Lifestyle

Tips voor een last minute kerstoutfit

Shit! Door alle stress voor het kopen van kerstcadeautjes ben je helemaal vergeten om een nieuwe outfit te kopen. Help! Kerst is al bijna en je hebt echt geen tijd om een nieuwe outfit te kopen. Je hebt ook nog eens al je geld uitgegeven aan cadeautjes en niet bedacht dat je ook nog een nieuwe kersoutfit nodig had. Geen paniek, met deze tips creëer jij binnen no time een mooie kerstlook.

1. Basics
Ze zeggen altijd dat een little black dress niet mag ontbreken in jouw kledingkast. Dat is dus niet voor niets. In dit geval ben jij heel blij dat de juiste basics in je kast hebt hangen. Haal je collectie little black dresses tevoorschijn, want er zit vast wel iets leuks tussen. Als je de stad in was gegaan was je waarschijnlijk met het zoveelste zwarte jurkje thuis gekomen, die na de feestdagen nog maximaal één keer uit je kast komt. Gebruik dus gewoon jouw basic zwarte jurkje. Met een beetje creativiteit maak je er een toffe outfit van.

2. Ketting
Om je outfit wat specialer te maken combineer je die little black dress met een mooie statement ketting. Zo creëer je met hetzelfde jurkje een totaal andere look dan vorig jaar met kerst. Ga voor een opvallende rode ketting of kies een stijlvolle zilveren variant en je outfit krijgt direct een boost. 

3. Red lips
Rode lippen staan altijd feestelijk en met kerst gaat het er natuurlijk om dat je er feestelijk uitziet. Wees niet bang dat het te opvallend is, want met Kerstmis kan het allemaal!

4. Nagels
Met Kerstmis moet alles er natuurlijk helemaal tip top uitzien. Vergeet dus je nagels niet. Vijl ze mooi en voorzie ze van een mooi lakje. Er is natuurlijk geen betere gelegenheid om je glitter nagellakjes te gebruiken dan tijdens Kerstmis. Of natuurlijk rood, want rood is altijd goed en al helemaal met kerst!

5. Inspiratie
Doe op internet inspiratie op. Kijk op webshops wat zij dit jaar verkopen voor de feestdagen en op veel fashion blogs laten meiden zien wat zij dragen tijdens Kerstmis. Duik dan in je eigen kledingkast en je zult zien dat je genoeg kleding hebt om leuke combinaties te maken.

6. Krul je haren
Haal je krultang uit de kast en maak een mooie bos krullen. Als je geen krultang hebt kun je ook prima je stijltang gebruiken. Als je zelf niet zo'n talent bent op het gebied van haren kun je natuurlijk je moeder of je zus vragen om je te helpen. Maak het af met een feestelijk speldje en jouw haar is helemaal Christmas proof. 

7. High heels
Dan die vreselijke high heels die nog ergens achter in je kast liggen… Ze zitten niet lekker en je sneakers zijn veel handiger. Toch staan die high heels super leuk bij je kerstoutfit. Het scheelt dat je tijdens het kerstdiner niet hoeft te lopen dus trek je high heels aan en op naar het kerstdiner!

8. Glitter
Met kerst kun je helemaal uitpakken. Dat jasje met pailletjes kan prima en hier en daar wat extra glitter is ook geen probleem. Pas wel op dat het niet lijkt of je een wandelende kerstboom bent. Glitters op je nagels, een jasje met pailletten en veel opvallende sieraden raden we niet aan. Maar wat extra bling bling is juist leuk voor de feestdagen.

9. Ruilen
Als je echt in de problemen zit en in je kast ligt niets dat geschikt is voor de feestdagen, dan kun je altijd nog een van je vriendinnen vragen of zij nog iets voor je hebben. Als jij en je vriendin liever niet twee jaar hetzelfde kerstjurkje dragen kun je het kerstjurkje van vorig jaar met elkaar ruilen. Zo hebben jullie allebei een 'nieuwe' outfit zonder dat het iets kost. 

Hangt jouw kerstoutfit voor dit jaar al klaar?

Beeld: thinkstockphotos

Girlscene.nl wil samen met jou het verschil maken voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Samen met jou proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Samen staan we sterk en daarom willen we met al onze lezeressen iets doen voor dit goede doel. KLIK HIER OM JE CENTJE BIJ TE DRAGEN VOOR GIRLSCENE X SERIOUS REQUEST