Food

Gezonde snack: popcorn-superfood-squares

Heb je zin in zoetigheid, maar wil je jezelf niet volstoppen met ongezonde chocola? Gelukkig kun je jezelf dan alsnog trakteren op iets zoets, probeer eens de gezonde popcorn-superfood-squares van Foodness.nl! Ja, je leest het goed: GEZONDE popcorn! En het is nog makkelijk te maken ook. Hier lees je hoe je die heerlijke zoete popcorn zelf kunt maken. 

Wat is er beter dan een bak vol popcorn? Popcorn als candybar, natuurlijk! Door popcorn te mengen met onder andere kokosolie en pindakaas en goed samen te drukken, kun je er heel makkelijk gezonde candybars van maken. Dit recept is goed voor 8-10 porties.

Door chiazaad en fijngestampt lijnzaad door de popcorn te mengen maak je er een superfood-snack van. De vetten in deze zaadjes zorgen ervoor dat je voller zit en dus sneller verzadigd raakt, en ze barsten bovendien van de voedingsstoffen. Om een notenvrije snack te maken kun je tahini in plaats van pindakaas gebruiken.

Maak de popcorn. Zet een lege koekenpan met een goed passende deksel op middelhoog vuur voor een minuut of twee. Dat klinkt gek, maar het is belangrijk dat de pan én de deksel al goed heet zijn voor je de maïskorrels erin doet. Doe de maiskorrels in de droge koekenpan en zorg dat ze verspreid zijn over de bodem.

Doe de deksel op de pan. Blijf bij de pan staan tot je de eerste korrels hoort poffen. Dat kan even duren, afhankelijk van de dikte van je koekenpan en de sterkte van het vuur. Bij mij duurde het zo’n 7 minuten voor ik de eerste korrels hoorde. Op dat moment draai je het vuur lager. Schud de pan af en toe (maar houd de deksel op zijn plek). Wacht een aantal minuten om de korrels de tijd te geven om te poffen – bij mij duurde het minstens 15 minuten. Hoor je niets? Draai het vuur dan iets hoger, waarschijnlijk is de pan dan niet heet genoeg voor de korrels.

Zodra je geen poffende geluiden meer hoort in de pan is je popcorn klaar en kun je het vuur uitdraaien.

Meng overige ingrediënten en roer het door de popcorn, tot alle korrels bedekt zijn met een klein laagje.

Stort de popcorn in een bak van 10 x 20 centimeter en druk het fijn met je handen of met een zware pot. Zorg dat je de popcorn echt goed plet, zodat het één grote plak wordt. Zet minimaal drie uur in de vriezer.

Snijd de plak pocporn in stukken of repen. Verwacht geen super stevige repen, maar je moet ze wel op kunnen pakken zonder dat ze uit elkaar vakken. Lukt dat niet, dan moet je harder duwen voor je ze in de vriezer zet. Gebruik die spierballen!

Wil je liever gewone popcorn eten, maar dan wel met een ander smaakje dan je gewend bent? Bekijk dan ook dit recept voor slanke & spicy popcorn.

Geen recept missen? Like Foodness dan op Facebook

Ga jij dit recept proberen? 

Pin je healthy inspiratie op Pinbook