Food

10 redenen waarom thee goed voor je is

Op de redactie zijn we dol op thee. Er worden heel wat kopjes thee gedronken op een dag. Het liefst in allerlei verschillende smaakjes! We vinden thee niet alleen erg lekker, maar het is ook nog eens super goed voor je. Dat het beter voor je is dan frisdrank weet iedereen wel, maar wat is er eigenlijk zo goed aan thee? Check hier waarom jij thee zou moeten drinken!

Groene en pure kruidenthee bevatten geen calorieën
Als je frisdrank en vruchtensappen vervangt door groene of pure kruidenthee scheelt dat een heleboel calorieën op een dag. Je hebt kruidenthee in allerlei smaken, dus wissel regelmatig af om te voorkomen dat het begint te vervelen.

Thee is goedkoop
Als je nog bij je ouders woont let je daar misschien niet zo op, maar de meiden die op kamers wonen begrijpen het waarschijnlijk wel. Ook scheelt het enorm dat je niet met die zware flessen en pakken drinken hoeft te zeulen.

Thee bevat antioxidanten
Bijvoorbeeld als je rookt komen er gevaarlijke stoffen in je lichaam. Die heten vrije radicalen. Antioxidanten zorgen ervoor dat de werking van de vrije radicalen vermindert. 


Bron

Welke thee is waar precies goed voor?

Blaasontsteking
Berkenbladthee en kamillethee verlichten de pijn wanneer je last hebt van blaasontsteking. 

Menstruatiepijn
Als je last hebt van menstruatiepijn, is het goed om gemberthee te drinken. Gemberthee verlicht namelijk je kramp. Sommige meiden zijn misselijk tijdens hun menstruatie, ook daar werkt gemberthee tegen. Gember kalmeert je maag. Drink twee kopjes gemberthee met daarin twee eetlepels gemberwortel en je hebt een stuk minder last van kramp.

Stress
Kamillethee heeft een rustgevende werking. Het maakt je rustiger tijdens stressvolle situaties. Ook als je slaapproblemen hebt werkt kamille. Neem voor het slapen gaan een kopje kamillethee. 

Ook zwarte thee helpt stress te verminderen. Zwarte thee verlaagt je bloeddruk. Als je bloeddruk te hoog is heb je meer kans op een hartaanval of beroerte. Iedere dag een kop zwarte thee verlaagt je bloeddruk.

Een mooie huid
Voor een mooie huid kun je het beste witte thee kiezen. Witte thee bevat veel elastine en collageen. Deze stoffen zorgen ervoor dat onze huid elastisch blijft en beschermt de huid. Ook gaat witte thee huidveroudering tegen. Iedere dag een kopje thee en je zult de komende jaren geen last hebben van rimpels.

Maag- en darmklachten
Muntthee is helemaal trendy tegenwoordig. Het helpt als je last hebt van maag- en darmproblemen en het wekt eetlust op. Ook rooibosthee is goed voor je als je last hebt van maag- en darmklachten. Het bevat ruim 50 keer meer antioxidanten dan groene thee. Rooibosthee is caffeïne-vrij en is rijk aan mineralen.

Geen suiker
Het is natuurlijk beter om geen suiker in je thee te doen, want dat verpest de gezonde effecten van de thee. Als jij je thee toch liever iets zoeter wil, kun je beter honing toevoegen.
TIP: Voeg de honing pas toe als de thee op een goede drinktemperatuur is, als je thee te warm is gaan de goede stoffen in honing verloren.

Thee is natuurlijk geen medicijn. Het betekent niet dat alle puistjes van vandaag op morgen weg zijn na een kopje groene thee. Wel helpt thee om het in ieder geval niet erger te maken. En thee is natuurlijk gewoon erg lekker. 😉

Houd jij van thee? Welke theesmaak is jouw favoriet?

Bron: Huffintongpost, Smulweb

Must reads 👀