Lifestyle

Musea die wél leuk zijn om naartoe te gaan

30

Kijken naar de oude spullen in een glazen vitrine. No way dat jij vrijwillig naar een museum gaat. Toch is dit allang niet meer zo. Musea kunnen juist heel leuk zijn. Bij musea denk je vaak aan kunst en geschiedenis, maar er zijn musea over allerlei verschillende onderwerpen. Je kunt je het bijna zo gek niet bedenken en er is wel een museum voor. Check deze musea, want deze zijn wél leuk om naartoe te gaan.

Corpus - Oegstgeest
Voor alle meiden die het menselijk lichaam interessant vinden is Corpus echt een museum waar je geweest moet zijn. Bij Corpus maak je een reis door de mens. Je gaat het lichaam naar binnen bij de knie en je komt onderweg alles te weten over het menselijk lichaam. Wil jij weten graag weten hoe je hersenen precies werken of wat voeding doet met je lichaam? Op een leuke manier kom je alles te weten over het menselijk lichaam. 

Beeld en Geluid - Hilversum
Als er één museum niet saai en ouderwets is, dan is het Beeld en Geluid wel. Bekijk fragmenten van oude televisie- en radioshows en bekijk bekende decoronderdelen in het echt. Ook kun je zelf eens in de schoenen van de presentatrice, regisseur of cameraman staan en zelf meemaken hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Er is van alles te doen en je hoeft zeker niet alleen te kijken, want er is van alles te doen. 

Madame Tussauds - Amsterdam
Waarschijnlijk is bijna iedereen hier weleens geweest, maar als je er nog niet geweest bent wordt het tijd. Een bezoekje aan Madame Tussauds kan niet ontbreken tijdens een dagje weg naar Amsterdam. Van Brad Pitt tot Beatrix, bij Madame Tussauds kun je met iedere celebrity op de foto. Het is net of je met echte celebs op de foto staat.

MuZIEum - Nijmegen
In het muZIEum zie je niks. Je beleeft dagelijkse dingen. Je drinkt bijvoorbeeld een kopje koffie op het terras of je doet boodschappen in de supermarkt. Je hoort ruikt en voelt ze, maar je ziet ze niet. Een bijzonder museum en vooral leuk om het zelf een keer te ervaren hoe het is om niets te zien. 

Beatlesmuseum - Alkmaar
John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. Iedereen kent ze wel. Van de meest zeldzame documenten tot onuitgebrachte Beatles-muziek, echt alles over de Beatles is er te vinden. Een echte must voor iedere Beatles fan om het museum in Alkmaar eens te bezoeken.

Anne Frank Huis - Amsterdam
Ook het Anne Frank Huis is een museum dat je absoluut een keer gezien moet hebben. Iedereen kent het indrukwekkende verhaal van Anne Frank wel. Om er nog een beter beeld van te krijgen moet je het museum eens bezoeken. Je hoeft er echt geen geschiedenisfan voor te zijn om het leuk te vinden. Het is bijzonder om eens in het huis te zijn waar zich een heel bekend verhaal heeft afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

FOAM - Amsterdam
Voor alle fotografieliefhebbers! In het fotografiemuseum zie je het werk van bekende fotografen tot jonge talenten. Ideaal om inspiratie op te doen en je eigen fotografiestijl te ontwikkelen.

Welk museum lijkt jou leuk om naar toe te gaan?

Beeld: thinkstockphotos

Girlscene.nl wil samen met jou het verschil maken voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Samen met jou proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Samen staan we sterk en daarom willen we met al onze lezeressen iets doen voor dit goede doel. KLIK HIER OM JE CENTJE BIJ TE DRAGEN VOOR GIRLSCENE X SERIOUS REQUEST

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

30 reacties

 • 4 jaar geleden invisible

  Alsof musea met kunst niet leuk zijn! Al hou ik het meest van fashion tentoonstellingen (en FOAM vind ik ook leuk)

 • 4 jaar geleden MerlinEmrys

  Oh, wat ben ik toch een stoffig, saaie meid met mijn interesse in kunst.

 • 4 jaar geleden Palmtreee

  Ook een erg leuk museum is Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam! Ben ik laatst geweest, superleuke, bijzondere en ook gruwelijke tassen en prachtig tentoongesteld met uitleg erbij (over de eerste soort tassen in de 17e eeuw bijvoorbeeld). Het is ook nog eens in een prachtig grachtenpand, superleuk om rond te lopen!

  Persoonlijk ga ik graag naar musea waar schilderijen tentoon worden gesteld, maar als je dat wat saai vind zijn er genoeg andere leuke musea!

