Lifestyle

Heftig verhaal: Ik beschadigde mezelf

18

Girlscene gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer een meisje met een depressie.

Mijn vader overleed toen ik acht was. Hij had kanker en is twee jaar ziek geweest. Ik was acht jaar dus snapte ik er niets van. Hij was vaak in het ziekenhuis en we kregen te horen dat hij niet meer beter zou worden. Als achtjarige weet je natuurlijk niet hoe je hierop moet reageren. Ik wist niet of ik verdrietig moest zijn.  

Hij overleed in december en iedereen was verdrietig. Mijn moeder werd overspannen en ging naar een psychiater. Ik kreeg geen hulp, want daar was ik ''te jong voor''. Het klinkt heel erg, maar ik heb niet gehuild op zijn crematie. Ik was acht jaar en ik stond tussen al die grote mensen te kijken hoe hij achter een kleedje verdween. Achteraf heb ik spijt dat ik niet heb gehuild.  

Jaren later kreeg mijn moeder een relatie met een ander. Ik was er kapot van. Het voelde alsof ze mijn vader had verraden. Dat was zo toch? Ja toch? Of niet? Was het wel normaal dat ik me zo voelde? Ik moest toch blij zijn voor haar? Ik verloor in die tijd ook mijn beste vriendin. Toen ik naar de middelbare school ging, werd ik onzeker. Ik ontwikkelde een eetstoornis.

Bij het ontbijt at ik een cracker en mijn lunch gooide ik in de prullenbak. In de avond at ik zo min mogelijk, maar ik kreeg last van eetbuien. Ik viel niet af en werd verdrietig. Zo verdrietig, dat ik depressief werd. Ik sneed mezelf. Ik moest boeten dat ik niet at. Ik had veel ruzie met mijn moeder en miste mijn vader. Mijn hele armen zaten onder de snijwonden, maar niemand mocht het weten. Ik beschadigde mezelf 1,5 jaar en at twee jaar lang niet normaal. Mijn moeder merkte het en heeft mijn snijwonden opgemerkt. 

Het gaat nu gelukkig stukken beter: ik begin weer normaal te eten en probeer niet te snijden. Het zal nog lang duren voor het weer helemaal goed gaat, maar ik weet zeker dat het lukt.  

Bron: Thinkstockphotos.

Girlscene.nl wil samen met jou het verschil maken voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Samen met jou proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Samen staan we sterk en daarom willen we met al onze lezeressen iets doen voor dit goede doel. KLIK HIER OM JE CENTJE BIJ TE DRAGEN VOOR GIRLSCENE X SERIOUS REQUEST

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

18 reacties

 • 4 jaar geleden Mikaela

  Heel veel sterkte ! Ik snap wat je doormaakt.. xx

 • 4 jaar geleden Suus

  Stay Strong!

  Ik weet dat dit heel nutteloos klinkt, maar ik hoop echt dat je nooit meer zoiets doet. Ik weet dat dat soms 'het beste' lijkt om zoiets te doen, maar wees blij met jezelf!!! Ik leef met je mee!!!!

 • 4 jaar geleden lisamulder

  heyy, heftig ik weet hoe je je voelt! en ik leef me t je mee sterkte

 • 4 jaar geleden Ennaahh

  Heftig! Stay Strong! Je komt er wel zoals je zelf al zei! Blijf in jezelf geloven x

 • 4 jaar geleden Perfectly Imperfect

  Stay Strong! je kunt het wel aan en don't let the world get the best of you! teken een vlinder op je arm ( of waar je snijd) en denk aan iemand waar je enorm om geeft als je het gevoel krijgt dat je wilt snijden denk aan die persoon, denk aan hoe die persoon zou voelen als je dat doet. want als je die vlinder snijd dan doe je die persoon pijn. ik hoop dat dit je helpt en nogmaals stay strong!

 • 4 jaar geleden Wanderlust

  Heftig verhaal en enorm veel respect dat je het durft te delen. Ik ben zelf wel enkel in de war door de volgende zin:

  "Mijn hele armen zaten onder de snijwonden, maar niemand mocht het weten."

  Als iemand zelf die ook aan automutilatie heeft gedaan, snap ik niet helemaal precies waarom je in je armen snijd als je het wil verbergen...

 • 4 jaar geleden claessarah

  Ik kende ook iemand die zichzelf sneed als zij iemand "pijn" gedaan had,vond zij dat zij ook pijn moest lijden ze bleef het maar doen met een passer! Zij was niet de enige die daardoor leed, ik natuurlijk ook niemand wil zien hoe een vriendin zich zo beschadigd!

 • 4 jaar geleden sweety1001

  Zo erg voor je!! het is echt goed dat je nu hulp krijgt en hopelijk een normaal leven kan leiden. Veel sterkte!!!

 • 4 jaar geleden NEZ

  Heftig! Keep on going, je komt er zoals je zegt wel. Blijf er in geloven x

 • 4 jaar geleden Sherry

  Super stoer dat je het vertelt!! Sterkte en ga zo door!!

 • 4 jaar geleden Treacherous

  Ik weet hoe moeilijk het is om dit te overwinnen dus ik vind het echt super knap hoe ver je al gekomen bent! Door gaan zo!

 • 4 jaar geleden Kitkat

  Het is heel knap van je dat je het vertelt! Veel sterkte!!!!!!!

 • 4 jaar geleden I'm that girl

  Jammer dat Girlscene haar dit keer geen advies of tips geeft, het einde van haar stukje tekst was een beetje vaag maar ik hoop dat ze het snel beter zal hebben! Put your broken pieces still together and stay strong girl! You are amazing!

 • 4 jaar geleden <3<3<3

 • 4 jaar geleden Musia Mwankumi

  Veel sterkte meid!

 • 4 jaar geleden mirnalinda

  Wauw heftig, Echt wauw heel veel respect!

 • 4 jaar geleden ---

  Wauw echt erg! Veel sterkte

 • 4 jaar geleden wousje

  Heftig verhaal, heel veel sterkte meid

 1. 1