Lifestyle

Verrassende bijwerkingen van de pil

24

Elke dag slik je trouw op een vast tijdstip de pil. Ben je niet aan de pil? Dan ken je waarschijnlijk wel iemand die het wel doet. Zoals het met elk middel gaat heeft de pil bijwerkingen waar sommige meiden huiverig voor zijn. Maar wist je dat sommige bijwerkingen best verrassend kunnen zijn? Girlscene zocht het voor je op en schreef het uit. Lees maar mee! 

Iedere pil heeft andere bijwerkingen en ieder meisje reageert anders op de pil, maar de volgende bijwerkingen komen dus écht voor! De één is waarschijnlijker leuker dan de ander... Lees maar mee. 


Je valt af

Huh, wat? Ja, het kan echt zijn dat je afvalt van de pil, terwijl veel meiden juist denken dat ze aankomen. Oké, we moeten toegeven dat je niet kilo's afvalt als je de pil slikt, maar het is dus wel mogelijk om een paar pondjes kwijt te raken. Uit onderzoek blijkt dat sommige meiden bijna een kilo kwijtraken. 

Je ontwikkelt een 'snor'
Niet een echte snor, maar hyperpigmentatie boven de lip dat in bepaald licht op een snor lijkt. Dit verschijnsel heet melasma en het is verder iets waar zwangere vrouwen mee te maken hebben. De donkere vlekken worden erger wanneer het blootgesteld wordt aan de zon. Het wordt ontwikkeld door een toename van oestrogeen en progesteron in het lichaam. 

Je bent minder aantrekkelijk
Bovenstaande regel moet je uiteraard met een korrel zout nemen. Wat we ermee bedoelen is dat de pil je natuurlijke maandelijkse cyclus overneemt. Normaal gesproken verandert je lichaam, stem en gezicht als je ovuleert wat je aantrekkelijker maakt voor het andere geslacht. Als je de pil gebruikt gebeurt dit niet, wat trouwens best goed van pas komt als je al bezet bent of geen behoefte hebt aan een potentiële lover om je heen... ;-)

Je voelt je minder aangetrokken tot je vriend(in)
Uit een onderzoek van de universiteit van Liverpool blijkt dat sommige meiden zich minder aangetrokken voelen tot hun vriend(in). Dus als jij dit gevoel hebt en als je het niet kan plaatsen is het aan te raden om terug te gaan naar de huisarts. Wie weet is een andere pil een betere optie voor je. 

Je menstruatieperiode is minder pijnlijk
Voor meiden die last hebben van een (zeer) pijnlijke menstruatie kan de pil uitkomst bieden. Want wist je dat die periode vaak minder pijnlijk is als je de pil slikt? De kans op gespannen borsten en een opgeblazen gevoel is een stuk lager wat dit 'feestje' een stuk prettiger maakt. 

Je huid wordt rustiger
Meiden die de pil gebruiken hebben misschien een verandering gemerkt wat betreft de huid. Ineens heb je minder last van puistjes en andere onzuiverheden en voelt je huid een stuk normaler en rustiger aan. Dat is mooi meegenomen als je na een jarenlange strijd nog steeds niet van die pukkeltjes af bent gekomen! 

Wil je meer weten over de pil? Lees dan dit artikel terug over de feiten en de fabels. 

Slik jij de pil? Welke veranderingen merk je de pil gebruikt? 

Bron: Cosmopolitan.co.uk, E-gezondheid.be
Beeld: Thinkstockphotos

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

24 reacties

 • 4 jaar geleden Raquel

  Ik slik de pil alleen weet niet wanneer die precies betrouwbaar is. ik heb namelijk wel seks met me vriend met condoom. Ik begon op de eerste dag van me menstruatie en toen ik klaar was heb ik hem getrokken en daarna naar de wc gegaan en me afgeveegd ben bang dat ik daardoor zwanger ben vandaar mijn vraag na hoeveel dagen werkt ie

 • 4 jaar geleden Angel Stavrakaki

  Ik moest een lichtere pil ofzo omdat ik rook ,

  En in mijn familie is trombose gevoelig,

  Maar ik zit nu net aan de pil (Ik ben 13 jaar oud) ,

  En heb heel vaak vreetbuien

  Maar ik fitness elke dag en ben heel sportief

  Dus ik vind het echt vervelend die vreetbuien

  En geen haat reactie's alsjeblieft van

  Wtf je bent zo jong en rookt al dit dat

  Want het is mn eigen keus

 • 4 jaar geleden Angel Stavrakaki

  .

 • 4 jaar geleden Babette

  @eva Er zijn zoveel verschillende pillen en ze hebben op iedereen een andere uitwerking, dus dat is niet te doen

 • 4 jaar geleden Nox

  Ik ben er juist van aangekomen, mn puistjes zijn nog steeds niet weg en ik ben er van aangekomen. Dus misschien is het handig om iets meer research te doen en te vermelden welke bijwerking bij welke pil hoort? Want iedere pil heeft andere bijwerkingen en daar kan je huisarts je alles over vertellen.

