Beauty

Dit moet je weten over oogverzorging

Je ogen zijn een belangrijk punt van je gezicht. Met je ogen kun je bijvoorbeeld talloze uitdrukkingen maken en jouw praatje versterken. Tevens kun je ogen prachtig opmaken met mascara, eyeliner en oogschaduw, wat voor veel vrouwen weer een pluspuntje is. Toch zijn je ogen ontzettend kwetsbaar en hebben daarom extra verzorging nodig. Girlscene vertelt je alles wat je moet weten over oogverzorging en welke middelen je een handje kunnen helpen!

Als we het over oogverzorging hebben, dan bedoelen we vooral de verzorging rondom de huid van je ogen. De huid om je ogen is dunner en erg kwetsbaar. Door hard te boenen kan deze huid snel beschadigen. Ten eerste is het erg belangrijk je make-up zorgvuldig te verwijderen, maar de zorg daarna is ook belangrijk. Een voorbeeld hiervan is oogcrème of een oogmasker. 

Oogmake-up verwijderen
De make-up op je wangen, kin en voorhoofd kunnen iets beter tegen een ruwe behandeling, maar je ogen dus niet. Het is slim om een remover te gebruiken die speciaal gericht is op je ogen. Vaak zijn deze removers op oliebasis gemaakt en dus zacht voor de huid. Tip: gebruik deze remover uitsluitend voor je ogen, door de olie is het namelijk een vette substantie en kan het je huid erg vet maken. Ben je totaal geen fan van remover op oliebasis, dan zijn er gelukkig ook removers zonder olie te vinden in de schappen van je drogist. Het vettigheid rondom je ogen kun je daarna het beste afnemen met bijvoorbeeld een make-up doekje zonder oliebasis. 

Hoe gebruik je oogmake-up remover?
Ga nooit, maar dan ook nooit hard boenen en wrijven rondom de huid van je ogen. Tenzij je een enorm plakkaat van make-up op je ogen hebt aangebracht en het er anders met geen mogelijkheid af krijgt. Het beste kun je de remover op een watje aanbrengen en zachtjes deppen op je oogleden en wimperranden. Daarna kun je een watje zonder remover over je ogen halen om de resterende make-up weg te halen. Vervolgens kun je starten met het echte werk en verzorgende producten aanbrengen.

Welke oogverzorging is er?
Voordat je een product aanschaft moet je uitzoeken welk product goed bij jouw leeftijd en huid past. 

Oogcrème
Bij oogcrème breng je een kleine hoeveelheid aan onder je ogen en deze klop je als het ware in de huid. Neem hierbij ook de buitenste ooghoeken goed mee. Het ooglid zelf vermijd je. Ook zijn er speciale crèmes die je onder je make-up kan dragen en zo extra goed je ogen beschermen. Je kunt oogcrème het beste voor het slapen, nadat je jouw make-up met een remover eraf hebt gehaald, aanbrengen.

Wimpercrème
Voor vrouwen zijn wimpers erg belangrijk. Je wil bijvoorbeeld niet dat je wimpers uitvallen. Ook hier zijn verschillende crèmes van te vinden. Meestal hebben deze crèmes een mascaraborsteltje waarmee je de crème goed kan aanbrengen. Deze crèmes beloven vaak de wimpers te verlengen en te versterken. Of deze crèmes je wimpers echt langer maken is nog niet bewezen. Vanaf de wimperaanzet breng je deze crème aan en na een maand gebruik zal je resultaat moeten zien. Zodra je stopt met het gebruiken zal het resultaat alleen snel verdwijnen, dus je moet zo'n product wel in je dagelijkse routine gebruiken. 

Oogmasker
Er zijn ook verschillende oogmaskers die je ogen goed verzorgen. Bij een schoonheidsspecialiste kun je deze vaak krijgen en jouw schoonheidsspecialiste kan je ook een goed advies geven welk masker bij jouw huid past. Het beste kun je zo'n masker één keer per week aanbrengen en hier ook echt de tijd voor nemen. Spring bijvoorbeeld in een heerlijk warm bad met badschuim en laat het masker zijn werk doen. Het masker breng je alleen aan rond de ogen. Wederom breng je dit masker op een gereinigde huid aan. Met lauwwarm water spoel je het masker af. 

Verzorg je ogen goed om kringen, wallen en opkomende rimpels te voorkomen of minder aanwezig te maken. 

Gebruik jij wel eens een product dat je ogen goed verzorgt?

Bron: Mens en Gezondheid
Bron beeld: iStock

Pin je beauty inspiratie in Pinbook

Must reads 👀