Food

Makkelijk recept: ei met groenten en quinoa

Mensen inspireren. Dat is mijn – Isa's – doel met mijn blog waar ik met veel enthousiasme zelfbedachte recepten op schrijf. Want naast de recepten bedenken vind ik het nog leuker om ze zelf uit te proberen en er mensen blij mee te maken. Ook probeer ik mensen te laten zien dat gezond koken heel erg lekker en makkelijk kan zijn!

Dit recept heb ik speciaal voor Girlscene bedacht en het was echt heel erg lekker! Ei en quinoa, ik had het nog nooit geprobeerd maar het was zeker de moeite waard. De groenten en kruiden zijn een heerlijke toevoeging en geven extra veel smaak. Ook mensen die een glutenallergie hebben kunnen dit eten omdat quinoa geen graan is maar afstamt van de groenten, raar maar waar. Kortom, deze versie van een omelet is gezond, makkelijk te bereiden en het ‘restje’ van het avondeten is een heerlijke ‘lunch-for-on-the-go’!


Ingrediënten voor ongeveer 8 porties, ligt natuurlijk wel aan de grootte:

– 400 ml groentebouillon (1 blokje groente bouillon)
– 130 gram quinoa, gekookt
– 1 courgette, in kleine stukjes
– 1 aubergine, in kleine stukjes
– 10 cherrytomaatjes, door de helft
– 8 eieren, geklopt
– 1 paprika, in strookjes
– 2 sjalotten, in hele dunne plakjes
– 3 teentjes knoflook, geperst
– 20 gram verse kruiden (denk bijvoorbeeld aan bieslook, peterselie & basilicum), fijngesneden
– 40 gram parmezaanse kaas, geraspt (meer of minder kan natuurlijk ook)
– 2 eetlepels water
– Olijfolie (of kokosolie/vet) om in te bakken
– Een paar eetlepels zout, niet om te eten
– Peper, hoeveelheid naar smaak

Bereiding:
Warm als eerste een pan op met de groentebouillon erin, als dat kookt doe je de quinoa erbij en kook dat voor de aangegeven kooktijd op de verpakking. Giet het daarna eventueel af.


Strooi in de tussentijd zout over de gesneden courgette en aubergine. Op elk stukje moet zout zitten. Bij de courgette trekt het vocht eruit en bij de aubergine ook de bitterheid, waardoor het zoeter wordt. Spoel het na ongeveer 10 minuten goed af, er moet zo min mogelijk zout opzitten. Klop de eieren samen met het water, de peper, de fijngehakte kruiden en de parmezaanse kaas.


Warm een pan op een doe er een scheut olijfolie in. Doe de knoflook, ui, aubergine, courgette, tomaat, paprika en quinoa erin. Laat dat ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur staan en roer er regelmatig doorheen. Giet het eimengsel in de pan en roer het goed door de groenten. Doe een deksel in de pan en laat het voor ongeveer 10 minuten stollen. Kijk wel af en toe even of het nog goed gaat. Draai daarna het omelet om. 

Tip: leg een bord op de pan en draai het heel snel om, zo breekt het omelet niet. Giet indien nodig nodig een klein scheutje olijfolie in de pan en leg het omelet dan op de andere kant in de pan voor een kleine 5 minuutjes. Laat het omelet nog even afkoelen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden en er ook iets aan hebben! Enjoy!

Ga jij dit recept proberen?

Door Isa 

Pin je inspiratie in Pinbook