Lifestyle

10 soorten relaties die 5 jaar geleden nog niet bestonden

Een halve eeuw geleden prikte je samen een datum voor een date. Nu prik je een foto van jullie heerlijke diner op Pinterest, Instagram en Facebook. Alle applicaties en social media platformen brengen een nieuwe manier van communiceren met zich mee, terwijl aan de taal niets veranderd is. Flirten gebeurt nu visueel. Al met al is er dus veel veranderd in liefdesland. De volgende tien soorten relaties bestonden vijf jaar geleden in ieder geval nog niet... Lees snel verder!

1. The ultimate Twitter heartbreaker
Dit is nog erger dan volledig genegeerd te worden. Iemand die op jouw tweet op de ster klikt wil eigenlijk zeggen: Ik heb je post gezien en ik vind het leuk, maar niet leuk genoeg om het te delen in het openbaar. Beetje vergelijkbaar met een feestje waar iemand je een knipoog geeft (ik heb je gezien), maar niet naar je toe durft te komen om gedag te zeggen... He's not into you.

2. Nietszeggende soulmate
Het is winter en je bent net een 'echte' relatie aangegaan. Elke dag Netflix, trainingsbroeken dragen en vooral niets tegen elkaar zeggen. Jullie zijn op deze manier allebei technisch gezien nog single. Ja, jullie zijn elke dag bij elkaar, alleen is dit echt uit liefde, of gewoon omdat het buiten niet zo aangenaam is... Op een gegeven moment als het lente wordt kom je erachter wat jullie relatie echt betekent. 

3. Telefonisch vreemdgaan
Op je telefoon kun je berichtjes en e-mailberichten verwijderen, maar de gedachte aan deze berichtjes is er nog steeds. Jouw venstertje kan bevestigen dat je iets te verbergen hebt. Het maakt niet uit als het bijvoorbeeld een collega is of een boy uit een ver verleden die weer is komen opduiken, als je telefonisch flirt is er toch echt iets aan het spelen... Hoe vaker jij snel zijn berichten opent als je zijn naam in je scherm ziet knipperen, des te duidelijker het wordt dat je 'echte' relatie niet werkt. Deze persoonlijke telefonische gesprekken hoor je namelijk eigenlijk met je huidige vlam te hebben in plaats van met je telefonische crush. 

4. Social media exen
Je had een relatie, maar dit ging uit. Nu is het de vraag wie dit als eerste Facebook official maakt. Niemand wil de badboy zijn, jullie hebben namelijk samen besloten te stoppen met jullie relatie. Toch moet iemand de knop doorhaken en de social official relaties verbreken. Uiteindelijk zal het verfrissend zijn en voel je voor een paar seconden slecht... Totdat je merkt dat al je mannelijke vrienden je ineens weer berichten. 

5. De lange afstandrelatie
Vroeger als je een leuke jongen in het buitenland ontmoet had, dan eindigde deze relatie al snel en werd dit vooral een leuke herinnering. Nu is het tijdperk van FaceTime, Whatsapp, wifi en Snapchat aangebroken. Het is een stuk gemakkelijker om face-to-face contact te hebben op elk gewenst moment van de dag en op elke plaats. 

6. #inlove 
Liefdevol diner, weekendje naar het strand en ontelbaar selfies. Check, check en check. Jullie zijn het #inlove koppel en niets maakt meer uit als julie gezamenlijke selfies maar zichtbaar zijn. De wereld begrijpt het dan wel hoor: jullie zijn verliefd! En het was helemaal niet de bedoeling van jullie om de single wereld jaloers te maken, toch? :-)

7. Is het liefde of gewoon #love 
Jullie zijn elkaars favoriete Instagrammers. Je tweet meer met diegene dan dat je überhaupt oplet in de les. Het zal niet gek zijn als iemand denkt dat je met iemand aan het daten bent, maar gek genoeg heb je er zelf ook geen idee van... Om over deze drempel te stappen is het misschien tijd om in het diepe te springen. Alleen hoe ga je iemand uitvragen via Instagram? En zouden jullie elkaar nog wel leuk vinden als jullie #unfiltered zijn?

8. 'Oude' Tinder liefdes
Je had nooit verwacht dat je zou eindigen met iemand uit je eigen dorp, maar jullie hebben allebei naar rechts geswiped op Tinder (natuurlijk als een grapje). Zo kwam jij je oude klasgenoot van de peuterspeelzaal tegen. Het gesprek heeft zich gezellig voortgezet. De meest hilarische gesprekken heb je met diegene op Tinder en die oude snotneus van vroeger blijkt toch wel leuk te zijn. En hoe kan het toch dat mensen zo grappig zijn op Snapchat? 

9. De mysterieuze vreemdeling
Je ontmoet een mysterieuze vreemdeling op een mysterieus platform. Je bent een beetje verbijsterd dat diegene tegen je begint te praten. Is jouw leven zelfs klaar voor een nieuw sociaal netwerk? Moet je dit gesprek gewoon aangaan als sexy early adopter...Je bent niet helemaal zeker van je zaak, maar je wilt dit nieuwe platform toch even verkennen. Deze relatie werkt of wél of het is na een week al overgewaaid. 

10. De B-level Vine beroemdheid
Het zou moeten zijn dat je een crush hebt op jongens uit twee categorieën: de beroemdheden en de mannen die je daadwerkelijk kent. Tegenwoordig blijkt er ook een derde categorie bijgekomen te zijn: de B-level Vine beroemdheid. Je denkt diegene ook te kennen, omdat hij vlogt over zijn leven en grappige video's maakt, maar misschien is het toch beter je te focussen op jongens van echt vlees en bloed, die daadwerkelijk binnen je handbereik zijn en niet alleen visueel.

Heb jij wel eens een jongen leren kennen via social media, maar diegene eigenlijk nooit in het echt gezien?

Bron beeld: Thinkstockphotos
Bron: Refinery29

Pin je inspiratie in Pinbook

Girlscene.nl wil samen met jou het verschil maken voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Samen met jou proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Samen staan we sterk en daarom willen we met al onze lezeressen iets doen voor dit goede doel. KLIK HIER OM JE CENTJE BIJ TE DRAGEN VOOR GIRLSCENE X SERIOUS REQUEST

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved