Lifestyle

14 dingen die singles niet meer willen horen

Of je er nou blij mee bent om single te zijn of niet, je krijgt altijd opmerkingen naar je hoofd over je burgerlijke staat. Een bezorgde oom die vraagt of het niets eens tijd is voor een vriendje of een vriendin die je goedbedoeld advies geeft met "Je staat er waarschijnlijk niet open genoeg voor". Het ene na het andere cliché… Arghhhh, we zijn er helemaal klaar mee! Girlscene zet een aantal dingen op een rij die je als single niet meer wil horen. 

"Waarom ben je single?"
Als deze vraag je wordt gesteld, dan weet je dat er een awkward moment aan zit te komen. Tja, wat moet je in godsnaam antwoorden op deze vraag? Alsof alle singles een antwoord hebben op deze vraag, je móét per se weten waarom je 's avonds alleen in je bed ligt… Onzin natuurlijk. En jij vraagt je toch ook niet af waarom iemand een relatie heeft? 

"Je bent de juiste gewoon nog niet tegengekomen."
Dit is het zoveelste cliché dat je hoort als je single bent. Niet alleen vervelend omdat je het zó vaak hoort, maar ook omdat mensen blijkbaar altijd naar een reden voor je burgerlijke staat zoeken. Is het dan bij niemand opgekomen dat je het misschien fijn vindt om single te zijn… 

"Is het niet eens tijd voor een vriendje?"
Op een familiefeestje krijg je deze vraag waarschijnlijk het vaakst. Als je voor de derde keer op een rij zonder iemand aan je zijde op het kerstdiner verschijnt dan weet je al welke bezorgde blikken en vragen je krijgt. Er is niet zoiets als 'tijd voor een vriendje', liefde en verliefdheid overkomen je, dat is niet gekoppeld aan een datum. 

"Ik snap niet waarom jij nog single bent, je bent zo leuk!"
Inderdaad, je bent super leuk! Door deze zin lijkt het alsof alle leuke mensen een relatie hebben en de rest -de niet leuke mensen- nog single zijn. Dat is natuurlijk onzin! Single zijn staat niet gelijk aan niet leuk zijn. We are all fabulous! 

"Ik weet wel iemand voor je!"
Het is misschien goedbedoeld, maar dat je single bent betekent niet automatisch dat je het fijn vindt om altijd aan mensen gekoppeld te worden. Bovendien laat het je wanhopig overkomen, alsof het je niet kan lukken om op eigen houtje iemand tegen te komen. 

"Maak je geen zorgen, je vindt wel iemand."
Deze zin impliceert dat je je zorgen maakt over het feit dat je geen relatie hebt, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Ook lijkt het alsof een partner vinden het grootste doel in het leven is, terwijl er zoveel andere dingen in het leven zijn! 

"Voel je je dan niet alleen?"
Als je single bent dan ben je inderdaad 'alleen'staand, maar dat betekent niet dat je 's avonds zielig op de bank zit met een doos tissues binnen handbereik. Nee, single zijn is helemaal niet eenzaam! 

"Ik heb gehoord dat Sem weer single is. Is hij niet iets voor jou?" 
Ook heel goedbedoeld, maar het is niet bepaald een aantrekkelijk idee om iemands rebound te zijn. Nee, je wacht liever tot het je 'gewoon' gebeurt. En in de tussentijd vermaak je je prima! 

"Je staat er nog niet open genoeg voor."
Veel mensen hebben het over 'open staan voor een relatie', maar eigenlijk weet niemand waar hij of zij het over heeft. Het is een vaag begrip waardoor het zo irritant is om te horen. Er wordt eigenlijk gezegd dat je iets niet goed doet (ervoor open staan), maar je hebt geen idee hoe je dat kan veranderen aangezien niemand weet wat het precies is. Arghhh, deze zin willen we niet meer horen. 

"Je moet er ook niet naar op zoek zijn. Meestal vind je de liefde als je het niet verwacht."
Ook zo'n zin die je ontzettend vaak hoort als je single bent. Best frustrerend, want wat nou als je juist heel graag een vriendje wil… Moet je dan doen alsof je geen relatie wil om er één te krijgen? Wat ons betreft is dat onzin!

"Ach, mijn tante is ook al twintig jaar alleen en heel gelukkig."
Hoe goed dit ook bedoeld is, komt het toch niet zo over. Dus als je nu single bent betekent dat je dit over 20 jaar ook nog bent? En wie zegt dat je nu niet gelukkig bent? Geen medelijden aub… 

"Heb je weleens aan online daten gedacht?" 
Veel mensen hebben de liefde gevonden via een website of app, dus online daten is helemaal niet gek. Maar als iemand aan je vraagt of je weleens aan online daten hebt gedacht, dan voel je je meteen zo wanhopig. Als je je wil inschrijven op de datingwebsite, dan doe je dat wel uit jezelf! 

"Ik moet er niet aan denken om weer te daten. Ik heb dat nooit leuk gevonden."
Uhm ja, leuk om te horen als je volop aan het daten bent! 

"Je kan iedereen krijgen hoor." 
Dus het probleem is dat je te kieskeurig bent? Single zijn betekent niet dat je geen aandacht krijgt, integendeel. Je hebt alleen nog geen aandacht gekregen van iemand waar je een relatie mee wil! 

Wat vind jij het meest irritant om te horen? Zijn er nog meer dingen die jij als single niet meer wil horen? 

Bron beeld: thinkstockphotos