Beauty

8 ongebruikelijke manieren waarop je haarspray kunt gebruiken

Als we één haarproduct kiezen die we voor de rest van ons leven in de kast mogen hebben, dan kiezen we ongetwijfeld voor haarspray. Waarom? Omdat je het op zoveel manieren kunt gebruiken! Haarspray voor het haar is als poeder voor het gezicht, maar dan met nog veel meer mogelijkheden. Girlscene zet acht manieren op een rij waarop jij haarspray kunt gebruiken. Lees maar mee!

8 manieren waarop je haarspray kunt gebruiken… Let the countdown begin!

1. Panty
Een ladder in je panty krijgen is een goede reden om vooral geen jurkje of rok aan te trekken. Maar soms wil je toch je vrouwelijke kant laten zien in je outfit en ja hoor… Daar heb je het al. Voordat het überhaupt lunchtijd is zit er al een gat in je panty. Dan komt haarspray goed van pas, want het zorgt ervoor dat het gat niet groter wordt. 

2. Kapotte rits
Heb je weleens de opmerking gehad dat je gulp openstaat? Uh ja, niet zo charmant… Om te voorkomen dat je rits continu naar beneden zakt helpt het om er haarspray op te spuiten. Tot de volgende wasbeurt gaat de rits niet eerder naar beneden totdat jij het zegt. Tada!

3. Stof op kleding
Meiden met huisdieren herkennen vast de momenten waarop je de deur uit wil gaan en je kleding onder de honden- of kattenharen zit. Als je geen kledingroller in de buurt hebt helpt het om eerst flink wat haarspray op keukenpapier te spuiten om vervolgens de fuzzies weg te halen. Deze methode werkt trouwens ook om bonte kleding of een pluizige trui onder controle te houden. 

4. Pen op bank
Hoe je het voor elkaar krijgt is de grote vraag, maar die streep van je pen op de bank ziet er niet uit. Probeer het eruit te schrobben met haarspray om de vlek te laten verdwijnen.

5. Bloemen
Vind je het ook zo vervelend dat bloemen na vier dagen er niet mooi meer uitzien? Door het meteen met haarspray te sprayen zien ze er na een week nog goed uit. Ka-ching!

6. Statisch
Het is wintertijd ladies en dat betekent statisch haar plus alle ongemakken die daarbij komen kijken. De oplossing is om je rokken, blousejes en zelfs panty's te voorzien van een laag haarspray. Hiermee ga je het statische effect tegen. Pas wel op met stoffen zoals zijde, want de haarspray kan dan een vlek veroorzaken. 

7. Droogshampoo
Vette haarwortels zijn verleden tijd als je haarspray bij de haaraanzet aanbrengt. Schijnbaar absorbeert de alcohol het vet waardoor je haar er een stuk beter uitziet. We hebben het nog niet geprobeerd, maar in combinatie met een coole hairdo is dit zeker het proberen waard! 

8. Touperen
Veel meiden willen extra volume in het haar, maar het grote probleem is dat het haar na vijf minuten weer inzakt. Super irritant natuurlijk, tenzij je haarspray bij je hebt. Spray namelijk eerst de haaraanzet, toupeer dan het haar en borstel het geheel door om voor va-va-voom volume te zorgen. Wedden dat het nu wel blijft zitten?

Op welke manieren gebruik jij haarspray?

Bron: My Thirty Spot, All Womens Talk
Beeld: iStock

Must reads 👀