Fashion

Zo loop je pijnloos op hoge hakken

18

Hoge hakken… You either love them or hate them. En als dat laatste bij jou van toepassing is komt dat waarschijnlijk door het feit dat hakken gewoon niet de meest comfortabele schoenen zijn. Sterker nog, binnen een paar uur voel je de eerste pijntjes al opkomen. Maar met de volgende tips wordt lopen op hakken een stuk prettiger én houd je het langer vol.

Lees vooral door tot de laatste tip. Wedden dat dit je leven gaat veranderen?

Hakhoogte
Hoe hoger de hak, hoe moeilijker het is om erop te lopen. Als je een daredevil bent ga je meteen voor 12 centimeter, maar de vraag is of dat aan te raden is... Begin dus laag en work your way up. Een lagere hak waar je goed op loopt staat trouwens tien keer mooier dan een (te) hoge hak waarop je niet vooruit komt. Dus kies de juiste schoen! 

Hoe dikker de hak, hoe beter
Over het algemeen geldt er één regel en dat is: hoe dikker de hak, hoe beter. Een dikkere hak betekent namelijk dat je comfortabel staat. Daarom loop je bijvoorbeeld makkelijker weg op sleehakken dan op stiletto's. 

Platform
Een laag platform in de zool helpt om de hak minder hoog te laten lijken. Omdat je voet minder gebogen staat kun je langer lopen omdat je minder snel pijn krijgt. Stel, je hebt pumps met een hakhoogte van 10 centimeter en een platform van 1,5 centimeter. De hoek waarin de voet moet staan is dan minder, waardoor het lijkt alsof je een hak van 8,5 centimeter draagt. 

Juiste maat 
Het is heel belangrijk om de juiste maat te dragen. Te krappe schoenen veroorzaken blaren, kapotte tenen en ingegroeide nagels terwijl je de kans op een ongeluk vergroot als je te grote schoenen draagt waar je uitglipt. Pas de schoenen dus goed in de winkel en loop er even op om te checken of het wel de juiste hak voor je is.
Hoge hakken
Enkelbandje of dichte schoenen

Een bandje om de enkel of een hak die aan de bovenkant dichtgewerkt is, is perfect voor meiden die voor het eerst op hakken gaan lopen. Of voor meiden die graag overdag hakken dragen, maar er niet te lang over willen doen om van A naar B te komen. Deze schoenen geven namelijk meer steun en houden je voet goed in de schoen. Dit zorgt voor meer comfort. Hakken zijn weliswaar niet heel comfortabel, maar dit maakt het proces toch een stuk gemakkelijker! 

Inlopen 
Je hebt een prachtig paar hakken op de kop getikt voor een speciale avond, maar je weet van tevoren al dat je ontzettend zere voeten krijgt. Daarom laat je de schoenen liever in de doos zitten totdat ze er echt uitgehaald moeten worden. Maar eigenlijk is het veel beter om ze iedere dag een uurtje aan te trekken. Hierdoor gaat de schoen naar de vorm van je voet staan én went je voet alvast aan de hoogte van de hak. Je hoeft er niet een uur op te lopen, trouwens. Het is prima om tussendoor een aflevering Pretty Little Liars te kijken terwijl je op de bank zit. 

Inlegzool
Koop speciale inlegzooltjes voor jouw hakken om pijn op drukpunten te verminderen. Zo bestaan er standaard zooltjes, maar zijn er ook een soort plakkertjes die je op de zijkant van de voet kunt plakken of juist plaatst onder de bal van je voet. Pijn voorkom je hier niet mee, maar het maakt het lopen op je heels in ieder geval een stuk prettiger. 

Tape
Dan nu dé tip. Het grote probleem als hakkendraagster is dat de bal van je voet ontzettend pijn gaan doen. Maar gelukkig is er iemand zo slim geweest om daar iets op te verzinnen. Het enige wat je nodig hebt is Leukoplast tape (te vinden in de medische hoek van de winkel) en een schaar. 