 • 4 jaar geleden Kopjechino

  Eens met beautyyx. En ik mis echt nog heel veel leuke musea.

 • 4 jaar geleden Rockoholic

  He-le-maal eens met XXXIXBIJX

 • 4 jaar geleden Emmm

  Dit is niet echt handig om meiden te motiveren om naar musea te gaan vind ik. Er is zo veel te bieden vanuit de museale wereld en om eerlijk te zijn zijn dit de musea die niet veel uitdaging bieden. Ik ben het eens met andere reacties dat dit artikel nogal negatief overkomt en een beeld schetst dat musea stoffig en saai zijn en dat deze paar 'nog wel te doen zijn voor een leuk dagje uit als je niks beters te doen hebt' wat heel jammer is want er zijn zeker veel meiden die zich wel interesseren voor kunst en cultuur! Ik hoop ook dat hier op girlscene meer aandacht aan besteed kan worden. Ik zou het persoonlijk heel leuk vinden als er artikelen komen over de museale wereld. Jullie hebben een brede doelgroep dus dit lijkt me geen slecht idee!

 • 4 jaar geleden Annabelle

  jullie hadden beter een recensie over een museum kunnen schrijven en kunnen vertellen wat er te zien is. Dit is echt dom.

 • 4 jaar geleden Annabelle

  weer zn bullshit artikel. anne frank is NIET leuk. misschien leerzaam of interessant maar leuk is niet de juiste woordkeuze? en het rijksmuseum is ook leuk.

 • 4 jaar geleden Hester

  Corpus is leuk! MuZIEum, Anne Frank Huis en FOAM lijken me ook heel erg leuk.

 • 4 jaar geleden anne

  Dit is een super makkelijke en handige manier om snel wat geld te verdienen!!

  Je hoeft bijna niks te doen en ik heb het altijd gewoon zonder problemen kunnen doen en uitbetaald gekregen!

  Meld je hier aan:

  http://www.spaaractief.nl/aanmelden.php?ref=317401

 • 4 jaar geleden x_Brunettee

  @zeeannemoon: Nah, aangezien zij hun mening mogen geven, mag ik dat ook Ik voel me hierdoor beledigd, dus joe.

 • 4 jaar geleden always

  Gezien de reacties hieronder, misschien een tip om eens een enquête te houden over het gehele Girlscene?

 • 4 jaar geleden xxcecilex

  Girlscene, waar zijn jullie mee bezig. Dit artikel had zo veel beter kunnen zijn door die "wél" in de titel en dat "no way dat jij vrijwillig naar een museum gaat". Ik weet niet of dit uit noodzaak wordt geschreven omdat Girlscene inderdaad alleen door oppervlakkige meiden wordt gelezen, maar ik denk dat hiermee een grote groep lezers te kort wordt gedaan. Goed, leuk en handig dat er tips worden gegeven over wat er allemaal te bezoeken valt, maar de aanleiding is erg vreemd. Verbreid jullie horizon eens, daar op de redactie, want voor een site die zo cultuurgericht is lijkt hem me vrij logisch dat je je ook voor musea interesseert. Ik ben vast niet de enige die vindt dat Girlscene de laatste tiijd wel heel erg makkelijk doet wat betreft de artikelen die worden geschreven. Graag wat meer niveau en professionaliteit, misschien nog een keertje doorlezen voordat het op de site wordt geplaatst.

 • 4 jaar geleden Dolorxsa

  k ben met school naar het MuZIEum geweest en dat is echt een aanrader. Heel leuk! Corpus daarentegen vond ik niets aan, het is meer gericht op kinderen onder 12 jaar...

 • 4 jaar geleden LetsWorkIt

  Ik ben het over het algemeen wel eens met de onderstaande reacties, maar ik denk ook dat er wel een beeld is dat tieners niet van musea houden. Natuurlijk verschilt dat per persoon!

  Ik hou wel van musea met schilderijen en geschiedenis, maar ik zou me er niet een hele dag kunnen vermaken. En de bovenstaande musea vind ik ook heel leuk (ik ben in bijna alle musea geweest). Daarnaast nog een tip voor degene die het menselijk lichaam interessant vinden: Body Worlds in Amsterdam. Hierin zijn echte mensen opgezet en kan je elk deel van het lichaam goed bekijken. Heel interessant!

 • 4 jaar geleden Zeeanemoon

  @x_Brunettee, kan dat niet wat aardiger? Jeetje, net alsof alle leden van de gs redactie van die oppervlakkige huppelkutjes zijn.. (Niet dat ik ze persoonlijk ken, maar toch.) Wss proberen ze gewoon in te spelen op de jeugd van tegenwoordig, al is dat nogal slecht aangekomen...

