Beauty

7 redenen waarom je niet het haar hebt dat je wil

Waarom hebben andere meiden van die mooi lange lokken en heb jij een pluizige bos vol met klitten op je hoofd? Helaas is niet iedereen gezegend met een volle bos krullen. Je kunt je haar helaas niet omtoveren in een volle bos, maar met deze tips wordt je haar in ieder geval al een stuk gezonder! Girlscene geeft je 7 redenen waarom jij niet het haar hebt dat je zou willen.

1. Je gebruikt sulfaat
Sulfaat is een agressief reinigingsmiddel en wordt in de meeste shampoos verwerkt. Als je een shampoo met een milde reiniging zoekt is een sulfaatvrije shampoo ideaal, maar als je veel verzorgingsproducten met siliconen gebruikt is het wat lastiger. Om alle siliconen uit je haar te spoelen heb je een agressievere reiniging nodig, waardoor sulfaten wél zinvol zijn. Het beste kun je dus zoveel mogelijk siliconen- en sulfaatvrije haarproducten kopen.

2. Je gebruikt een badmuts
Dat je niet iedere dag je haar wast is natuurlijk beter voor je haar dan dat je het iedere dag wast. Maar op de dagen dat je het niet wast kunt je beter ook geen badmuts gebruiken. Je haar wordt er plat door en het materiaal begint vaak te zweten en dat maakt je coupe er niet mooier op. Je kunt beter je haar in een handdoek wikkelen als je niet wil dat het nat wordt onder de douche. 

3. Je gebruikt te veel producten die siliconen bevatten
Siliconen leggen een laagje om je haar waardoor het glad is, glanst en er gezond uitziet. Na het douchen voelt je haar heerlijk zacht en lijkt het of je haar helemaal gezond is. Helaas zorgen siliconen er niet alleen voor dat je haar zacht wordt, maar ze sluiten ook je hoofdhuid af. Dit is fijn omdat je haar hierdoor minder pluist, maar het haar zwaar waardoor je minder volume hebt. 

4. Je gebruikt de verkeerde haarelastiekjes
Haarelastiekjes zijn slecht voor je haar. De rubberen elastiekjes zorgen ervoor dat je haar snel afbreekt. Elastiekjes met een metalen stukje zijn al helemaal not done. Ken je de old school scrunchies nog? In de jaren '80 en '90 waren ze helemaal in de mode. Nu zijn ze misschien niet echt fashionable meer, maar ze zijn wel veel beter voor je haar dan gewone elastiekjes. Maak voordat je gaat slapen een knot op je hoofd en zet hem vast met een scrunchie. Deze zitten veel minder strak en de stof is stukken beter dan een gewoon elastiek.

5. Je gebruikt accessoires in nat haar
Accessoires gebruiken als je haar nog nat is, is echt een no go. Nat haar is veel kwetsbaarder dan droog haar. Laat je haar dus eerst drogen voordat je er bijvoorbeeld een elastiek indoet. Ook kammen is geen goed idee bij nat haar. Kam het voordat je gaat douchen of gebruik een speciale kam voor nat haar.

6. Je zit te veel aan je haar
Als je je verveelt zit je vaak ongemerkt aan je haar. Je draait je haar om je vingers en vlecht je haar telkens opnieuw. Het is net als nagelbijten een soort verslaving. Hierdoor beschadig je zonder dat je het door hebt je haar. Je haar wordt sneller vet en punten splijten. Zet je haar vast als je bijvoorbeeld televisie kijkt. 

7. Je spoelt je haar niet lang genoeg uit
Je denkt misschien dat alle shampoo wel uit je haar is, maar het duurt langer dan je denkt. Als je je haar niet goed uitspoelt blijven er shampoo- en conditionerresten achter, waardoor je haar dof en vet is. Als je denkt dat je lang genoeg gespoeld is, spoel dan nog een paar minuten zodat je zeker weet dat alle shampoo eruit is.

Wist jij dit al?

Bron: byrdie

Beeld: istock