Food

16 dingen die je herkent als je probeert gezonder te eten

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent dat we weer massaal van start gegaan zijn met gezond leven. Toch zijn er ook ieder jaar weer mensen die zich niets aantrekken van alle health freaks en gewoon doorgaan met eten waar ze zin in hebben. Voor hen heel fijn dat ze zich geen zorgen maken om hun gezondheid, maar voor jou iets minder fijn. Deze dingen gebeuren altijd als je probeert gezond te eten.

 1. Je blender staat te verstoffen achterin een keukenkastje
In het kader van de gezonde leefstijl heb je een blender aangeschaft. Na alle healthy sapjes die je op Instagram voorbij zag komen heb je ooit in een opwelling een gekocht. Helaas zorgde alleen het kopen van een blender nog niet voor een gezonde leefstijl.

2. Je hebt ineens extra veel zin in eten
En dan niet in sla, komkommer en tomaat. Nee, je kunt de hele dag alleen nog maar dromen van pizza, patat, koekjes en chocola. 

3. Mensen plaatsen al hun healthy food op Instagram..
…en jij doet er vrolijk aan mee! Nu je gezond aan het eten bent, kun je dat net zo goed met de wereld delen, toch? 

4. Je spendeert urenlang aan het zoeken naar de voordelen van groente
No way dat jij een krop sla wegwerkt, voordat je hebt gecheckt of het wel zo gezond is. Sla, boerenkool en broccoli eet je niet voor je hebt gegoogled waar ze goed voor zijn.  

5. Je eet de saaiste gerechten ever
Vooral in het begin is het lastig om maaltijden te bereiden. Je komt niet veel verder dan wortels, tomaten, komkommer en sla. De maaltijdsalades komen na een week al je neus uit. 

6. Bij een cheatday ga je helemaal los
Normaal at je regelmatig een koekje, maar nu je af en toe mag cheaten kun je wel een heel pak koekjes op. Daar blijft het niet bij, tijdens een cheat day is niets veilig bij jou. Je eet gerust een pak koekjes, een zak chips én een reep chocola op één dag.

7. Er komt een periode dat je meer cheat days hebt dan gezonde dagen
De eerste twee weken houd je het gezonde eten gemakkelijk vol. Ontbijten met yoghurt en fruit is eens iets anders dan witte boterhammen met Nutella en het smaakt ook nog eens goed. Na een paar weken kun je geen groente en fruit meer zien en heb je per week meer 'cheat days' dan dagen waarop je gezond eet.  

8. Iedereen lijkt opeens jarig te zijn
Net wanneer jij hebt besloten dat je gezonder moet leven lijkt het of iedereen spontaan zijn verjaardag besluit te vieren. Verjaardagen en ongezond eten zijn onafscheidelijk. Hoe kun je in hemelsnaam je gezonde leefstijl volhouden als er taart, chips en chocola voor je neus staat.


Bron

9. Een gezonde lunch bereiden is een serieus probleem
Iedere dag is het weer een uitdaging om gezond te lunchen. Eerst kocht je snel je lunch in de kantine, maar dit is nu geen optie meer aangezien het gezondste dat er is te vinden het plakje komkommer tussen de hamburger is. Er zit niets anders op dan je lunch thuis klaar te maken en daardoor iedere dag minstens een half uur kwijt bent aan het bereiden van je lunch.

10. Het lijkt er op dat mensen je bewust proberen te verleiden met ongezond eten
Je bent super gemotiveerd en hebt een salade meegenomen van huis voor de lunch en net op die dag vinden je vrienden het een leuk idee om te gaan lunchen bij McDonald's.

11. Je bent soms iets te enthousiast tijdens het boodschappen doen
Vol motivatie ga je met je boodschappenlijstje naar de supermarkt om gezond eten te kopen. Je bent zo enthousiast dat je boodschappen doet voor een heel weeshuis.

12. Het pad met chips, snoep en koek voorbij lopen in de supermarkt zonder iets in je mandje te leggen is je grootste prestatie ooit
De supermarkt is misschien wel de vervelendste plek om naar toe te gaan als je probeert gezond te eten. Je ontkomt bijna niet aan fastfood, chips en snoep en voordat je het weet zijn jouw superfoods verdwenen onder een lading chips en chocola.

13. Je vrienden kijken je vol ongeloof aan als je vertelt dat je gezonder wil leven
Wanneer je vrienden en familie vertelt over je nieuwe leefstijl is hun eerste reactie alles behalve motiverend. 

14. Het gezonde eten heeft een aanslag gepleegd op jouw bankrekening
Een broodje kroket is veel goedkoper om mee te lunchen dan dure salades. Je merkt misschien de eerste weken niet dat je gezonde leefstijl zo prijzig is, maar na een paar maanden begint het toch behoorlijk in de papieren te lopen.

15. Minder alcohol drinken lijkt een onmogelijke opgave
Het is per se zo dat je direct last van ontwenningsverschijnselen krijgt als je stopt met alcohol drinken, maar het is zo ongezellig om te 'borrelen' met je vrienden en jij zit er bij met een glas water.

16. Er ligt meer groente en fruit in je koelkast dan je in twee maanden op kunt
Je hebt gelezen dat je veel groente moet eten en hebt dit iets te letterlijk opgevat. Je gaat naar de markt om fruit en groente te kopen. Helaas is gezond eten niet goedkoop en al helemaal niet als je ook nog eens de helft weg kan gooien omdat het verrot is. Bij pizza's en patat had je nooit last van dit probleem…

Herken jij deze dingen wanneer je probeert gezonder te eten?

Bron: Buzzfeed