Fashion

Interview: Model Bo Peters

Meiden worden steeds jonger ontdekt door modellenscouts en bereiken op steeds jongere leeftijd de top. Model zijn en studeren is niet niks en vaak lastig te combineren. Het modellenleven neemt super veel tijd in beslag, maar je studie daarentegen is ook erg belangrijk. Model Bo Peters is zeventien jaar en deelt graag met Girlscene hoe haar modellenleven is op zo'n jonge leeftijd. Lees snel verder!


Cowl: 10 Days €139,90 – Broek: Modström €79,95

Bo Peters is 17 jaar oud en woont in het Zuid-Limburgse plaatsje Sittard. Sinds oktober 2013 is Bo model bij Elite Model Management in Amsterdam. Ze heeft net haar havo diploma gehaald en heeft momenteel een tussenjaar om zich goed te focussen op haar modellenwerk. In haar vrije tijd sport ze veel, wat natuurlijk ook belangrijk is voor haar werk.

Hoe ben je model geworden?
Ik heb altijd heel veel gezongen, gedanst en geacteerd. Op mijn 14e werd ik aangenomen op een musicalvooropleiding in Tilburg waar ik elke zaterdag les had. Doordeweeks volgde ik ook danslessen in Maastricht. Ik was dus naast school ontzettend veel bezig met zingen, dansen en acteren. Vaak werd ik aangesproken of ik model was of er interesse in had om model te worden. Hier en daar deed ik wat shoots en heb ik een paar shows mogen lopen. Ik merkte dat het modellenwerk meer mijn ding was en heb toen besloten om te stoppen met zingen, dansen en acteren. Op mijn 16e zag ik op Facebook dat Elite een wedstrijd organiseerde om nieuwe modellen te ontdekken. Ik besloot om mee te doen en schreef me in en haalde net niet de finale, maar wel de halve finale! Ondanks dat ik niet gewonnen heb werd ik uitgenodigd samen met mijn ouders op kantoor langs te komen en heb toen alsnog een contract gekregen!  


Gecombineerde bodywarmer: Zara €49,95

Krijg je veel support van de mensen om je heen?
Ik krijg heel veel support om me heen. Mijn ouders, vriendje, beste vriendje en vriendinnen steunen mij enorm en staan altijd achter me. Ik ben heel erg blij met Elite als mijn bureau, ze zorgen goed voor de modellen en staan ook altijd voor ons klaar. Het voelt heel vertrouwd! Toen ik op school zat was het soms moeilijk om het modellenwerk te combineren, omdat ik toen natuurlijk leerplichtig was. Maar ik heb best veel vrije dagen kunnen regelen dus dat was heel fijn. Naast dat er heel veel mensen trots op me zijn, zijn er ook mensen af en toe jaloers. In het begin was dat soms wel moeilijk, maar nu trek ik mij daar niks meer van aan.  


Ribtrui met V-hals: Zara €39,95 – Ribbroek: Zara €39,95

Hoe ziet jouw dag eruit als model?
Vandaag hebben we een shoot gehad bij Beach Club George NO.5 in Zandvoort. Normaal gesproken ga ik zelf altijd met de trein naar de locatie, maar deze keer begonnen we al om 09:00 en het is 4 uur reizen vanuit Sittard dus dat was niet mogelijk met het OV. Mijn ouders besloten om samen met mij in een hotel te overnachten in Haarlem zodat ik op tijd zou zijn. Had ik al gezegd dat ik heeeeeel blij ben met mijn ouders?! Gelukkig konden zij een heerlijk mooi dagje genieten op het strand met perfect weer.  

Ik stond om 07.15 op en om 08:15 zat ik al in de auto met mijn ouders richting de locatie. Ik houd er echt niet van om te laat te komen en zorg meestal dat ik minimaal 15 min van tevoren aanwezig ben.

