Lifestyle

10x onzekere vragen die we niet meer moeten stellen

Iedereen heeft zo zijn twijfels en probeert daar de juiste antwoorden op te vinden…  Op sommige vragen kun je echter geen goed antwoord krijgen. Het is heel menselijk dat je daardoor onzeker wordt. Vinden ze me wel leuk, knap, slim, vinden ze mijn outfit wel awesome? Waarom liken ze mijn nieuwe profielfoto niet? Het sloopt je keer op keer wanneer deze vragen door je hoofd spoken. Girlscene zet vragen op een rij die je uit je geheugen moet wissen! 


Bron

1. Lijk ik hier niet dik in?
Dit is een vraag die je vast wel bekend in de oren klinkt. Niet? Ja hoor, daar is het onzekerheidspuntje weer. Nobody's perfect! En iedereen kan altijd wel een punt benoemen wat hij of zij niet mooi vindt aan zichzelf. Daarnaast zijn er ook genoeg mensen die op zoek zijn naar bevestiging: "In deze broek lijken mijn benen langer, vind je niet?"

2. Wil je meer peper en zout?
Als iemand niet zo vaak kookt en dan ineens zijn kookkunsten laat zien, dan is diegene ook op zoek naar bevestiging. Vinden ze het eten eigenlijk wel lekker dat ik gemaakt heb? Maak je hier geen zorgen over! Als iemand meer peper of zout wil, dan geeft degene het wel aan. 

3. Vind je me nog wel leuk? Houd je nog wel van me?
Als je deze vraag stelt, dan twijfel je eigenlijk al over het antwoord. Je ben wederom opzoek naar bevestiging van je vriend. Deze vraag hoef je niet te stellen als je relatie helemaal goed zit, dan merk je dat vanzelf en worden deze antwoorden spontaan gezegd.

4. Is zij knapper dan ik? 
Je kunt jezelf niet vergelijken met een ander en zeker niet met de ex van je vriendje. Het maakt jou niet minder mooi of minder leuk. Je gaat je vreselijk voelen als je jezelf constant blijft vergelijken met andere meisjes. De ex van je vriend is toch al exit!

5. Moet ik stoppen met praten?
Als je een ik-praat-graag-typje bent, dan moet je daar juist trots op zijn! Je bent namelijk een energiek en enthousiast persoon. 


Bron

6. Denk jij dat hij me wel leuk vindt?
Deze vraag stel je vaak aan je vriendinnen als je onzeker bent en niet zo goed hoogte kan krijgen van die ene leuke jongen. De eerste paar dates zijn vaak spannend als jij al helemaal into the boy bent. Je vraagt je af of hij je wel ziet staan? Je bent bang om gekwetst te worden. Je vriendin kan moeilijk antwoord geven op deze vraag, omdat zij geen idee heeft wat hij voelt en hoe de chemie tussen jullie is. Als het niets wordt tussen jullie, vergeet dan nooit dat je een topper bent! Genoeg andere vissen in de zee. 

7. Klonk het raar toen ik dat zei? Had ik dat niet moeten zeggen? 
Iedereen kraamt weleens onzin en wartaal uit. Je moet het jezelf niet kwalijk nemen. Zeker niet tijdens een presentatie van school bijvoorbeeld, waar de zenuwen door je lijf gieren. Dit is volkomen menselijk!

8. Doe ik mijn werk wel goed? 
Iedereen heeft altijd het streven om alles zo goed mogelijk te doen, maar soms wil dit gewoon niet lukken. Je bent daardoor constant op zoek naar complimenten van dingen die je wel goed doet. Je kunt beter vragen of er nog aanmerkingen zijn of verbeterpunten, zodat je weet waar je op moet letten de volgende keer. Zet je voor de volle honderd procent in en daag jezelf uit. 

9. Is dit wel zinvol om te weten?
Deze vraag stel je bijvoorbeeld tijdens een lesje wiskunde. Is het eigenlijk wel zinvol om de stelling van Pythagoras te weten? Misschien wel, misschien niet… Het hangt er vanaf waar je later eindigt en wat voor baan je hebt. Voor de leraar is het noodzakelijk om deze stof te bespreken, anders zou hij of zij er echt niet over beginnen. 

10. Zal ik mijn haar kort knippen?
Deze vraag kun je alleen aan vrienden vragen die kapper zijn. Zo niet? Dan kunnen zij daar nooit een goed antwoord op geven. Als je jouw haren kort wil knippen is het gewoon een kwestie van doen of aan de kapper advies vragen. Je hebt daarbij van niemand goedkeuring nodig, alleen die van jezelf. Je bent namelijk de baas van jezelf!

Komen deze vragen jou ook bekend voor?

Bron: HelloGiggles

Pin je inspiratie in Pinbook