Real life

Girls issues: Mijn relatie is saai

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Deze keer een Girlscene lezeres die soms geen zin heeft om haar vriendje te zien.  

Lieve meiden van Girlscene,

Ik zit al eventjes met een probleem. Ik heb nu ruim een jaar een relatie met een super lieve jongen en ben echt stapelgek op hem. Ik ben ziek en slik dus veel medicijnen per dag en die maken me niet altijd even vrolijk. Hij gaat er super goed mee om en steunt me in alles. Hij gaat mee naar het ziekenhuis en vindt het prima om gewoon een film te kijken en op bed te liggen als ik me niet goed voel. Klinkt allemaal perfect en dat is het ook.

Er is alleen één klein dingetje. Ik heb soms geen zin in hem. Nu is dat nog niet zo heel erg, want dat kan. Maar ik verlang soms naar hoe het was bij ons in het begin. Het spannende, dat we nog niet wisten of we elkaar allebei echt leuk vonden. Stiekem afspreken, zoenen en heel veel WhatsAppen. Nog geen relatie maar wel het geflirt.

Nu is het gewoon zeker dat we bij elkaar zijn en is het ondertussen een van de normaalste zaken van de wereld geworden. Ik mis het onzekere soms zo erg. Ik wil hem echt niet kwijt, want ik hou echt veel van hem. Toch zit dit me niet lekker. Ik voel me niet fijn om het aan hem te vertellen. Ik ben bang dat hij onzeker wordt. Hij is snel jaloers en onzeker, dus ik durf het echt niet te vertellen.

Ik weet niet wat ik moet doen. Ik voel me af en toe echt niet fijn en heb geen zin in het vertrouwde en hetgeen dat ik altijd doe. Ik wil het niet uitmaken, maar ik wil ook niet doen alsof alles helemaal perfect in orde is. Het is absoluut niet dat ik geen relatie meer wil. Lieve Girlscene, please help!

Liefs,
Een onzeker meisje

Lieve Anoniem,

Het is natuurlijk super leuk dat je een jongen hebt ontmoet waar je veel van houdt. Je mag trots zijn op je goede relatie. In iedere relatie is het zo dat het in het begin allemaal heel spannend is. Het is niet gek dat het na een tijdje wat saaier wordt, dat is in iedere relatie zo. Wanneer je een relatie met iemand anders zou hebben is dat precies hetzelfde.

Routine zorgt er vaak voor dag dingen saai worden. Probeer deze routine te doorbreken om de relatie met je vriendje wat spannender te maken. Het is voor jou door je ziekte misschien niet altijd mogelijk om overal naartoe te gaan, maar probeer niet iedere avond met z’n tweeën voor de televisie te zitten. Probeer soms ook iets anders te ondernemen, samen uit eten of naar de bioscoop gaan kan al goed zijn. Dit geldt natuurlijk voor jou, maar het is belangrijk dat je vriendje ook het initiatief neemt om iets te ondernemen.

Je relatie blijft leuker als jullie elkaar soms verrassen. Het kan van alles zijn. Je kunt bijvoorbeeld uitgebreid voor hem koken, een cadeautje voor hem kopen of verras hem met een hotelovernachting voor jullie tweeën.

Ook helpt het vaak om samen iets nieuws te ondernemen. Bedenk iets wat jullie beide nog nooit hebben gedaan. Je kunt bijvoorbeeld samen naar de sauna gaan of ga samen op vakantie om een nieuw land te ontdekken. Nieuwe dingen ontdekken zorgt ervoor dat je relatie niet saai wordt.

Pas op dat je niet alles samen doet. Het is belangrijk dat je elkaar de ruimte geeft en allebei ook nog je eigen vrienden en hobby’s hebt. Als je altijd alles samen doet raak je op een gegeven moment uitgepraat en dan is het logisch dat je elkaar soms zat bent. Als jullie elkaar een paar dagen niet gezien hebben is het extra leuk om weer bij elkaar te zijn.

Hopelijk heb je iets aan onze tips!

Liefs,
Girlscene

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