News

OMG: vrouw trouwt met zichzelf

Ben je het daten zat, maar wil je toch ooit nog trouwen? Waarom trouw je dan niet met degene met wie je jouw hele leven zal delen… Met jezelf! Grace Gedler was het daten helemaal zat en besloot met zichzelf in het huwelijksbootje te stappen. En ja, de bruiloft werd gepast afgesloten met een zoen. Hoe ze dat deed en hoe de rest van de bruiloft eruitzag? Lees snel verder voor alle details. 


Bron

Altijd al willen trouwen, maar kun je later geen partner vinden? Dan valt je grote droom in duigen, zou je denken. Dat hoeft helemaal niet, want je kunt ook nog met jezelf trouwen net zoals Grace. De vrouw kwam op het idee door een liedje van Bjork, 'Isobel'. Een zin in het liedje is "My name’s Isobel, married to myself", wat Grace helemaal begreep en totaal niet raar vond. 

Afgelopen november heeft Grace een aanzoek gedaan aan zichzelf. Natuurlijk geen traditioneel aanzoek, je moet tenslotte een beetje creatief zijn als je jezelf 'de grote vraag' wil stellen. Het aanzoek deed ze in Parliament Hill (in het noorden van Londen) door middel van een selfie-aanzoek! 

Toen ze het nieuws over haar verloving aan haar familie en vrienden vertelde, reageerden ze helemaal niet raar. Haar ouders zijn erg open-minded en vonden het goed zolang hun dochter er blij van werd. Een paar vrienden hebben wel gezegd dat ze het een beetje narcistisch vinden om met jezelf te trouwen, maar daar is Grace zich ook van bewust: "Als je aankondigt om met jezelf te trouwen, dan verklaar je jezelf de liefde. Ik was me ervan bewust hoe dat over kon komen, maar ik stond achter mijn keuze." 

Na het aanzoek was het tijd om de bruiloft te plannen. Een goede vriendin van Grace was bevoegd om mensen te trouwen, dus dat was snel geregeld. Grace twijfelde nog even of ze dit écht wilde doen, maar na het versturen van de uitnodingen was er geen weg meer terug. 

De grote dag was in maart. Er waren ongeveer vijftig mensen aanwezig op de speciale bruiloft van Grace. Net als op ieder huwelijk werden er huwelijksgeloften uitgesproken en ringen uitgewisseld (oké, in dit geval maar één ring). De bruiloft werd afgesloten met een zoen in de spiegel. De genodigden vonden het de mooiste bruiloft waar ze ooit naartoe waren geweest. 

Grace is nu gelukkig getrouwd met zichzelf, het heeft haar naar eigen zeggen veel 'helderheid' gebracht. Ze weet nu veel beter wat ze wil. Grace geeft ook aan dat haar burgerlijke staat niet betekent dat ze niet open staat voor een huwelijk met iemand anders. 

Grace is niet de eerste vrouw die met zichzelf is getrouwd, Carrie Bradshaw en Sue Sylvester gingen haar voor in Sex and the City en Glee ;-). 

Wat vind jij van de actie van Grace? Snap jij dat iemand met zichzelf trouwt of vind je het belachelijk? 

Bron: guardian, metro.co.uk

Must reads 👀