Lifestyle

13 tekenen dat je volwassen aan het worden bent

Ooit was het geoorloofd om te ontbijten met chips en op een dag niet meer te doen dan een heel seizoen van een serie kijken, maar die tijden zijn voorbij. Opeens merk je dat je het vriesvak met fastfood voorbij loopt en kiest voor de groenteafdeling… Ben je dan echt volwassen aan het worden? Hier vind je 13 tekenen dat het inderdaad zover is… 

1. Je maakt gezonde eetkeuzes
Vroeger ontbeet je weleens met een zak chips en at je op een hele dag geen groente en fruit, maar dat is nu niet meer geoorloofd. In de supermarkt loop je het schap met de pizza's voorbij en in plaats daarvan ben je op de groenteafdeling te vinden. En ja, je kunt een maaltijd klaarmaken zonder dat er iets aanbrandt! 

2. Je kijkt op vrijdagavond liever tv dan dat je naar een club gaat 
Voorheen vond je het misschien doodsaai om op vrijdagavond op de bank te blijven zitten, maar nu doe je niets lievers. De tijd dat je elk weekend losging, is voorbij. Kun jij je iets beters voorstellen dan een comfortabele bank, een warme deken, een kop thee en een leuk programma?! Bovendien vallen je ogen na twee uur 's nachts dicht en met een tv-avondje heb je de volgende dag nog iets aan je dag! 

3. Je leest een boek voor het slapengaan
Boeken lezen was ooit één van de sufste dingen om te doen, maar nu doe je het standaard elke avond voor het slapengaan. Door een boekje te lezen ontspan je en kun je goed in slaap komen. Had je ooit gedacht dat je voor je plezier zou gaan lezen? 

4. Je verschoont je bed vaker dan één keer in de twee maanden
No way dat je nu zo lang in je eigen vuil blijft liggen, je verschoont je bed nu op tijd zoals het hoort. Voorheen vond je het bed verschonen zoveel werk dat je het steeds maar uitstelde, maar nu is een schoon bed jou veel meer waard. Bovendien ben je er nu handig in geworden waardoor het helemaal niet zoveel moeite kost! 

5. Je hebt een aantal dingen bereikt waar je trots op bent
Hoe ouder je wordt, hoe meer dingen je hebt gedaan of bereikt waar je trots op bent. Misschien heb je wel een diploma op zak of heb je nu geleerd om nee te zeggen. Dat is één van de leukere dingen aan volwassen worden: je leert enorm veel en je bouwt zelfvertrouwen op. 

6. Je drinkt een glas alcohol omdat je het lekker vindt (of niet)
Alcohol drink je nu niet alleen maar omdat je het stoer vindt of omdat je dronken wil worden. Je hebt in de loop der jaren een goed glas wijn leren waarderen en je drinkt het nu omdat je het lekker vindt. Het bij één glas houden bij het eten is nu niet meer moeilijk. Of je bent erachter gekomen dat je alcohol helemaal niet lekker vindt, dat kan natuurlijk ook. Nu je volwassen aan het worden bent voel je niet meer de druk om een glas alcohol te drinken. Je vindt het niet lekker, punt. 

7. Je hebt meer dan €10 op je rekening staan
Hoe vaak is het jou gebeurd dat je pas ging piepen wegens te weinig saldo? Inmiddels gebeurt het je niet meer dat je een week moet leven op een schamel bedrag van €9,32, want je zorgt er wel voor dat jij je financiële zaakjes op orde hebt. Je geeft geen geld uit dat je niet hebt en je werkt voor je geld. 

8. Je shopt liever spullen voor je kamer dan kleding
Je had waarschijnlijk nooit kunnen denken dat je liever een leuk tafeltje voor je kamer koopt dan een jurkje bij ZARA, maar toch is het zo. Je hecht steeds meer waarde aan je huis en je vindt het niet erg om wat geld te reserveren voor je interieur. 

9. Je verheugt je erop om te gaan slapen
Vroeger was slaap je grootste vijand en wilde je nooit naar bed, maar nu kijk je er naar uit. Als je wekker 's ochtends gaat kun je al niet wachten om 's avonds weer in je bed te liggen. Niet omdat je zo'n stom leven hebt, maar omdat je simpelweg altijd te weinig slaapt. En omdat je bedje zo lekker ligt, natuurlijk. 

10. Je hebt meer te doen op een dag dan een heel seizoen van een serie kijken 
Hoe graag je ook een hele dag op de bank zou willen spenderen en een serie te bingen, je hebt nu gewoon meer te doen. Je moet naar de supermarkt om je lege koelkast weer te vullen, je moet je familie bezoeken, er staat nog een koffiedate gepland met een vriendin die je al veel te lang niet hebt gezien… Het volwassen leven is druk, druk, druk. Vroeger kon je je nog weleens vervelen, nu zou je wíllen dat jij je kon vervelen. 

11. Je hebt plannen voor de toekomst
Vroeger wist je nog niet eens wat je de volgende dag ging doen en als iemand je vroeg wat je later wilde worden dan had je al helemaal geen idee. Misschien ben je er nog steeds niet helemaal uit wat voor beroep je wil uitoefenen, maar je hebt nu wel een idee. Je bent bezig met de toekomst door te studeren, plannen te maken met je vriend en een droomhuis/auto op het oog te hebben. Oftewel: je wordt volwassen ;-). 

12. Je krijgt brieven van de belasting
De beruchte, gevreesde blauwe brief. Iedereen moet er op den duur aan geloven en jij nu dus ook. Misschien heb je nog geen idee hoe die belastingen allemaal werken, maar als je die vervelende brieven op de mat krijgt dan weet je dat het zover is: jouw leven wordt serieus. 

13. Je beseft je dat je steeds meer op je ouders lijkt. 
Soms hoor je jezelf praten en denk je steeds vaker: "Jee, ik lijk net mijn moeder/vader!"

En? Ben jij volwassen aan het worden of is het nog niet zover?

Bron beeld: thinkstockphotos