 • 4 jaar geleden AlmondEyes

  Je kan er juist van aankomen. Ken een meisje die juist voller werd. En van de pil kan je juist last hebben van puistjes, ken een ander meisje die juist last kreeg van puistjes in de gezicht door de pil.

 • 4 jaar geleden Fakeroses

  Mijn borsten zijn een ruime cup gegroeid, vind ik geen probleem

 • 4 jaar geleden ItsTesss

  Ik ben juist aangekomen, maar daar ben ik super blij mee!

  @No feelings, No pain dat maakt toch niet uit, want je hebt geen toestemming van je ouders nodig op je 17de. Ga gewoon langs de huisarts en vraag om de pil!

 • 4 jaar geleden Cranberry

  Ik kwam juist aan en mn borsten werden groter, wat dus echt niet hoefde...

 • 4 jaar geleden Beauu..

  Ik zit ook aan de pil en ik val der ook vanaf niet heel erg ofzo maar ik merkte het wel.

 • 4 jaar geleden Mystoryismine

  Jah, ik mag dus niet aan de pil. 'mijn moeder vindt me te jong' op 17 jarige leeftijd. Alleen mijn huid is onrustig, ik heb last van pijnen en ben heel onregelmatig...

 • 4 jaar geleden Skoebi007

  Je borsten worden groter!

  Zo'n pluspunt bij mij!!

 • 4 jaar geleden Damon_master_piece

  ik had prikpil ik had stemmingswisseling niet normaal

  kijk op was prikpil goed te doen niks mee,alleen ik werd dikker vreetbuien dikke enkels niet normaal

  ik ben maar er mee gekapt met de prikpil

 • 4 jaar geleden Zeeanemoon

  Ik ga echt later tegen mijn vriend zeggen: 'Maar het ligt echt niet aan jou, door de pil vind ik je gewoon niet meer aantrekkelijk, dus ik kan er eigenlijk ook niets aan doen...'

 • 4 jaar geleden Indominus Rex

  Ik heb ook een verlaagd libido en heb het idee dat ik meer vocht vasthoud

 • 4 jaar geleden Charlotte

  Ik ben nog maar net ad pil en morgen begint men tweede stopweek. In de vorige stopweek was ik heel emotioneel, wat ik nooit hen gehad tijdens mijn regels en heb er al 7 jaar. Ik hoop dat het eenmalig was, want een pretje was het niet, heel de tijd huilen, iedereen keihard missen, mij rot voelen,...

 • 4 jaar geleden Little Notes

  Mijn borsten werden groter en toen ik voor een tijdje stopte, werden ze weer kleiner. Nu ben ik weer aan de pil en worden ze weer groter. Uhmm, gebeurt dat vaker?? Haha

 • 4 jaar geleden Legallyblonde

  Dus je gaat niet ouder lijken ?

 • 4 jaar geleden Sanne_

  Ik kom juist aan van de pil...

 • 4 jaar geleden regenboogaapjes

  Ik heb door de pil een verlaagd libido. Vrij zeker dat het door de pil komt, want in de stopweek heb ik plots veel meer zin. Elke keer weer..

 • 4 jaar geleden January

  Bij mijn eerste pil (de pil die standaard door dokters wordt voorgeschreven) werd ik misselijk en heel neerslachtig, kreeg veel huilbuien. Dat depressieve ging over na een maand, maar het misselijke bleef 3 maanden dus toen ben ik op een lichtere pil over gegaan. Nu al 2 jaar geen problemen meer mee

 • 4 jaar geleden Dana

  Ik werd er ontzettend misselijk van toen ik hem gebruikte. Ik kon een paar dagen niet naar school omdat ik me te ziek voelde. Ik heb hem toch nog niet als anticonceptie nodig, mijn moeder wilde dat ik hem nam voor een gecontroleerde menstruatie, omdat die bij mij niet regelmatig is. Ik vond dat zelf niet nodig dus de pil deed bij mij meer fout dan goed. Ik ben er mee gestopt. Tegen de tijd dat het nodig is vind ik wel een andere anticonceptiemethode.

 • 4 jaar geleden Harpoon

  En je hebt een verhoogde kans op trombose, wat levensgevaarlijk kan uitpakken. Ik heb een longembolie gehad hierdoor. Laat je alsjeblieft testen op een verhoogde kans op trombose als je aan de pil bent of aan de pil gaat..

 • 4 jaar geleden Rapunzel

  Bij de pil(meerdere geprobeerd) kreeg ik las van (extreme) stemmingswisselingen plus soms zo'n 3 weken lang achter elkaar ongesteld, t was echt een zooitje. Nu heb ik een spiraal en ben er echt helemaal happy de peppy mee.

 1. 1