Food

Rauwe veganistische cheesecake met aardbeien

Bij het zien van de foto loopt het water ons al in de mond. Je gaat er misschien vanuit dat deze cheesecake met aardbeien niet echt in je gezonde eetpatroon past, maar niets is minder waar! Deze taart bestaat uit allemaal gezonde ingrediënten, dus dat wordt zonder schuldgevoel genieten van een stukje taart. Hier lees je stap voor stap hoe je deze rauwe cheesecake op tafel kunt toveren. 

Deze veganistische taart is ook nog eens raw, wat inhoudt dat de ingrediënten niet, of niet warmer dan 40 graden, verhit worden. Ik -Claartje van Foodness.nl– gebruikte een eenpersoons-springvorm met een doorsnede van ongeveer 10 centimeter, waar je vier stukjes van kunt snijden. Eet niet de hele taart in een keer op in je eentje, want het is echt behoorlijk machtig. Bovendien valt de cheesecake alleen in de categorie ’gezond’ als je er met mate van eet: één stukje dus.

Kokosvlees kun je zelf uit een kokosnoot halen – bekijk hieronder de video waarin ik laat zien hoe je een kokosnoot openmaakt. Sommige supermarkten, waaronder Albert Heijn, verkopen ook kokosvlees. Als je het echt niet kunt vinden kun je eventueel ook geraspte kokos gebruiken (dat wordt immers ook van kokosvlees gemaakt) alleen is je taart dan minder stevig en samenhangend.

Watch on YouTube

Geen video missen? Abonneer je op het Youtube kanaal van Foodness! 

Laat de cashewnoten liefst een nacht, maar minimaal een uur, weken in een kopje met water. Haal de aardbeien vast uit de diepvries.

Bereid eerst de korst. Maal alle ingrediënten voor de korst fijn in een keukenmachine. Als je die niet hebt, zoals ik, hak je de walnoten en abrikozen met een scherp mes zo fijn mogelijk. Meng dit kruim vervolgens met de kokosolie door het om te scheppen. Druk het mengsel goed aan in de springvorm, die je eerst invet of bekleed met een stukje bakpapier.

Maak nu de vulling. Meng de cashewnoten en het kokosvlees in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg indien nodig een eetlepel van het vocht van de cashewnoten toe, en indien nodig nog een eetlepel. Het mengsel moet dik en stevig zijn, maar wel smeuïg.

Stort de vulling op de bodem. Spreid evenredig uit en druk aan. De taart kun je nu een dag of drie bewaren in de koelkast.

Maak de topping van aardbeipuree pas vlak voor het serveren, door de half ontdooide diepvriesaardbeien fijn te malen in een keukenmachine of met een staafmixer. Als ze nog te hard bevroren zijn krijg je ze niet fijn, maar als ze volledig ontdooid krijg je een ontzettend natte moes – dat is ook niet de bedoeling.

Smeer de aardbeienpuree over de taart en serveer. Eet smakelijk!

Liever een ander veganistisch taartje proberen? Probeer dit appeltaartje

Ga jij dit recept proberen? 

Pin je recepten in Pinbook!