Lifestyle

20 redenen waarom je closer met je moeder moet worden

Je moeder is een bijzondere vrouw in je leven. Je lijkt in veel opzichten erg op haar, omdat jullie dezelfde genen delen. Soms is je moeder je voorbeeld en soms kun je haar misschien even niet uitstaan… Toch is het belangrijk om een goede band met je moeder te hebben of op te bouwen. Girlscene vertelt aan de hand van de volgende vijftien redenen waarom jij closer met je moeder moet worden. Lees snel verder en kijk of je dingen herkent!

Closer met je moeder

1. Je bent altijd blij om thuis te komen en sommige weekenden kun je puur genieten van wat gezelligheid met moeders. Ook als je alleen boodschappen gaat doen.

2. Je moeder zal altijd jouw rolmodel zijn. Ongeacht de verschillen in de dingen die jullie graag doen. Je moeder heeft jou tot nu toe erg veel geleerd. Ook over liefde en vriendschappen.

3. Je moeder is altijd in voor een tripje naar de stad of gezellig samen lunchen of eten en zal je altijd verwennen met een extraatje… Ook als je volwassen bent.

4. Ze is de eerste persoon die jij goed nieuws vertelt. Nieuw baantje of goede cijfers bijvoorbeeld. Je zal haar als eerste opbellen en dat wordt gewaardeerd.

5. Ook bij slecht nieuws kun je bij haar terecht. Ook al woon je door je studie ver van je ouders vandaan, je moeder zal als eerste in de auto stappen als je in de problemen zit.

6. Je moeders nummer staat zeker in de top drie van je inkomende gesprekken op je telefoon en misschien is je moeder zelfs één van de weinige die jou vaak belt.

7. Je leerde haar WhatsAppen en sindsdien is elk gesprek tussen jullie hilarisch. Bijna elke dialoog tussen elkaar kun je via een screenshot naar je vrienden sturen… 

8. Je beste vriendin is in de ogen van je moeder een soort van zusje voor je. Ze zal bijna jouw moeder ook 'mama' noemen en komt even vaak naar familiediners en verjaardagen als jij. 

9. Elke foto of status op Facebook wordt sowieso één keer geliked door je favoriete volger: Mama, je grootste fan!

10. Je moeder is de beste shopping partner. Ze zal nooit tegen je liegen als iets niet mooi staat en als je niet zo veel geld in je eigen portemonnee hebt zal je moeder je soms sponsoren. 

11. De beste 'babysitter' was toch echt je moeder… Ze heeft jou gemaakt tot de persoon die jij nu bent en het resultaat mag er natuurlijk wezen. Natuurlijk zal je later bij je eigen kinderen de opvoeding soms iets anders aanpakken, maar toch zal je veel ook meenemen van de lessen van je moeder. 

12. Als je even niet lekker in je vel zit, kan je moeder je vaak weer met het twee benen op de grond zetten. Ze zal je altijd proberen te helpen en op te fleuren. Ook als ze zich zelf niet zo goed en vrolijk voelt of een slechte dag achter de rug heeft. 

13. Ze zal altijd begrijpen over wie van je vrienden je het hebt. 'Gabriela' van school of 'Louise' van je werk. Ze weet het verschil en je hoeft haar dat niet eerst nog honderd keer uit te leggen. 

14. Je bent blij om in haar voetsporen te treden, je moeder is een geweldige vrouw. 

15. Je vindt het jammer dat de moeders van je vrienden en vriendinnen niet zo cool zijn als je eigen moeder. 

16. De boontjes en aardappelen van je moeder smaken altijd beter dan ergens anders thuis. 

17. Je moeder is een vrouw die het grootste deel van je leven bij je is en altijd voor je klaar staat. 

18. Er zijn ook momenten dat je moeder oprecht bewondering voor jou heeft. Voor wat je doet, voor wie je bent en hoe jij je eigen leventje op orde hebt. 

19. Je moeder zal nooit over je oordelen en het voor je opnemen waar ook nodig is.

20. Je moeder zal altijd van je blijven houden…

Wat bewonder jij het meest aan je moeder?

Bron: WmnLife
Bron beeld: iStock

Must reads 👀