Beauty

Mason Pearson vs. Rock & Ruddle: welke is beter?

Als je op zoek bent naar een goede borstel, dan zal je negen van de tien keer een Mason Pearson borstel worden aangeraden. Het is de Rolls Royce onder de haarborstels. Helaas hangt er ook een behoorlijk prijskaartje aan. Toen we kennismaakten met een borstel die er vrijwel identiek uitziet, maar een paar tientjes minder kost, waren we -uiteraard- meteen verleid! Kan de borstel van Rock & Ruddle tippen aan dé Mason Pearson? Wij hebben het getest!


Mason Pearson


Rock & Ruddle

Een tijdje geleden schreven we over de beroemde Mason Pearson haarborstel, is 'ie echt zo goddelijk? Ik -Emma- heb een Mason Pearson borstel in mijn bezit en mijn conclusie was dat hij het geld waard is. Het bedrag dat ik ervoor moest betalen is echter wel een groot nadeel. Het is een grote aankoop waar je goed over na moet denken.

Een Mason Pearson look-a-like is misschien wel de perfecte oplossing! Tijdens de beauty speeddate van Mooi PR maakten we kennis met de Rock & Ruddle haarborstel. Deze ziet er bijna -afgezonderd van de kleuren- hetzelfde uit als de Mason Pearson haarborstel. Zowel de Mason Pearson als de Rock & Ruddle borstel hebben pinnetjes van nylon en haren van een zwijn. Zwijnenhaar klinkt viezer dan het is, deze haren zijn namelijk heel goed voor je haar en zouden zorgen voor een natuurlijke glans.

Nu is de grote vraag: welke is beter? Ik heb het voor jullie getest. 

Welke ziet er beter uit?
Dat hangt geheel van je eigen smaak af. De Mason Pearson is verkrijgbaar in het zwart, wit, lichtroze en lichtblauw. De Rock & Ruddle haarborstel is er in allerlei kleuren en patronen. Het hangt er dus vanaf waar je naar op zoek bent. Als je van klassiek houdt dan moet je voor Mason Pearson gaan, maar als je houdt van een kleurtje of een gek patroon dan is de Rock & Ruddle jouw borstel.

Geen punten voor deze vraag.

Welke ligt beter in de hand?
Dat is wat mij betreft de Mason Pearson. Het handvat van deze borstel is iets smaller en dat vind ik prettiger aanvoelen. Bovendien heeft de Rock & Ruddle haarborstel een hard randje aan de zijkanten en bij de Mason Pearson borstel is het glad. 

1 punt voor Mason Pearson. 

Welke borstelt beter?
De haren van de Rock & Ruddle borstel zijn wat harder dan die van Mason Pearson. Dit borstelt wat prettiger. Ook voelt het alsof Mason Pearson echt alle haren meepakt, terwijl Rock & Ruddle voor mijn gevoel wat oppervlakkiger borstelt. Dat wordt ook nog bevestigd door de hoeveelheid haar die in de borstel blijft hangen: Mason Pearson haalt er meer haren uit. 

1 punt voor Mason Pearson.

Welke borstel geeft een beter eindresultaat? 
Ik heb de ene kant van mijn haar met de Mason Pearson geborsteld en de andere kant met de Rock & Ruddle. Het verschil is duidelijk: de kant van Rock & Ruddle zit veel platter dan de kant van Mason Pearson. Hierdoor krijg ik -in tegenstelling tot de conclusie van de vorige vraag- de indruk dat Rock & Ruddle iets beter heeft doorgekamt. Wel vind ik mijn haar aan de kant van Mason Pearson mooier zitten; meer glans en meer volume. 

Geen punten voor deze vraag. 

Welke is betaalbaarder? 
Dat is heel duidelijk: de Rock & Ruddle. Deze borstel heb je in huis voor €34,95 (bij o.a. Skins, klik hier), terwijl je voor de Mason Pearson in dit artikel €110 betaalt. Je hebt gelukkig ook Mason Pearson's die goedkoper zijn, op Bol.com kun je er één krijgen voor €54,95, klik hier

1 punt voor Rock & Ruddle. 

Tja, welke is nu eigenlijk beter? Mason Pearson staat voor met twee punten, terwijl Rock & Ruddle maar één punt heeft. Het verschil is dus niet heel groot en het is dus vooral de prijs waar je over moet nadenken. Persoonlijk zou ik alsnog gaan voor een Mason Pearson borstel, maar de Rock & Ruddle is een goede tweede. 

Welke borstel zou jij kiezen? Heb jij ervaring met Mason Pearson of Rock & Ruddle?

Must reads 👀