Lifestyle

De leukste kerstboom ideeën

3

Oh denneboom, oh denneboom.. De kerst komt eraan en dat betekent dat het weer tijd is om een kerstboom te kopen. Heb je geen zin om dit jaar weer de kerstboom te versieren met die saaie zilveren ballen? Wil je weleens iets anders dan de standaard groene naaldboom die iedereen tijdens kerst in huis heeft staan? Girlscene heeft leuke ideeën voor je gevonden zodat jij dit jaar een hippe kerstboom hebt die niemand heeft.  

Kerstboom van takken
Verzamel in het bos takken van verschillende lengtes. Van ongeveer een meter lang tot ongeveer 10 centimeter. Was de takken goed zodat al het vuil er af is. Leg de takken in volgorde van groot naar klein en knoop ze in deze volgorde aan elkaar. Maak aan de bovenkant een touw zodat je je kerstboom aan de muur kunt hangen. Versier de boom met lichtjes en andere versieringen die je leuk vindt.

Kerstboom van resthout
Heb je nog oude planken liggen? Gooi ze niet weg, maar maak er een kerstboom van. Het maakt niet uit welke kleur de planken zijn of hoe breed ze zijn, verschillende texturen en kleuren maken het juist origineel. Neem één lange plank voor de stam en zaag de andere planken in verschillende groottes. Maak de planken van groot naar klein vast aan de lange plank. Laat tussen iedere plank wat ruimte voor een speels effect. 

Lichtjes
Hang voor een super snelle kerstboom kerstlichtjes aan de muur in de vorm van een kerstboom. Het staat gezellig in het donker en je hebt binnen een kwartier een originele kerstboom!

Hang je kerstkaartjes op
Plak een touw aan de muur in de vorm van een kerstboom. Hang met kleine wasknijpertjes of met plakband de kerstkaartjes die je hebt gekregen aan je kerstboom.

Een kerstboom zonder boom
Als je niet veel ruimte hebt kun je ook leuke kerstdecoratie kopen en deze in de vorm van een kerstboom aan de muur maken. Je kunt de boom natuurlijk ook op een plank maken. Zo hoef je de muur niet te beschadigen en zo is je kerstboom voor volgend jaar ook alvast klaar.

Een kerstboom van boekenplanken
Met alleen wat boekenplankjes en een zaag kom je ook al een heel eind. Zaag de boekenplanken in verschillende lengtes en bevestig ze aan de muur. Hang boven het bovenste plankje een grote kerstster. Versier de plankjes met waxinelichthouders en kerstversiering. 

Sticker kerstboom
Er bestaan zelfs speciale muurstickers in de vorm van een kerstboom. Deze plak je super snel en eenvoudig op de muur en na kerst kun je ze weer verwijderen zonder dat je muur is beschadigd. Op eBay vind je super leuke sticker kerstbomen.

Check deze filmpjes voor nog meer inspiratie voor originele zelfgemaakte kerstbomen.

Ook op Pinterest vind je veel inspiratie voor hippe kerstbomen.

Toch liever een gewone kerstboom?
Vind jij al die hippe kerstbomen maar niks en blijf je liever bij een traditionele groene boom? Dat hoeft natuurlijk niet saai te zijn, want je kunt je kerstboom versieren zoals jij zelf mooi vindt. De Zara en H&M home collectie hebben ieder jaar mooie en betaalbare kerstversiering. Kijk ook eens bij de Action voor leuke kerstdecoratie. Het is er niet duur dus kun je volgend jaar weer een ander kleurtje kiezen voor in je boom. Natuurlijk kun je zelf ook aan de slag gaan en zelf decoratie maken. 

Welke originele kerstboom vind jij het leukst? Of houd je het liever bij een gewone kerstboom?

Beeld: thinkstockphotos

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

  • 4 jaar geleden Chocolateduck

    Ik heb geen kerstboom op mijn studentenkamer.. geen versiering enzo... Alleen maar twee kleine sneeuwpopjes die van kleur veranderen.

  • 4 jaar geleden אריה

    Wij hebben thuis een simpele blauwe kerstboom

  • 4 jaar geleden Dreamgirl

    Leuk! Ik heb zelf een sixpack van een jongen in de kerstboom hangen, hahahaha. Heb die cadeau gekregen.

  1. 1