Beauty

10 feitjes over permanente make-up

Tegenwoordig zijn er steeds meer beauty-klinieken die gespecialiseerd zijn in het aanbrengen van permanente make-up. Klinkt natuurlijk ideaal, de make-uproutine kun je namelijk uit je ochtendritueel halen… maar wat houdt dit precies in? Is het echt permanent? Wordt het net zoals een tatoeage aangebracht en wat zijn de kosten? Lees snel verder, want Girlscene vertelt je alles over permanente make-up!

Bij permanente make-up wordt in de korrelige lagen van de opperhuid een pigmentvloeistof aangebracht. Dit wordt door middel van een ultradunne naald aangebracht, die razendsnel op en neer gaat. De pigmentvloeistof is huidvriendelijk. Het is de bedoeling dat de juiste kleur op de juiste plaats wordt aangebracht, met als resultaat een beter ogende look. Deze make-up kun je niet zomaar aanbrengen. Het aanbrengen is erg nauwkeurig werk en hier is zeker een specialist voor nodig die met de betrouwbare apparatuur overweg kan. 

De mogelijkheden
Natuurlijk worden er voornamelijk cosmetische ingrepen gedaan met permanente make-up. Zo kun je bijvoorbeeld je wenkbrauwen een behandeling geven, waarbij dunne of onregelmatige haargroei gecorrigeerd wordt. Op deze manier ontstaat er een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn. Ook kunnen bijvoorbeeld littekens in de wenkbrauw gecamoufleerd worden. Ideaal dus voor meiden die niet tevreden zijn met hun wenkbrauwen. 

Ook kan er een permanente eyeliner worden aangebracht. Met behulp van verschillende kleurstellingen kan het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en worden verfraaid. Tussen de wimperhaartjes wordt pigment aangebracht. Het resultaat moet natuurlijk ogen en een betere oogopslag geven. Tevens kan de eyeliner zo vol en dik worden aangebracht als je wilt, zodat je niet meer je eyelinerlijntje zelf hoeft te zetten. 

Tevens is het aanbrengen van een lipliner een optie. Op deze manier kunnen de lipcontouren een extra accent krijgen. Ook kan je ervoor zorgen dat je de vorm van je lippen symmetrisch kan maken. Je kunt voor een opvallende kleur kiezen, maar ook voor een zeer natuurlijke bijna onopvallende kleur. De lippen kunnen met een schaduweffect voller gemaakt worden, dit noem je een full-lips behandeling. 

Naast cosmetische toepassingen heb je ook medische toepassingen. In de medische wereld wordt bijvoorbeeld een tepel ook gepigmenteerd. Bijvoorbeeld als iemand een borstreconstructie heeft gehad of een borst besparende operatie. Met behulp van permanente make-up kan een nieuwe en natuurlijk ogende tepel worden aangebracht. 

Weetjes en feiten over permanente make-up
– Een behandeling doet geen pijn, maar is niet geheel gevoelloos. Er wordt vooraf wel een verdovende crème aangebracht. 

– Permanente make-up is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Dit kan voor vrouwen die er verzorgd uit willen zien en voor mensen die een correctie nodig hebben.

– Permanente make-up blijft altijd aanwezig, maar in de loop van de tijd kan de make-up wel licht vervagen. Dit verschilt per persoon. Niemand heeft dezelfde huid en niemand heeft dezelfde celvernieuwing en afweersysteem.

– Voordat gepigmenteerd wordt, wordt er eerst voorgetekend. De kans is dus extreem klein dat je het niet mooi vindt. Er wordt ook een gesprek gevoerd vooraf, pas als alles naar wens is begint het pigmenteren. 

– De kleur wordt uitgezocht door de specialist. Er zijn zo'n 100 kleuren en deze zijn verschillend voor elk huidtypen. De deskundige kan adviseren welke kleur of kleuren het beste bij je passen. 

– Je kan naast permanente make-up prima je eigen make-up gebruiken. Permanente make-up dient niet als zichtbare make-up het helpt alleen om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. 

– Een behandeling duurt ongeveer anderhalf uur. 

– Er is geen speciale nazorg behandeling. Wel zijn er bepaalde richtlijnen die je specialist aan je mee geeft na de behandeling. 

– Het eindresultaat is niet meteen zichtbaar. De eerste week is het pigment donkerder dan het eindresultaat. Na ongeveer drie tot vijf weken is het eindresultaat pas zichtbaar.

– Permanente make-up is veilig om te laten zetten. 

– Het is niet hetzelfde als tatoeëren. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht, maar dat is ook de enige overeenkomst. De technieken, apparatuur en samenstelling van de pigmenten verschilt. 

– Prijzen verschillen per kliniek, maar denk wel aan bedragen boven de honderd euro. 

Heb jij wel eens gehoord van permanente make-up en wat vind je ervan? 

Bron: Demariannehoeve
Bron beeld: iStock

Pin je beauty inspiratie in Pinbook

Must reads 👀