Dit is wat je doet: je pakt de tape en wikkelt dit om de derde en vierde teen. Je telt trouwens vanaf je grote teen, dus het is de ene laatste teen en de teen in het midden. Wikkel de tape een paar keer om de tenen heen en zorg dat het stevig en strak zit zonder je tenen daadwerkelijk af te knellen. ;-) Knip de tape af en druk goed aan. Op deze manier ontlast je de zenuw die ervoor zorgt dat de bal van je voet pijn gaat doen. Het is raar, maar Girlscene heeft het getest en het werkt dus echt. Give it a try!

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
19 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

18 reacties

 • 3 jaar geleden matthijsse

  hoe de foto hiernaast er bij komt weet ik niet , wat ik wel weet is dat ik als man ook met hakken loop en dat dat de enige manier is dat ik gewoon kan lopen zonder pijn in mijn rug te hebben

 • 4 jaar geleden Roww

  Ik heb hakken van 10 centimeter met een platform van ongeveer 4 centimeter, waardoor ik maar op 6centimeter van de hak sta, het is een bredere hak ook dus die dingen lopen echt heerlijk ;o Mensen kijken altijd van 'Is dat niet HOOG?!' maar ik sta eigenlijk op een klein deel van de hak waardoor het niet hoog voelt :')

 • 4 jaar geleden Lily

  Dat met dat tapen werkt niet goed. Hiermee belast je namelijk de rest EXTRA en krijg je spierpijn op hele vreemde plekken van je voet.

  Je voet is er juist op gemaakt dat de 'druk' op de sterkste plek komt. Als je die plek veranderd, krijg je naderhand heel erge pijn op je 'zwakkere' plekken.

 • 4 jaar geleden Huh...?

  Het werkt!!!

 • 4 jaar geleden MyDignity

  Dit moet ik uitproberen !

 • 4 jaar geleden kusnoellex

  met natte voeten in je hakken, dan er mee gaan slapen. gaan ze naar je voet staan en kun je er zelfs mee rennen

 • 4 jaar geleden Smile to the love

  Echt super handig!

 • 4 jaar geleden XLELY

  Wow. Dat van die leukoplast moet ik écht uitproberen

 • 4 jaar geleden MUSiCLOVER

  Een laag platform in de zool helpt om de hak minder hoog te laten lijken.

  Bedoelen jullie niet platform helpt de hak minder hoog te laten VOELEN?

  Verder leuk artikel!

 • 4 jaar geleden irwin

  nog snel even mijn tenen ingetaped vlak voor we gaan, hopen dat het helpt hahhah

 • 4 jaar geleden imamermaid

  handig! maar even; ene laatste? bedoelen jullie niet een na laatste?

 • 4 jaar geleden X-little girl-X

  Mijn tip is om alle pleisters, tape inleg zooltjes en plakkers te vermijden hoe meer je ze gebruikt hoe strakker je schoenen zitten dus hoe meer knelpunten en pijn !! En voor alle meiden die een paar killer heels niet aandurven doe het dan niet !! een sjieke ballerina kan ook heel sexy zijn. en boys loves little girls

 • 4 jaar geleden Acrux

  Nog nooit gehoord, die laatste tip! Ga ik een keer proberen. Kan helaas niet veel op hakken lopen omdat ik een losse knieschijf heb, en die dus snel aan de binnenkant van mijn knie zit.

 • 4 jaar geleden I'm that girl

  Als je begint met het leren lopen op een stel hele hoge hakken dan kan je sowieso lopen in alle hakken die lager zijn .. Dus als je in één keer de moeite wilt nemen en oefent om op die ene tumblr-achtige, hoge stiletto's te lopen kan je daarna alle hakken van de wereld aan. Zo heb ik het gedaan.

 • 4 jaar geleden mangogirlxxx

  ik heb volgens mij echt geluk.....ik heb nog nooit moeite met hakken dragen gehad,YEAAHHH hahah

 • 4 jaar geleden xMcFAKER

  nice ik ga gelijk proberen

 • 4 jaar geleden Lindsay

  Die laatste tip staat op heel veel sites haha? who caresss het werkt!

 • 4 jaar geleden Just Eveline

  de laatste tip is een soort van gestolen van cosmopolitan.nl misschien? -__-

 1. 1