Beauty

Zo werkt een gezichtspeeling

In vorige artikelen op Girlscene heb je alles kunnen lezen over gezichtspeelings. Girlscene's Emma schrijft hier wat een peeling is en wat het voor je doet en Girlscene's Renée gaat daar in dit artikel dieper op in. Maar waar je nog niet eerder over hebt gelezen op Girlscene is de vraag: hoe werkt een gezichtspeeling eigenlijk? Lees verder en leer…

Er zijn drie verschillende soorten peelings (mechanisch, enzymatisch en chemisch), maar in dit artikel richten we ons alleen op chemische peelings. Hierbij wordt de bovenste laag van de huid verwijderd met behulp van AHA's (Alpha Hydroxy Acids) oftewel fruitzuren en BHA's (Beta Hydroxy Acids). 

Waarom een peeling
Met een peeling kun je verschillende 'problemen' aanpakken, zoals huidveroudering, hyperpigmentatie, acne en zonneschade. Peelings verbeteren de huidstructuur en geven de huid weer glans. 

Hoe werkt het
Laten we Dermalogica BioSurface Peel als voorbeeld nemen. BioSurface Peel is Dermalogica's eerste oppervlakkige chemische peeling die exclusief wordt uitgevoerd bij skincare centers en schoonheidsinstituten. De peeling bestaat uit vier stappen. Hierbij worden producten gebruikt die bij de Professional Expert Strenght lijn horen, die alleen beschikbaar zijn voor gediplomeerde schoonheidsspecialisten. Wel zo fijn, want dan weet je dat je in goede handen bent.

Stap 1: Prep Solution
De eerste stap is een voorbereidende stap (of: prep). In het geval van de Dermalogica BioSurface Peel wordt onder andere salicylzuur aangebracht om het afschilferen van de cellen te stimuleren. Dit is goed tegen huidveroudering en hyperpigmentatie. 

Stap 2: Enzyme Active
Na de eerste stap wordt een hoge concentratie enzymen aangebracht op de huid, dat onder andere bestaat uit pompoen. Pompoen? Ja, dat lees je goed!

Stap 3: Acid Active
Vervolgens gaat de specialist weer aan de slag met salicylzuur. Dit keer voegen ze onder andere ook melkzuur, rijstzemelen en suikerriet extract toe. Tijdens deze derde stap ligt de focus op het behandelen van hyperpigmentatie, verwijderen van verstopping en celvernieuwing.

Stap 4: Decelerator
De huid is nu druk bezig met het exfoliatieproces, maar dat moet aan het einde van de BioSurface Peel gestopt worden. Om die reden gebruiken ze een mix dat onder andere bestaat uit Japanse groene thee, haver en komkommer om de zuren te neutraliseren. De ingrediënten uit die mix kalmeren de huid (dus minder roodheid!) en helpen bij het herstelproces. 

Et voilà, in vier stappen ben je klaar!

Na de behandeling
Eén van de bijwerkingen van chemische peelings is dat de huid na de behandeling in veel gevallen erg rood is. Het is daarom heel belangrijk om de huid goed te laten herstellen en het te beschermen met een SPF. Heb je 's avonds een feestje? Dan is diezelfde dag een peeling doen niet het beste idee. Gelukkig heeft Dermalogica daar een oplossing voor. Na de BioSurface Peel is de kans op roodheid en de hersteltijd minimaal tot niet aanwezig, zoals je bij stap 4 kunt lezen. Daarna kun je dus de deur uitstappen met een glanzende huid zonder dat je rare blikken krijgt!

Hoe vaak moet je een peeling doen
Het is aan te raden om in het geval van de Dermalogica BioSurface Peel de behandeling drie tot zes keer te doen tijdens de herfst, winter en lente om optimaal resultaat te behalen. Wat voor jou het beste is kun je overleggen met een specialist. 

Laat jij weleens een gezichtspeeling doen? Wist je al hoe een peeling werkt?

*Dit is een gesponsord artikel

Must reads 👀