Beauty

Clarisonic versus Clinique reinigingsborstel

De Girlscene redactie is helemaal verkocht sinds we de Clarisonic borstel in handen kregen. De reinigingsborstel verwijdert keer op keer feilloos make-up en viezigheid van onze huid. Maar met de komst van de Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush heeft de Clarisonic concurrentie gekregen! Lees verder na de klik voor meer informatie…

Je kunt 'm bijna niet gemist hebben: Girlscene's review van de Clarisonic borstel een jaar geleden. Daarna heeft Girlscene's Emma nog een artikel geschreven waarom de nieuwste borstel van Clarisonic een beauty musthave is. Jep, wij zijn fan! 

Naast de Philips VisaPure borstel heeft Clarisonic nog meer concurrentie gekregen. Deze keer uit de hoek van Clinique! Clinique introduceert namelijk de Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush. Een mond vol, maar eigenlijk is het een nieuwe gadget die de huid zachter, gladder en stralender maakt. 

Er is alleen één verschil: de Clinique borstel gebruik je niet om make-up te verwijderen. Huh, wat? Ja, echt, de borstel gebruik je pas nadat je gezicht schoongemaakt is. De eerste stap is dus make-up verwijderen. Daarna pak je er een cleanser bij die je aanbrengt op je gezicht of op de vochtige haren van de borstel. Vervolgens masseer je zachtjes de kin, neus, wangen en het voorhoofd net zoals je met de Clarisonic doet. Binnen één minuut ben je klaar! 


Wat maakt de Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush uniek? Dat zit in de haren en de vorm van de borstel. De borstel is namelijk ovaal (die van Clarisonic is rond) en dat zorgt er schijnbaar voor dat je makkelijker op moeilijk te bereiken plekjes komt, zoals de neus. Bovendien bestaat de borstel uit twee verschillende soorten haren: wit en groen. De witte haren zijn milder, terwijl je met de groene haren meer druk kunt uitoefenen. En dat is perfect als je graag je verstopte poriën en vette delen van het gezicht wil aanpakken. Oh, en de borstel is waterproof, dus ideaal voor onder de douche. 

Voordeel: Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush is een stuk goedkoper dan de Clarisonic Mia 2! Oké, je betaalt alsnog €125 voor het apparaat en €20 voor een opzetborstel, maar dat is alsnog voordeliger dan de Clarisonic Mia 2 borstel die €149 kost en waar je €25 voor een nieuw opzetstuk moet neerleggen. 

Clarisonic versus Clinique
Ronde borstel <> Ovale borstel
Hardere haren <> Zachtere haren
Verwijdert make-up <> Gebruiken op een gereinigde huid
Duurder <> Goedkoper
Timer <> Handmatig
Zwaarder <> Lichter
Verschillende settingen <> Alleen aan/uit knop

Aan welke borstel geef jij de voorkeur?

Must reads 👀