Food

Schaaltjes van chocolade

8

Net als Claartje van Foodness hebben wij ook een kleine chocoladeverslaving... In je maandelijkse periode wordt deze verslaving vaak nog groter. Je wordt er happy van en cacao behoort zelfs tot de superfoods! Pure cacao bevat zelfs veel magnesium. Hoe puurder hoe beter. Met chocola kun je super leuk knutselen en dat bewijst Foodness met deze leuke chocoschaaltjes! Bekijk snel de video en het recept.  

Oké, you got me, ik- Claartje heb wellicht een kleine chocoladeverslaving. Sinds mijn suikerdetox is dat wel veranderd van een melkchocola-met-nootjes-verslaving in een zo-puur-mogelijk-verslaving, maar ik moet en zal iedere dag iets met chocola of cacao binnenkrijgen. Sinds ik van Jenny van Healthyfans leerde dat cacao veel magnesium bevat en veel vrouwen een magnesiumtekort hebben, en dat een belangrijke reden is dat vrouwen zin hebben in chocola wanneer ze ongesteld zijn, gun ik mezelf elke week een nieuwe reep chocola met minimaal 70% cacao. Mijn favoriet is de 85% reep van Lindt.

In cacao zitten behalve veel magnesium (goed voor je hart, een soepele darmperistaltiek en sterke botten) ook belangrijke spoorelementen (mangaan, zink, chroom, ijzer), dus je kunt prima elke dag een stukje pure chocola eten. Of ermee gaan knutselen. Het is daarom goed om te beseffen dat mensen niet alleen met hun mond eten, maar ook sterk met hun ogen. Dat geldt zeker voor kinderen (vandaar dat het zo’n goed idee is om groenten te ’verstoppen’ in pannenkoeken en burgertjes) maar ook voor volwassenen. Deze bakjes van chocola zijn niet alleen heel lekker (duh, het is chocola) maar zien er ook nog eens kunstig uit. Met het recept maak je vier bakjes, waar je bijvoorbeeld ijs of fruit in kunt serveren.  

 

Blaas een ballon half op (die je voor de zekerheid eerst even afwast en afdroogt).

Vet de ballon heel licht in met een druppeltje olijfolie of kokosolie.

Smelt de chocolade au bain marie.

Doop een pollepel in de chocolade en beweeg de druipende pollepel over de ballon, zodat er ’draden’ van chocola over de ballon vallen. Ga door tot de chocola een soort dekseltje op de ballon vormt, dat afgekoeld en omgekeerd een bakje vormt. Gebruik hiervoor 1/4 van de chocola. Herhaal bij de overige drie ballonnen.

Zet de ballonnen in bakjes zodat ze niet omvallen en zet ze in de koelkast of op een koele plek in huis, zodat de chocola kan stollen. Dit duurt 1-3 uur.

Prik de ballon heel voorzichtig lek. Als de ballon te snel leeg loopt breekt je bakje, dus laat hem zo langzaam mogelijk leeg lopen. Zorg daarom dat je een klein stukje plakband op de ballon plakt, en prik met een naald door het plakbandje heen. Op die manier blijft het gaatje klein en loopt je ballon rustig in 2-3 minuten leeg. Heb geduld! Peuter de ballon vervolgens uit het bakje.

Vul de bakjes met vers fruit, ijs, dadelballetjes of ander lekkers. Eet smakelijk!

Geen video missen? Abonneer je op het Youtube kanaal van Foodness!

Ga jij deze leuke chocoladeschaaltjes zelf ook knutselen?

Girlscene.nl wil samen met jou het verschil maken voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Samen met jou proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Samen staan we sterk en daarom willen we met al onze lezeressen iets doen voor dit goede doel. KLIK HIER OM JE CENTJE BIJ TE DRAGEN VOOR GIRLSCENE X SERIOUS REQUEST

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

8 reacties

 • 4 jaar geleden Sass

  @Nikki: Wilde net zeggen, zeker ook naar Roy Donders: Stylist van het Zuiden gekeken

 • 4 jaar geleden Laraa.LL

  dit lijkt me heerlijk!

 • 4 jaar geleden anne

  Dit is een super makkelijke en handige manier om snel wat geld te verdienen!!

  Je hoeft bijna niks te doen en ik heb het altijd gewoon zonder problemen kunnen doen en uitbetaald gekregen!

  Meld je hier aan:

  http://www.spaaractief.nl/aanmelden.php?ref=317401

 • 4 jaar geleden Nikki

  Gepikt van de moeder van Roy Donders !!!

 • 4 jaar geleden Berrypinklipss

  Je kan toch ook gewoon de ballon in de chocolade dippen en dan met de kant met chocolade omlaag (wat er vervolgens dan strak en netjes uitziet) zodat het een soort steun vlak heeft zoals een echt kommetje.

  Maar dit was ook goed hoor

 • 4 jaar geleden paulinem94

  @enjoymylife: is dat zuid afrikaans?

 • 4 jaar geleden Soepstengel

  Wat leuk! fijn ook dat er gezondheidsinformatie bij staat, dus waar het goed voor is.

 • 4 jaar geleden enjoymylife

  oh wat enig!

  Wat eene moije gefabriceerde kunsgt delicatessen.

  Jullie sijn egt kolossael!

 1. 1