Lifestyle

7 tips om goed op de foto te staan

Je kent het vast wel dat je op negen van de tien foto's niet leuk of mooi staat. Delete, delete en delete. Tijd om aan je fotogenieke skills te werken! Fotografen weten een heleboel geheimen en kunnen vrijwel iedereen daardoor geweldig fotograferen. Ook als je geen topmodel bent… Girlscene deelt een paar van deze tips met jullie. The camera loves you!

Hoe sta je goed op de foto

1. Armen langs of in je zij
Soms kun je gewoon niet ontspannen voor de camera staan. Een professionele fotograaf weet een paar dingen te doen en te zeggen waardoor jij je op je gemak zal voelen. Een babbeltje kan al helpen om te vergeten dat je voor de camera staat. Dit komt je misschien nog wel bekend voor van de schoolfotograaf. Maar niet iedereen die jou fotografeert is een professionele fotograaf… Je kunt je lichaam dus ontspannen door één of twee armen langs of in je zij te doen. Zo heb jij een comfortabel gevoel en zie je er op je gemak uit. Ook helpt het om je handen bijvoorbeeld om de kraag van je jas te doen. Probeer te experimenteren met verschillende poses en houdingen. Als je niets met je armen doet, dan zal dit er gespannen en a-relaxed uitzien. 

Hoe sta je goed op de foto

2. Draai je gezicht naar rechts
Volgens wetenschappers laat de linkerkant van ons gezicht meer zien over hoe we ons voelen. Als iemand je fotografeert draai je gezicht naar rechts. Deze truc is vooral handig als je een bepaald gevoel op de foto wilt benadrukken.

Hoe sta je goed op de foto

3. Kijk boven de lens van de camera
Kijk niet rechtstreeks in de camera, maar kijk er iets boven. Dit geeft een natuurlijkere foto. It's that easy! Zorg er wel voor dat degene die je fotografeert de camera op een goede hoogte houdt, een dubbele onderkin is nou niet echt charmant. 

Hoe sta je goed op de foto

4. Draai je lichaam zijwaarts
De juiste pose is zeer belangrijk voor een goede foto. Als je hele lichaam op de foto komt te staan, raden we je aan deze regel toe te passen: Door je lichaam te draaien zal je slanker lijken, maar laat je wel je curves zien. Houd er wel rekening mee, dat je op een foto altijd kleiner of breder lijkt dan in het echt. 

Hoe sta je goed op de foto

5. Natuurlijke make-up
Pas natuurlijke make-up technieken toe. Vermijd heldere oogschaduw, heldere lippenstift of een zware blush. Te veel hiervan kan je gezicht vettig en glanzend laten lijken. Je mag heus wel make-up op, maar op de camera zal het er wederom anders uitzien dan in het echt. 

Hoe sta je goed op de foto

6. Draag lippenstift
Met lippenstift of lipgloss geef je net even wat sprankeling aan je foto. De echte kleuren op de foto zijn een paar tinten lichter dus je kunt prima een rode of glanzende lippenstift op doen. Vermijd wel bessen tinten, rooskleurige en bronzen tinten. Deze kleuren laten je op de foto ouder lijken. Als je dit wel wilt is dit een goede keuze natuurlijk. 

Hoe sta je goed op de foto

7. Ontspan en glimlach
Vergeet niet om te lachen als je op de foto wordt gezet. Je wilt natuurlijk wel stralend en vrolijk op de foto staan. Dit moet wel natuurlijk overkomen, want negatieve emoties zijn toch te zien op de foto. Denk aan leuke dingen als je gefotografeerd wordt en houd deze gedachte vast. Deze uitstraling zal je terug zien op de foto. Een professionele fotograaf zou bijvoorbeeld vragen stellen over je huisdier of familie om je een veilig gevoel te geven.

Ben jij wel eens door een professionele fotograaf gefotografeerd?

Bron: WmnLife
Bron beeld: iStock

Pin je fotografie inspiratie in Pinbook

Must reads 👀