Nadat iedereen gearriveerd was bij de nieuwe Beach Club aan het strand werd ik in de visagie gezet en werd mijn haar gedaan. Daarna kreeg ik mijn eerste outfit aan van de in totaal 8 sets. Het was een fijne shoot met een goede sfeer en het team was ontzettend lief! Af en toe kwamen mijn ouders stiekem even kijken hoe het ging. Ze vinden het heel leuk om mij zo bezig te zien. Mijn make-up werd na een paar sets weer even bijgewerkt. De shoot ging ontzettend snel, we hadden alle 8 sets om 13:30 al geschoten. Daarna hebben we met het team nog heerlijk geluncht. Het was een leuke dag en ik heb er heel erg van genoten. Het weer zat gelukkig mee, want de zon scheen en het was helemaal niet koud. Aan het einde van de shoot kreeg ik alvast wat backstage foto’s doorgestuurd van het team, deze deel ik altijd via Instagram, zo kunnen vrienden zien waar ik allemaal mee bezig ben. Het was een voordeel dat ik zo vroeg klaar was, want ik kon ’s avonds toen ik thuis kwam nog gezellig naar mijn vriendje.  


Bikini top: Acacia swimwear €87,06 – Bomber jas: Nelly €69,95

Hoe kom jij aan je opdrachten?
Alles wordt geregeld door mijn bureau Elite, zowel de casting als alle boekingen.

Hoe bereid jij je voor op een fotoshoot?
Een dag voor de shoot pak ik al mijn spullen alvast in, scheer ik mijn benen, was ik mijn haren en verwijder mijn nagellak als ik die op heb. Meestal neem ik ook een boek mee, omdat ik toch vaak meer dan twee uur moet reizen om op locatie te komen.  


Vest: Gaastra €149.95 – Broek: Mexx €49,95 – Schoenen: Zara €69,95

Wat doe jij om een goed model te zijn?
Ik sport heel veel, elke dag ben ik te vinden in de sportschool en daarnaast let ik ook goed op mijn voeding. Beweging is niet alleen heel belangrijk, maar ik vind het ook leuk!

Wat was je leukste modellenervaring?
Dat vind ik wel moeilijk. Het is elke keer weer heel anders, dat vind ik heel leuk aan het modellenwerk. Ik vond het heel erg leuk om de show van Nikkie Plessen mee te lopen. Ik heb eigenlijk altijd heel veel plezier en ik heb tot nu toe nog nooit iets stoms meegemaakt.


Oversized blouse: Zara €39,95 – Sweatshirt met print: Zara €29,95 – Sokken: H&M €4,95

Hoe zie jij jezelf over 10 jaar?
Ik vind het moeilijk om nu al te bedenken wat ik over 10 jaar doe, dan ben ik 27 jaar. Op dit moment geniet ik enorm van wat ik doe en ik laat het allemaal op mij afkomen. Over een paar weken vertrek ik twee maanden naar Athene voor modellenwerk. Dit is de eerste keer dat ik naar het buitenland ga en ik vind het heel erg spannend, maar heb er onwijs veel zin in!

Wat is jouw grootste modellendroom?
Ik wilde altijd heel graag model zijn bij Elite dus dat is al gelukt. 😉 Net als ieder ander model zou ik het onwijs gaaf vinden om de Victoria's Secret Show te lopen.

Is dit ook je droombaan?
Op dit moment ben ik me aan het oriënteren naar een studie, want dat vind ik ook erg belangrijk. Maar ik zou graag iets in de mode willen doen.  


Lo’x €239,95

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik laat me altijd inspireren door Vogue.  

Wat heb jij als model altijd in je tas?
Mijn telefoon haha! Zonder mijn telefoon zou ik verdwalen want ik gebruik hem heel vaak als navigatie. Ik neem ook een flesje water, appel, deo en lippenbalsem mee. Ik gebruik altijd Elizabeth Arden crème voor mijn lippen.

Heb je nog een tip voor Girlscene lezeressen die misschien ook model willen worden?
Schrijf je bij een goed bureau in of schrijf je in voor Elite Model Look, want het is een heel leuke ervaring!  

Bedankt Kirsty!

Fotograaf: Stephanie Oonk
Stylist: Kirsty van Breemen
MUAH: Georgina Hoppen
Locatie: George NO.5 Zandvoort

Zou jij zelf ook model willen worden?

Pin je modellen inspiratie in Pinbook

Must reads 👀