News

Wow: dit meisje spendeert €1200 per maand aan de zonnebank

De verslaving begon al op 12-jarige leeftijd, toen begon ze met het smeren van zelfbruiner. Twee jaar later ging ze -samen met haar oudere zus- naar de zonnebank. De 19-jarige Hannah Norman is wat je noemt 'tanorexic'. Zij is zo verslaafd aan het krijgen van het perfecte bruine kleurtje, dat het haar hele leven en bankrekening over heeft genomen… 

"Als ik iemand zie die een bruinere huidskleur heeft dan ik, dan ben ik jaloers", geeft de Hannah uit Cwmbran, Engeland toe. Zij is verslaafd aan het krijgen van de perfecte tan en dat gaat ver. Heel ver. Hannah's verslaving kost haar ruim €1200 per maand. Al haar geld gaat op aan zonnebanken en zelfbruiners. Om haar 'hobby' te kunnen bekostigen werkt ze in een kledingwinkel en woont ze bij haar ouders.

Geld is niet het enige dat Hannah kwijt is aan haar bruine kleurtje, het kost haar ook behoorlijk veel tijd. Ze begint de dag met het smeren van zelfbruiner. Daarna gaat ze naar vier verschillende salons om onder de zonnebank te gaan. De reden dat ze naar vier verschillende salons moet, is omdat elke salon een maximum heeft van 15 minuten. En dat is niet genoeg voor Hannah om haar ideale kleurtje te bereiken! Ze spendeert elke dag 40 minuten onder de zonnebank. Als ze thuis komt van de salons, dan doet ze nog een laagje zelfbruiner op. Na meerdere laagjes zelfbruiner en 40 minuten onder de zonnebank, kan haar dag beginnen!

Hannah's drang naar een bruine huid begon al vroeg. Op haar twaalfde ontdekte ze zelfbruiner. Op haar veertiende ging ze al naar de zonnebank, ondanks dat de minimumleeftijd 18 jaar is. Hannah ging mee met haar oudere zus en claimt dat de salons nooit naar haar ID hebben gevraagd. 

"Ik voel me gelukkiger als ik een donkere huidskleur heb. Ik ben zelfverzekerder. Dit is mijn look, het is mijn ding", vertelt Hannah aan MailOnline. Ze heeft wel geprobeerd om met haar natuurlijke tan door het leven te gaan, maar dat was geen succes: "Ik heb het geprobeerd en na een tijdje gaf ik het op omdat ik het gewoon niet kon. Ik zag andere mensen met hun tan en ik besefte me dat een lichte huidskleur niks voor mij is. Een kleurtje hebben hoort bij mij". 

Hoewel de meeste mensen misschien schrikken van Hannah's gedrag, wil ze niet anders: "Ik ben niet gelukkig als ik mijn tanning routine niet uitvoer. Ik bezoek elke dag drie over vier verschillende salons om optimaal bruin te kunnen worden". Het gekke is dat haar beste vriendin Elizabeth juist heel licht wil zijn: "Mensen zijn volgens mij best geschokt als we samen uitgaan, omdat we zo verschillend zijn". 

Hannah is zich bewust van de risico's van de zonnebank. Ze zegt dat ze nog geen schade aan haar huid heeft. Mocht Hannah wel een verhoogde kans op huidkanker krijgen, dan zegt ze te stoppen: "Als zoiets bij mij gebeurt dan zal ik niet verder gaan omdat mijn gezondheid op het spel staat. Maar tot die tijd ga ik gewoon door." 

Wat vind jij van Hannah's verslaving? 

Bron: dailymail
Bron beeld: reporters

Must reads 👀