Lifestyle

10 interieurtips voor interieurleken

Een klein detail in je interieur kan ervoor zorgen dat het plaatje net niet meer klopt. Verkeerde kunst of een verkeerd kleed kan jouw spirit in je kamer of huis helemaal omgooien. Hoe creëer je ruimte en hoe zorg je ervoor dat de ruimte niet te vol staat? Hoe combineer je kleuren met elkaar en hoe houd je de ruimte rustig en naar wens? Lees snel deze tien interieurtips die jouw een duwtje in de goeie richting geven.


Bron: Thinkstockphotos

1. Koop een kleiner vloerkleed
Groter is niet altijd beter. Vooral in kleine huizen of kleine ruimtes is dit noodzakelijk. Je wil namelijk een kleine ruimte liever groter laten ogen dan kleiner. Een kleiner kleed in een kleine ruimte geeft de illusie van meer ruimte. Daarbij hoeven op je kleed ook niet alle vier de salontafelpoten op het tapijt te staan. Alleen de voorste twee poten is goed. 

2. Meng verschillende soorten hout met elkaar
Hout is er in verschillende kleuren en structuren. Mensen spelen liever safe voor één kleur hout, maar door verschillende houtkleuren met elkaar te mengen creëer je warmte in de kamer. Als alles matcht met elkaar dan wordt alles zo eentonig en onpersoonlijk. 

3. Voorkom te veel decoratie
Te veel decoratie zal overkomen als rommel en totaal geen rust geven in je huis. Een huis zonder rommel is beter voor je humeur. Ook al is decoratie niet per se rommel, maar te veel is nooit goed… Bij twijfel je decoratie wegdoen. 

4. Varieer in grootte en silhouetten
Heb je een grote bank? Zorg dan voor een kleinere salontafel. Meng hoogtes en vormen goed met elkaar. Zo maak je de look en de feeling van je kamer interessanter. Ook zorgt dit voor ruimte, maar plaats niet te veel meubels. 

5. Verf een kleinere ruimte niet wit
Wit is een dode toon in een kleine ruimte. Als je een kleine ruimte helemaal wit verft zal dit de ruimte niet groter laten ogen. Kies voor een iets warmere kleur en je zal het gevoel krijgen dat de ruimte groter lijkt dan hij daadwerkelijk is. 


Bron: Thinkstockphotos

6. Kies voor een juiste zoom in je gordijnen
Gordijnen zijn er in verschillende lengtes en hebben ook verschil in de lengte van de zoom. Kies voor een zoom van ongeveer vijf inch. Je gordijnen zien er zo beter geproportioneerd en duurder uit. 

7. Geen blauwe en gele muren
Blauw kan snel verkleuren en lijkt het net of je in een babykamer van een jongetje slaapt. Geel kan je op een gegeven moment ergeren en kan totaal niet meer kalmerend overkomen. Je kunt beter kiezen voor een subtiele groene of grijze kleur. Groen is verfrissend en geeft balans. Een lichte neutrale, grijze kleur zorgt voor een heldere ruimte. 

8. Kies voor natuurlijke tinten
Metalen tinten zorgen voor weerkaatsende verlichting en zijn prima voor een bureau of bijzettafeltje, maar niet voor omgevingslicht. Natuurlijke tinten zorgen voor zachtheid. 

9. Gebruik semi glanzende verf
Ben je van plan je meubels een nieuw kleurtje te geven? Gebruik dan een kleur verf die semi glanzend is. Dus tussen mat en glans in zit. Totaal matte of totaal glanzende verf zorgt makkelijk voor slijtage. Als je het laat doen, dan kun je natuurlijk wel voor een matte of glanzende verfsoort kiezen. 

10. Koop een decoratief matraslaken 
In het Engels wordt dit een 'bedskirt' genoemd. Het is een laken dat je om je matras doet en wat tot de grond komt. Op deze manier kun je de troepjes onder je bed niet zien en dit ziet er ook nog eens super decoratief en netjes uit. Je hebt deze in verschillende varianten. Heel strak, maar ook met plooitjes en bloemetjes. 



Bron: Thinkstockphotos

Ken jij nog leuke interieurtips?

Bron: Refinery29

Must reads 👀