Real life

Girls issues: Ik kan hem niet uit mijn hoofd zetten

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die verliefd is op een jongen, maar hem niet kan vergeten.

Lieve Girlscene,

Ik zit met een probleem en het zit mij nu al een paar maanden erg dwars. Ook heeft het heel erg veel invloed op mijn humeur. In mijn klas zit een jongen die ik erg leuk vind. Ik denk zelfs meer dan leuk. Ik heb hem toen benaderd en we praatten regelmatig. Ik ben hem toen alleen maar leuker en leuker gaan vinden. Ik kon het alleen niet goed peilen wat hij nou van mij vond, aangezien hij altijd terug flirtte, maar op andere momenten afstandelijk was. Hij heeft nog nooit een vriendin gehad, waardoor ik niet wist waarom hij soms zo afstandelijk deed. Was hij verlegen, doordat hij niet ”bekend” is op het gebied van meisjes, of zag hij mij eigenlijk niet staan?

Ik heb toen besloten hem te vertellen dat ik hem leuk vind. Hij zei dat hij mij ook zag zitten, maar dat hij me wel beter wil leren kennen voordat het misschien iets zou kunnen worden. En dat snap ik heel goed, want zo denk ik er ook over! Ik wil echt niet iets beginnen met iemand die ik niet heel goed ken. We wilden afspreken, maar hij heeft dit afgezegd.

Op school is er een populair meisje die het oké vond om iedereen uit te lachen en belachelijk te maken. Ik heb vorig schooljaar besloten om haar er op aan te spreken en wij hebben toen ruzie gekregen, want ze lachte me in mijn gezicht uit. Vervolgens gingen er veel roddels over mij rond. De vrienden van die jongen zijn vrienden van dat meisje en zij praten ook over mij, dus ik heb hem uitgelegd hoe het werkelijk zit.

Een groot probleem is dat hij al jaren elke dag met zijn vrienden rondhangt en dat hij het voor nu hierbij wil laten, omdat het anders super lastig word voor hem, maar ook vooral voor mij. Zeg nou zelf, als je een relatie met iemand hebt is het wel zo fijn als je ook met de vrienden van je partner op kan schieten toch?

Ik snap dat het misschien raar is dat hij zich laat beïnvloeden door zijn vrienden, maar ik begrijp het op de een of andere manier wel. Hij heeft mij ook uitgelegd dat als hij mij écht leuk zou vinden, dat het hem dan koud laat wat zijn vrienden er dan van vinden, maar dat het nu een lastige situatie is omdat hij mij niet écht leuk vindt (omdat hij me niet goed kent).

Door dit hele gedoe zijn we er dus nog steeds niet aan toegekomen om elkaar beter te leren kennen en om eerlijk te zijn ben ik er echt kapot van. Ik wil dit echt niet opgeven. Ik vind hem écht leuk. Al maanden. Wat moet ik doen?

Liefs,

Elke

Lieve Elke,

Wat vervelend om te lezen dat het populaire meisje van school het allemaal zo lastig heeft gemaakt voor jullie. Het is belangrijk dat je je eigen gevoel achterna gaat. Als je denkt dat het mogelijk is dat er een relatie ontstaat, dan moet je het zeker nog niet opgeven.

Pas op dat je niet te veel nadenkt over wat andere mensen ervan vinden. Je moet doen waar jij jezelf goed bij voelt. Je wil immers een relatie met hem en niet met zijn vrienden. Natuurlijk is het wel fijn als jullie normaal met elkaar om kunnen gaan, dus het is natuurlijk wel fijn als jullie de ruzie kunnen bijleggen. Je hoeft echt geen beste vrienden te worden.

Dat jij ooit met de vrienden van je crush een ruzie hebt gehad, betekent natuurlijk niet dat het nooit meer goed kan komen. Als jij er voor open staat om het ‘goed te maken’ met zijn vrienden, dan is er misschien helemaal niets meer aan de hand.

Probeer in ieder geval met hem af te spreken zodat je kunt vragen hoe hij erover denkt. Misschien willen zijn vrienden het ook wel oplossen. Dat je een keer een woordenwisseling hebt gehad betekent niet dat jullie nooit meer door één door kunnen.

Natuurlijk moet je hem ook begrijpen. Jullie hebben nu nog geen relatie en als hij het echt niet ziet zitten, dan moet je dat accepteren. Het is dan misschien juist verstandiger om elkaar niet beter te leren kennen.

Als je echt voor je gevoel alles hebt geprobeerd en hij echt niet wil, dan moet je het toch proberen uit je hoofd te zetten. Hoe lastig het ook is, maar het heeft geen zin om wanhopig achter hem aan te lopen.

Het is nu misschien lastig voor te stellen, maar er zijn echt nog veel meer leuke jongens!

We hopen dat je iets aan deze tips hebt!

Liefs,

Girlscene

Beeld: iStock

Must reads 👀