Fashion

Dé 6 tips voor een goedkope outfit

Geld moet rollen, maar soms heb je gewoon niet zoveel geld dat kan rollen. Niet shoppen of wel shoppen? Dit is een retorische vraag. Er goed uitzien en altijd in de laatste mode erbij lopen is een dure hobby, zeker als je elke maand een bepaald budget hebt en je ouders je niet meer willen financieren… Van dat ene bijbaantje word je voorlopig geen miljonair en dus moeten de uitgaven drastisch teruggedrongen worden. Toch wil je er leuk uitzien! How? Mirte geeft tips hoe jij elke euro goed kan besteden en er awesome uitziet!


Bron: Thinkstockphotos
 

1. Maak nieuwe combinaties 
Laten we beginnen met de makkelijkste, maar ook meteen de belangrijkste remedie: probeer eens nieuwe combinaties uit. Als je weet dat iets leuk bij elkaar staat, ben je al gauw geneigd dit setje telkens weer te dragen, waardoor je uiteindelijk maar tien complete outfits overhoudt, maar vaak is één kledingstuk op wel tientallen manieren te combineren. Kun je echt niks bedenken? Lookbooks zijn de oplossing! Een beetje outfit inspiratie hier en daar en het lijkt wel alsof je een compleet nieuwe garderobe hebt. ‘How to style’ video’s zijn ook erg handig als je vastloopt met het bedenken van kledingcombo’s. Als je ziet hoe zij een kledingstuk combineren, kun je dit aanpassen op jouw garderobe. Ding ding ding!  

2. Probeer eens wat met accessoires
Een outfit is niet af zonder de nodige sieraden. Een ketting om je hals en een horloge om je pols kan al heel wat voor het totaalplaatje doen! Accessoires kun je heel goedkoop scoren op Ebay of BornPrettyStore, dus wat de kosten betreft zit het wel goed.  

3. Maak zelf kleding
Als je handig bent (of een handige oma hebt) kun je natuurlijk een trui (laten) breien, maar met twee linkerhanden gaan er geheid slachtoffers vallen als je met breipennen in de weer gaat. Ik pas! Het kan ook simpeler. Zo kun je heel toffe T-shirts maken met textielverf en een kwastje of sponsje. Schilder wat leuks, was het kledingstuk uit en klaar ben je! Wil je een gedetailleerdere afbeelding op je shirt? Gebruik transferpapier! Hierop kun je een zelf gekozen afbeelding printen, en deze op je shirt strijken. Dit gaat vaak het best op een wit shirtje.  

4. Shop goedkoop
Een vrij voor de hand liggende oplossing: shop lekker goedkoop! Ren zodra je in de buurt bent op de Primark af en klik op webshops meteen door naar de sale. Je hebt je shopdrang weer kunnen stillen, maar je houdt wel geld over. Voorwaarde: houd jezelf in bedwang. Roep desnoods je moeder of vriendin erbij om de inhoud van je (virtuele) mandje te halveren.  

5. Wear a smile!
Och, wat is het toch een cliché, hè? Maar het is echt waar! Mannen én vrouwen, zo blijkt uit een Britse studie, vinden een lachende vrouw aantrekkelijker dan een vrouw die make-up draagt. Het wordt niet alleen mooier gevonden, maar het geeft je ook een meer bereikbare en leukere indruk. Wie wil dat nu niet? Drie vliegen in één klap en het kost niets! Houd je van boos kijken? Lekker doen hoor meid, ieder zijn ding.

6. Houd je het echt niet meer uit…?
Oké, oké, af en toe een keer lekker shoppen mag wel. Een treat yourself momentje, want je werkt er uiteindelijk hard voor. Maar stel wel een budget voor jezelf in en houd je eraan. Bewaar van elke aankoop het bonnetje, zodat je het kledingstuk terug kan brengen. Wel zo handig als je jouw budget hebt overschreden, maar toch nog iets ziet wat je nóg liever wilt hebben. Een wishlist kan je ook helpen bij het voorkomen van impulsieve aankopen. Zo houd jij jezelf in toom!

Bedankt Mirte!

Hebben jullie nog goede tips hoe je kunt shoppen, maar ook aan je budget denkt?  

Must reads 👀