  Ben het verder wel eens met onderstaande reacties, maar ik vindt jouw reactie een beetje te ver gaan...

 • 4 jaar geleden NonSolum

  "Er is van alles te doen en je hoeft zeker niet alleen te kijken, want er is van alles te doen." Kunnen jullie echt niet even de artikelen doorlezen voordat jullie ze plaatsen? Een spelfoutje kan gebeuren, maar in veel artikelen zitten echt teveel fouten voor een professionele site. Verder vind ik ook dat jullie echt teveel vooroordelen in jullie artikelen zetten. IK VIND MUSEA WEL LEUK. En ik ben geen saaie, muffe sok, ik ben gewoon ook geïnteresseerd in andere dingen dan de laatste trends en makeup.

 • 4 jaar geleden Smout

  Van Abbemuseum in Eindhoven vind ik een aanrader! (jawel Eindhoven is meer dan alleen maar een Primark) De nieuwe luisterroute gidst je perfect door het museum zodat je alle leuke en grappige weetje meekrijgt

 • 4 jaar geleden x_Brunettee

  Ik zie nu wat het gemiddelde niveau is van jullie girlscene-schrijvers (om het ook maar even over 'iedereen' te hebben). Ik snap het wel hoor, jullie modekutjes kunnen het natuurlijk ook allemaal niet aan, zoiets 'moeilijks' als kunst. (Om het nog maar een keer over 'iedereen' te hebben)

 • 4 jaar geleden danique

  ga heel vaak in mijn vrije tijd naar musea, eigenlijk naar alle soorten kunst. Modern maar ook naar kunstwerken die al heel wat jaartjes oud zijn. Super interessant hoe kunstenaars hun blik op de wereld vormgeven vind ik zelf altijd. Vind het heerlijk om zo lekker rond te lopen en nieuwe dingen te leren en inspiratie voor mijn eigen werken op te doen

 • 4 jaar geleden Traveler

  Er zijn heel veel meiden die kunst en geschiedenis wel erg interessant vinden. Voor mij is madam Tussauds een 'no way' museum. Jullie praten inderdaad wel vaak over 'iedereen'. Misschien een tip om aan de introducties te werken.

 • 4 jaar geleden Infinitum3

  Ben in bijna elk museum in dit artikel al geweest haha. Ga ook best vaak naar een museum dus had niet veel anders verwacht hoor. Tropenmuseum in Amsterdam vond ik ook erg leuk en het Groninger museum, vooral het gebouw zelf is mooi om een keer van binnen te zien en toen ik er was, was er een tentoonstelling met mooie speciale kleding.

 • 4 jaar geleden iloverome

  Wat een negatief begin van het artikel. Wat een onzin om musea automatisch stom te vinden. Ik denk dat er heel veel mensen zijn die musea wel gaaf vinden..

 • 4 jaar geleden Hessie

  Open een artikel juist POSITIEF, zoals: Houd jij ook zo van musea? Lees dan gauw verder!

  Maar niet van "No way dat..." alsof ik een dom, stoffig oud wijf ben die WEL van musea houd. Zo'n gevoel geeft mij dat. Musea zijn juist cool.

 • 4 jaar geleden Hessie

  @neggelswokkel, inderdaad... Ik dacht ook zoiets.

 • 4 jaar geleden Neggelswokkel

  "No way dat jij vrijwillig naar een museum gaat" SOrry was ff vergeten dat ik echt de meest suffe persoon op aarde was omdat ik dit wel doe?? Er zijn genoeg musea met toffe dingen, kunst is niet per definitie stoffig.

 • 4 jaar geleden Busracik

  Rijksmuseum der Oudheden is ook erg leuk. Ik was er een keer geweest toen er een tentoonstelling stelling was over egypte en Aphrodites beautycase. Was erg leuk om te zien wat er vroeger gebruikt werd als make up en borstels, pincetten, etc.

 • 4 jaar geleden Lina

  Beetje ongelukkig om nou het Anne Frank Huis te beschrijven als een "leuk" museum. Indrukwekkend? Ja. Maar leuk is niet het juiste woord.

 • 4 jaar geleden Mint

  Corpus is echt ongelofelijk saai.

 • 4 jaar geleden HarryStylesismybae.

  owh, ik vergeet het altijd te zeggen maar:

  jullie doen meestal van

  'iedereen heeft dit wel gedaan'

  'iedereen heeft deze wel in huis liggen'

  óke je loopt heel achter als je deze trend niet kent'

  jullie doen soms heel erg zo en soms geeft mij dat het gevoel dat ik heel suf ouzo ben omdat ik toevallig die 'ene' film heb gezien ofzo.

 1. 1