Beauty

9 dingen die je herkent als je mascara gebruikt

Wie een meisje vraagt zonder welk make-up product ze niet kan leven, krijgt waarschijnlijk 'mascara' als antwoord. Girlscene begrijpt dat helemaal! Mascara is zowel een hilarisch als frustrerend product. Waarschijnlijk herken je wel dat je net moet niezen als je mascara nog nat is en dat je altijd je mond open doet als je de mascara wil aanbrengen… Girlscene zet die herkenbare dingen op een rijtje.

Mond open
Blijkbaar is het aanbrengen van mascara op je wimpers als een signaal naar de hersenen om je mond te openen. Wat je ook doet, mascara aanbrengen met je mond dicht lijkt gewoon onmogelijk. We all do it...

Niesbui
Het ergste is waarschijnlijk wanneer je net twee lagen mascara aanbrengt en dan plots een niesbui op voelt komen. Oh nee! Wat doe je nu? Met man en macht probeer je de niesbui te onderdrukken, maar voordat je het weet is het te laat (en heb je overal mascara zitten). 

Nieuwe mascara
Er is niets zo heerlijk als het openen van een nieuwe mascara. Dan zijn er twee heel irritante dingen die kunnen gebeuren. 1. De mascara is qua formule zo nat dat klontjes onvermijdelijk zijn. Dat betekent eerst twee weken laten liggen voordat je het eindelijk normaal kunt gebruiken… of 2. Je komt erachter dat de mascara al geopend is in de winkel (argh!).


Perfecte mascara

De perfecte mascara, bestaat dat eigenlijk? De zoektocht is lang, heel lang. Hoeveel mascara's probeert een meisje gemiddeld eigenlijk voordat ze de ware tegenkomt? Wij denken dat het er ontelbaar veel zijn. Wanneer je dé mascara in handen hebt ervaar je wel een soort hallelujah-momentje. Nice! 

Knipperen
Je houdt bewust of onbewust je ogen open terwijl je de mascara zo netjes mogelijk probeert aan te brengen. Maar dan houd je het niet meer… Je MOET knipperen met je ogen! Gevolg: mascaraborstel bijna in je oog en overal zwarte vlekjes. 

Inzakkende wimpers
De mascara zit er perfect op. Sterker nog, je wimpers hebben er in geen tijden zo goed uitgezien! Wauw. Helaas zakt dat gevoel al vrij snel weg als je vijf minuten later in de spiegel kijkt en ziet dat je wimpers compleet zijn ingezakt… Irritant.

Good lash day
Wie gek is op mascara neemt waarschijnlijk weleens de term 'good lash day' in de mond. Good lash day is als een good hair day, maar dan voor je wimpers. Helaas komen good lash days vaak op dagen waarop je niet de deur uithoeft en niemand je wimpers gaat bewonderen. Hoe kan dat toch als je elke dag precies hetzelfde doet met je mascara?!

Stempelen
's Middags kijk je even in de spiegel om te zien hoe je haar zit en of je make-up het nog een beetje volhoudt op de huid. Je gaat iets dichter bij de spiegel staan om je ogen te checken. En dan zie je het: je non-waterproof mascara zit bijna tot je wenkbrauwen gestempeld! Hoe herkenbaar…

Onderwimpers
Op de een of andere manier lijkt het niet mogelijk om binnen een tijdsbestek van 1 minuut zowel je bovenwimpers als je onderwimpers te voorzien van een goede laag mascara. Zodra je naar beneden kijkt om je onderwimpers te doen vlekt de mascara van de bovenwimpers overal en kun je praktisch gezien opnieuw beginnen. Ahhhh!

Welke dingen zijn voor jou herkenbaar? 

Must reads 👀