Lifestyle

Girls issues: Problemen met een vriendin

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres problemen heeft met haar vriendin.

Lieve Girlscene,

Ik heb een klein probleempje. Ik heb zelf een hele nare periode gehad waarin ik heel ongelukkig, moe, chagrijnig en kwaad was. Ik heb een operatie gehad en gebruikte medicijnen. Van de medicijnen kreeg ik bijwerkingen en het bleek dat ik daar erg gevoelig voor was. De medicijnen slik ik nu niet meer. Ik voel me nu beter en ben best druk zoals ik vroeger ook was. Alleen ben ik nu wat drukker omdat ik eindelijk weer een leuke tijd heb en daar heel erg blij om ben.

Nu heb ik een ander probleem. Ik heb een vriendin die in een heel moeilijke periode zit en daarom op sommige momenten niet zichzelf is. Ik heb daar vrede mee en ben er voor haar als ze het er graag over wil hebben. Alleen nu zegt ze dat ik raar doe en ergert ze zich aan mij. En dat terwijl ik echt mijn uiterste best doe om haar op te vrolijken en het over leuke dingen te hebben. Ik weet niet goed wat ik moet doen of wat ik fout doe. Hopelijk hebben jullie tips. 

Alvast bedankt!

Xxx van Rowan

Lieve Rowan,

Wat vervelend om te lezen dat het tussen jou en je vriendin niet zo goed gaat. Het is nooit leuk om problemen te hebben met je vriendin, want jullie zijn waarschijnlijk al een paar jaar vriendinnen en het zou jammer zijn als die vriendschap verloren gaat. He is nu extra vervelend, omdat jij eerst een moeilijke periode hebt gehad en je vriendin nu ook in een lastige periode zit. Probeer elkaar juist te steunen tijdens een lastige periode.

Het is in ieder geval goed dat jij je best hebt gedaan om je vriendin te helpen, maar ze heeft dit anders opgevat dan jij het hebt bedoeld. Dat is natuurlijk niet leuk, maar je kunt er niets aan doen. Je vriendin zit waarschijnlijk in de knoop met zichzelf en dit kun jij niet oplossen. Het enige dat je kunt doen is er proberen achter te komen wat ze wil. Misschien vindt ze het fijn om over haar problemen te praten of misschien heeft ze juist liever afleiding. Of misschien heeft ze liever dat jij je niet met haar problemen bemoeit.

Als je er niet achter kunt komen wat ze wil, zul je het haar echt moeten vragen. Zo kun jij haar misschien helpen en hoeft zij zich niet meer aan jou te ergeren. Als jij weet wat je vriendin wil kun je haar misschien wel juist heel goed van haar problemen af helpen. Je hebt zelf ook een vervelende periode achter de rug, dus misschien kan zij jou in vertrouwen nemen. Jij kunt waarschijnlijk wel bedenken hoe je vriendin zich voelt en je kunt haar extra goed helpen.

Vergeet niet dat jij er niets aan kunt doen, maar je vriendin waarschijnlijk ook niet. Ze heeft misschien niet door dat jij je uiterste best doet om het haar naar de zin te maken. Doe gewoon wat jij denkt dat het beste is en meer kun je niet doen. 

Het beste kun jij je vriendin gewoon haar gang laten gaan. Als jij je te veel met haar bemoeit kan dat voor haar juist vervelend zijn en krijgen jullie misschien wel ruzie en dat is het niet waard. Je vriendin heeft het nu moeilijk en dat is voor haar en voor jou vervelend, maar over een tijdje is jullie vriendschap waarschijnlijk weer net als voorheen.

Hopelijk heb je iets aan de tips.

Liefs, 

Girlscene

Beeld: thinkstockphotos

Girlscene.nl wil samen met jou het verschil maken voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Samen met jou proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Samen staan we sterk en daarom willen we met al onze lezeressen iets doen voor dit goede doel. KLIK HIER OM JE CENTJE BIJ TE DRAGEN VOOR GIRLSCENE X SERIOUS REQUEST

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook