Lifestyle

Heftig verhaal: Ik heb alcoholvergiftiging gehad

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer een meisje dat alcoholvergiftiging heeft gehad.

Op een avond had ik, als 15-jarig meisje, een feestje bij een goede vriend van mij om zijn zeventiende verjaardag te vieren (ik noem hem W.). Er kwamen drie andere vriendinnen van mij en verder kende ik eigenlijk niemand.

Alles begon ontzettend gezellig, rond een uur of 21.00 kwamen we aan op het feestje. Zoals dat op alle verjaardagen gaat, gaven we cadeautjes en pakten we wat drinken. W. had van tevoren met zijn ouders afgesproken dat er één krat bier zou zijn en twee flessen witte wijn. Toen we op het feest kwamen stonden er heel veel flessen rum en vodka. 

Het begon met cola met een klein laagje vodka, door mij zelf ingeschonken. Al snel werd ik wat losser en was ik aan iedereen voorgesteld. Terwijl we om de vuurkorf zaten, werden de bekers in hoog tempo gevuld. Het grootste deel, waaronder ik, was aan het roken.

De laatste keer die ik me kan herinneren dat op mijn mobiel keek, was het kwart over 10. Ik zat toen op een bankje te praten, dat is de laatste herinnering die ik heb van het feestje. Voor mijn gevoel was er niets aan de hand, want ik voelde niks.

Wat er nu volgt heb ik van vrienden moeten horen. Rond 22.30u viel ik tijdens een gesprek met een vriendin van het bankje af. Ik was niet bij bewustzijn en lag slap op de grond. Dit was het eerste moment dat mensen doorhadden dat ik te veel had gedronken. Mijn vriendin haalde een paar jongens die mij konden helpen. Ze tilden mij naar boven en hebben me op het bed van W. gelegd. Er bleef één jongen bij me die me op mijn zij legde en m'n hartslag checkte bij m'n pols. Al snel kwam er een vage vriendin die haar vinger in mijn keel heeft gestoken zodat ik ging braken.

Rond 23.45 uur zijn de ouders van W. ingelicht. Ze kwamen toen snel thuis. Na lang twijfelen heeft de moeder van W. uiteindelijk om 1.15 uur 112 gebeld. Ik lag net in de ambulance toen ik een paar seconde bijbewustzijn kwam. Dit is weer mijn eerste herinnering nadat ik van het bankje was gevallen. Ik zag W. toen heel bezorgd kijken, en ik viel weer weg. Om 1.45 uur kwam ik in het ziekenhuis aan. Vanaf dit moment hoorde ik wel dingen, maar kon ik niks zien of zeggen.

Ik bleef lang op de eerste hulp, want ze zochten onder andere een telefoonnummer. Om 3.00 uur werden mijn ouders eindelijk gebeld en zo'n half uur later waren ze in het ziekenhuis. Toen werd ik redelijk snel naar de afdeling gebracht. Om 4.00 uur gingen mijn ouders weer naar huis en bleef ik alleen achter. Om 5.00 werd ik redelijk helder wakker. Ik was volledig in paniek omdat ik helemaal alleen was en aan de monitor en het infuus lag. Al snel viel ik weer in slaap.

Na ongeveer drie tot vier uur slaap werd ik helemaal wakker. Vrijwel direct kwam er een verpleegkundige vragen hoe het ging en wat er gebeurd was. Ik was al snel helemaal in tranen. Ik kreeg een gesprek met een pedagogisch medewerker en mijn ouders kwamen langs voor nog een gesprek. Na heel lang wachten mocht ik eindelijk naar huis.

's Middags kwam W. met zijn ouders en nog een goede vriendin langs. Zij hebben het verhaal weer voor mij compleet gemaakt. We zijn ons allemaal rot geschrokken en weten zeker dat we dit nooit meer mee willen maken. Mijn ouders zijn erg teleurgesteld en boos en hiermee is het nog niet afgelopen.

Er volgt nog een heel natraject bij Brijder, een controle bij de kinderarts en een heleboel bezoeken bij een psycholoog. Ik had wel vaker gedronken en meer dan dat, hoe kon dit gebeuren? In het ziekenhuis werd mij verteld dat je van 2 shotjes al out kan gaan. Bij mij hebben de factoren weinig eten, vermoeidheid en het drinktempo waarschijnlijk een rol gespeeld.

Dus lieve meiden (en jongens) die dit lezen, denk voortaan alsjeblieft twee keer na voor je je drankje drinkt. Een alcoholvergiftiging heb je sneller te pakken dan je zou denken!  

Beeld: iStock