Lifestyle

12 dingen die lesbische meiden niet meer willen horen

Lesbische meiden krijgen vaak dezelfde dingen te horen over hun seksualiteit. Vaak zijn deze vragen of opmerkingen gebaseerd op niets anders dan stereotypes. Het kan heel vervelend zijn om ze steeds te moeten aanhoren en jezelf te moeten uitleggen. Wanneer ben je lesbisch geworden? Wie is de man in de relatie? Hoe heb je dan seks? ARGH, deze dingen wil je niét meer horen! 

1. "Wanneer ben je lesbisch geworden?"
Ehm, wanneer ben jij hetero geworden? Deze vraag slaat natuurlijk helemaal nergens op, want seksualiteit is niet iets wat je 'wordt'. Je bent zo geboren, het is geen keuze. 

2. "Je ziet er niet lesbisch uit!"
Het stereotype van een lesbische vrouw is iemand die kort haar heeft, kleding van de mannenafdeling koopt en kisten of stoere sneakers aan heeft. Veel mensen zijn dan ook verbaasd als jij er niet zo uitziet. We've got news for you: niet elke lesbische vrouw ziet er hetzelfde uit, net zoals alle hetero vrouwen er niet hetzelfde uitzien. 

3. "Wie is de man in de relatie?"
Nou, je hoopt niemand want jullie zijn twee vrouwen… Ook deze vraag is gebaseerd op een stereotype. Heel vervelend om steeds uit te moeten leggen dat jullie toch echt twee vrouwen zijn. Een lesbische relatie hoeft niet per se iets 'mannelijks' te hebben om een gezonde relatie te zijn, net zoals een relatie met twee mannen niet per se iets vrouwelijks hoeft te hebben. 

4. "Hoe heb je dan seks?"
Deze vraag is behalve awkward, ook heel erg ongepast. Jij vraagt toch ook niet aan een ander stel hoe zij seks hebben? Bovendien is het niet zo moeilijk, use your imagination.

5. "Voel je je dan ook aangetrokken tot je vriendinnen?"
Als je lesbisch bent, dan betekent dat niet meteen dat je op álle vrouwen valt. Net zoals hetero meiden niet op alle jongens vallen en vrienden kunnen hebben zonder dat er sprake is van verliefdheid. Dus nee. 

6. "O, ben je lesbisch? Wat zonde…"
Hoezo zonde? Bedoel je dat ik alleen wat waard ben als ik met je naar bed wil? 

7. "Hoe werkt scharen?"
Nog zo'n vraag die erg awkward en ongepast is. Mensen hebben het beeld dat alle lesbische meiden aan scharen doen, maar dat is niet zo. Iedereen vindt wat anders fijn en prettig, en bepaalt zelf wat er zich in de slaapkamer afspeelt. Moet je jouw voorkeuren en activiteiten delen met anderen? Nee. 

8. "Ben je wel echt lesbisch?"
Ehhh… Ben jij wel echt hetero? 

9. "Houd je van meisjes? Dan ben ik ook lesbisch…" – één of andere jongen
Ha-ha. Heel grappig, die heb ik nog niet eerder gehoord.

10. "Heb je weleens een trio gedaan?"
Sommige meiden misschien wel ja, maar dit staat niet gelijk aan lesbisch zijn. 

11. "O, ik hou van homo's!"
Aardig bedoeld, maar het slaat natuurlijk helemaal nergens op. Natuurlijk hou je niet van iedere homo, want je houdt van een persoon en niet van iemands seksualiteit. Je houdt bijvoorbeeld ook niet van elke hetero, omdat iedereen anders is en je met de één beter overweg kan dan met de ander. 

12. "Mannen zijn ook vervelend. Ik wou dat ik lesbisch was."
Het is een beetje gek dat sommige mensen denken dat vrouwen makkelijker en simpeler zijn dan mannen. Bovendien is een lesbische relatie niet heel anders dan een hetero relatie; daar hoort kibbelen bijvoorbeeld ook bij. 

Natuurlijk zijn deze vragen niet altijd gemeen bedoeld, het geeft alleen maar aan dat er nog veel onwetendheid is. Het zou fijn zijn als iedereen beter geïnformeerd was zodat deze stereotypes de wereld uit geholpen konden worden :-). 

Wat wil jij absoluut niet meer horen? 

Bron beeld: thinkstockphotos