Lifestyle

Transgender: geboren in het verkeerde lichaam

Het kan zo zijn dat jij altijd al het gevoel hebt gehad in het verkeerde lichaam geboren te zijn… Je voelt je bijvoorbeeld als meisje zijnde van binnen een jongen, of als jongen zijnde van binnen een meisje. Mensen die met dit probleem dealen worden ook wel transgender genoemd. Girlscene wilt vandaag dit onderwerp bespreekbaar maken. Iedereen verdient het om lekker in zijn vel te zitten!

Transgender mensen heb je in alle landen en onder alle bevolkingslagen. De mate waarin genderdysforie zich uit verschilt van persoon tot persoon. Zo zijn er ook mannen die het fijn vinden tussen eigen muren vrouwenkleding te dragen, maar er zijn ook transgenders die heel sterk het gevoel hebben in het verkeerde lichaam geboren te zijn en dit ook willen uiten.  

Voor transgenders is het lastig om te leven met het idee dat zij bijvoorbeeld biologisch man zijn, maar zich geestelijk vrouw voelen en overgaan tot geslachtsverandering. Met verschillende operaties en hormonen is dit mogelijk. Als iemand zich daadwerkelijk laat veranderen van geslacht wordt dit ook wel transseksualiteit genoemd.  

Als transgender zijnde hoeft het niet zo te zijn, dat diegene ook lesbisch of homo is. Het kan zo zijn dat je wel gewoon op het andere geslacht valt. Het is super lastig om openbaar te maken dat je het gevoel hebt met jouw geest in het verkeerde lichaam geboren te zijn. 

Je hoort er niet vaak niet veel over en de acceptatie en emancipatie van transgenders komt maar moeizaam op gang. Transgenders worden vaak als aanstellers gezien of gezien als mensen die zichzelf niet serieus nemen. Daardoor is het voor veel transgenders lastig om dit openbaar te maken.

Sommige mensen denken dat transgenders ook behoren tot travestieten, maar dit is een groot vooroordeel. Travistieten kleden zich vaak extreem en zijn in het dagelijkse leven, gewoon wie zij daadwerkelijk zijn. Bij transgender is het niet de bedoeling dat je ziet dat hij of zij eigenlijk een man of vrouw is. Het is bij hen geen optreden… 

Wij zullen de bekendste transgendermodellen voor jullie op een rijtje zetten. Al eerder schreven wij over Catrina die zichzelf liet ombouwen tot Harry Styles

1. Valentijn de Hingh

De Nederlandse Valentijn kennen jullie misschien nog wel van het vorige seizoen van Expeditie Robinson, maar hiervoor rockte Valentijn al de catwalk en modewereld. Naast model is Valentijn ook DJ. 

2. Carmen Carrera 


De Amerikaanse Carmen Carrera (29 jaar) heeft meerdere keren de runway gerockt tijdens Fashion Week. Daarnaast is ze ook actrice. 

3. Ines Rau

Ines Rau komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is een zeer succesvol model. 

4. Amelia Maltepe


Amelia komt uit Bangladesh en is een glamour model. 

Hoe denk jij over transgenders? 

Bron: TransgenderNederland
Bron beeld: Reporters.be 

Pin je inspiratie in Pinbook