Lifestyle

Originele manieren om je kerstcadeautje in te pakken

Pff gelukkig, het is weer gelukt. Je hebt voor iedereen een geschikt kerstcadeautje kunnen vinden. Help! Nu moet je ze nog inpakken. Je wil dit jaar niet weer met een verfrommeld pakketje aankomen, maar hoe ga je in hemelsnaam je kerstcadeautje op een fatsoenlijke manier inpakken? Girlscene geeft tips waardoor jouw inpak skills in het vervolg nooit meer een probleem zijn.

De basis
Inpakken begint natuurlijk met leuke papiertjes en versieringen om je spullen in te pakken. Ga voor mooi glanzend en stijlvol cadeaupapier in bijvoorbeeld zilver of goud. Met alleen al een chique papiertje krijgt je cadeau direct al een feestelijke uitstraling. Kies daarbij mooie linten. Ga niet voor 20 verschillende kleuren maar een chic, breed lint in één kleur is prima. Leuke inpakmaterialen koop je bijvoorbeeld bij Ikea, Action of Xenos.

Je kent het vast wel. Soms heb je van die onhandige dingen die je met geen mogelijkheid netjes kunt inpakken. Je doet 25 pogingen om het er een beetje fatsoenlijk uit te laten zien, maar drie rollen inpakpapier verder heb je nog steeds geen ingepakt cadeautje. De oplossing: doe je cadeau in een doos. Een doos is namelijk veel makkelijker in te pakken en het ziet er ook nog eens veel mooier uit.

Gebruik voor een nog mooier resultaat dubbelzijdig plakband. Zo kun je de plakbandjes aan de binnenkant doen, zodat het er nog beter uitziet. 

Oh, en dan nog een ding, vergeet niet het prijskaartje er af te halen voordat je het cadeau inpakt. Er is niets vervelender dan dat je erachter komt dat het prijsje er nog op zit wanneer je na 15 pogingen eindelijk klaar bent. 

– Voor een leuk effect kun je je cadeautjes eerst inpakken met een effen papiertje. Vervolgens neem je nog een cadeaupapiertje en hier knip je bijvoorbeeld hartjes of een kerstboom uit. Pak dan het cadeautje nog een keer in met het papier waar je een patroon uitgeknipt hebt voor een leuk effect.

– Gebruik stof in plaats van papier om je cadeautje in te pakken. Om het nog leuker te maken kun je de stof eerst beschilderen of bestempelen. 

– Pak je cadeautje in met zwart papier. Zo kun je het cadeau versieren of de naam op het cadeautje schrijven met een krijtje. Let op, dit lukt niet op glanzend papier.

– Steek een bloemetje onder het lintje voor een schattig cadeautje.

– Washi tape! Je kunt er echt alles mee, dus ook je cadeautje kun je er leuk mee versieren. Je kunt het er natuurlijk gewoon opplakken, maar je kunt het ook gebruiken om een soort vlaggenlijn te maken en deze om je cadeautje wikkelen.

– Is het cadeautje voor een muzikaal persoon? Gebruik papier met noten om het cadeautje in te pakken.

– Bruin papier. Het ziet er misschien goedkoop uit, maar het is wel ideaal als je er zelf iets moois van wil maken.

– Pas op met printjes. Een subtiel patroon op een mooi chic papiertje is prima, maar zorg dat de cadeautjes bij elkaar matchen.

– Labels. Je kunt natuurlijk ook gewoon een sticker op het pakje plakken, maar om het net iets feestelijker maken kun je er ook een mooi lintje aan hangen. Je kunt labels kant en klaar kopen, downloaden van internet of zelf maken.

 – Lintjes mogen niet ontbreken om een kerstcadeautje. Vergeet de smalle glanzende lintjes met krulletjes en knoop een breed lint om het pakje. 

Check ook deze video's en doe inspiratie op voor een origineel ingepakt cadeautje.

Watch on YouTube
Watch on YouTube


Wat vind jij de leukste manier om je cadeautjes in te pakken?

Beeld: Thinkstockphotos

Must reads 👀