Lifestyle

20 struggles die vermoeide en hongerige mensen herkennen

Honger hebben en vermoeidheid zijn niet elkaar beste vrienden… Van eten krijg je meer energie, maar als je te moe bent kost opstaan al te veel moeite. Wetenschap heeft aangetoond dat honger en vermoeidheid hand in hand gaan. Als je moet bent eet je namelijk meer, maar door te veel te eten kun je ook weer ontzettend moe worden. Deze 20 struggles van chronisch moe en vraatzuchtig zijn, zal je misschien wel herkennen…

1. Je bent niet een van die mensen die minder eet wanneer als je gestrest bent. Je gebruikt je angst en stress als excuus om meer te mogen eten van jezelf. "Ik heb morgen een deadline… Nu is het best logisch als ik eerst vijf worstenbroodjes eet, toch?"

2. Terwijl je in de ochtend je tanden poetst denk je al over het avondeten… Gelukkig ben je wel je bed uitgekomen, dat is dan wel weer een pluspuntje! 

3. Je bent te moe en te lui om de zak chips weg te leggen. In plaats van het wegleggen van de zak eet je rustig de hele zak leeg… 

4. Je bekijkt menu's online als favoriete onderzoek terwijl je spijsvertering lekker doorwerkt. Je bent een grotere fan van menupagina's bezoeken dan Instagram foto's of Facebook te bekijken. 

5. Je eet zoveel voor het slapen gaan dat je de volgende ochtend met een soort van voedsel kater wakker wordt. Je zit nog op dezelfde bank en je hand zit nog steeds in dezelfde zak chips… Je maag is zuur en verrassend genoeg heb je nog trek ook (Alleen de die-hards begrijpen wat het betekent om een kater te krijgen van te veel eten).

6. Je haat het als je net moet doen of je voldoende gegeten hebt en daarom geen dessert neemt… Onthoud één ding: voor jou is er altijd ruimte voor een dessert en delen met iemand is ook zeker geen optie. Die chocoladetaart is helemaal voor mij!

7. Je hebt nog nooit restjes eten moeten invriezen of om een 'doggybag' hoeven vragen in een restaurant. (buitenlands concept, waar je het voedsel mee naar huis mag nemen als je het niet op krijgt.) 

8. Je opent standaard bij vrienden of bij je familie de koelkast. Natuurlijk alleen voor inspectie of er wel genoeg voedsel in huis is. Zo kun jij je mentaal voorbereiden op die paar uur dat je daar bent. 

9. Je kookt liever niet, omdat je hier te lui voor bent. Toch wil je ook niet te veel besteden aan een kant en klare maaltijd, bezorgd aan de voordeur. Het dilemma van het samenstellen van een maaltijd of €10 kwijt zijn is begonnen. Toch is je vraatzuchtige eetlust groot en je bank zit te lekker. Dingdong Pizzaaaaa!

10. Je eet altijd wat tijdens het wachten tot de maaltijd klaar is. Een hapje tussendoor voor die extra vijf minuten wachttijd. Tussendoortjes zijn jouw favoriete opvulling van de dag. 

11. Jouw favoriete deel van stappen met vriendinnen begint pas rond een uurtje of 4 's nachts… Dan is de tijd namelijk aangebroken dat er een vette hap gehaald mag worden. 

12. Als mensen aankondigen dat ze voldoende gegeten hebben of vol zitten ben jij degene die eigenlijk nog wel meer kan eten. Bij jou is er gewoon geen limiet, je kan blijven eten… Toch moet je weten wanneer de tijd is aangebroken wanneer je moet stoppen met eten. 

13. #Foodporn is jouw favoriete hashtag. Je kijkt liever naar heerlijke smeltende kaas, dan naar smeltende lichaamsdelen… 



14. Tijdens een film- of seriemarathon bereid jij je al goed voor. Lekkere comfortabele outfit met een elastische broek, waar de taille goed kan uitrekken. Geen filmavond zonder popcorn, chips en Ben&Jerry's…

15. Als je iets op de grond hebt laten vallen dan schakel jij meteen de 5 seconden regel in. Heeft niemand het gezien? Dan stop je het snel in je mond. Je ruimt het toch op?

16. Je vraagt je nog steeds af wanneer jij je te ziek voelt om niet meer te kunnen eten… Zelfs met een goede koortsbui kan jij dooreten. 

17. Je vindt het heerlijk om in bed te eten. Toch is het vervelend en onhandig als je dat dienblad met chocola en thee over je bed laat vallen en de chocola door de warme thee in je lakens is gesmolten… Daar ging je stijlvolle actie. 

18. Je hebt nog nooit een snack afgewezen, zelfs van je grootste vijanden die je misschien wel zouden vergiftigen. Als het maar gratis is! 

19. Je maakt graag een boodschappenlijstje voor de dingen die je op je verjaardag wilt eten. Sommigen dromen over reizen, geld en cadeaus, maar jij fantaseert liever over je decadente verjaardagstaart…

20. Alles op een menu in een restaurant klinkt goed. Deze beslissing is de moeilijkste keuze van de hele dag. 

Herken jij jezelf in één van deze punten?

Bron: Refinery29
Bron beeld: Thinkstockphotos

Pin je food inspiratie in Pinbook