Food

Italian Food: Bruschetta & Vitello Tonato

We love Italiaans eten! Pizza, pasta en lasagne klinkt bij iedereen bekend in de oren, maar er zijn nog zoveel meer Italiaanse lekkernijen, zoals bruschetta en vitello tonato. Mama Mia Picobello, met deze gerechtjes als voorgerecht en tiramisu als nagerecht is jouw Italian Night compleet. Smullen! Het is wel fijn om te weten wat je in je mondje stopt en daarom deelt Girlscene's Vivian haar twee recepten! How to? Lees snel verder. 

Bruschetta


Foto: Vivian

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen bruschetta recept. Eerder deelde Pauline van Pauline's Keukens haar verschillende bruschetta recepten. Ook Vivian heeft haar eigen yummy recept en deze deelt ze graag op Girlscene met jullie. Binnen no time heb je deze bruschetta's gemaakt. There we go!

Wat heb je nodig? (voor 12 stuks)
♥ Tomaten (2 of 3)
♥ Rode ui (1)
♥ Knoflook (1 teentje)
♥ Basilicum (6 blaadjes)
♥ Olijfolie
♥ Ciabatta (AH Ciabatta brood voor in de oven)

Je kunt ervoor kiezen om de tomaten te ontvellen, maar als je een extra bite wilt kun je dit laten. Als je de tomaten wel ontvelt, dan maak je eerst een kruisje met je mes in de tomaten en dompel je ze daarna voor 20 á 30 seconden onder in gekookt water. Daarna laat je de tomaten even 'schrikken' onder koud water, zo laat het velletje mooi los. 

Bij buschetta gebruik je de pitjes van de tomaat niet. Snijd de tomaat door tweeën en haal met een lepel de pitjes eruit. De tomaten en ui snijd je in blokjes en stop je in een grote kom. De andere ingrediënten voeg je hier ook aan toe, maar let er goed op dat je de knoflook en basilicum héél fijn snijdt. In de kom voeg je één eetlepel olijfolie toe en daarna kun je de ingrediënten door elkaar husselen. 

Next! De ciabatta snijd je in sneetjes en elk sneetje vet je een beetje in met olijfolie. Voor de knoflook liefhebbers kun je ook knoflookolie maken en hiermee de broodjes invetten. Lees op de verpakking op welke gradenstand je de oven moet zetten en hoe lang de sneetjes in de oven moeten. Mocht je geen oven hebben, dan kun je de broodjes ook in een broodrooster krokant maken. 

In de tussentijd zijn de ingrediënten goed ingetrokken en kun je na het afkoelen van de ciabatta de broodjes garneren. Pronto, Pronto aan tafel! De bruschetta's zijn trouwens ook super lekker bij de borrel.

Vitello Tonato


Bron

Vitello Tonato is een gerecht dat je misschien nog niet kent, maar als je van tonijn en kalfsvlees houdt dan ben je vast fan! Ook van dit gerecht zijn er verschillende varianten en iedereen die dit gerecht maakt zal zijn eigen twist eraan geven. 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
♥ Blikje tonijnmoot (1)
♥ 500 gram kalfsfricandeau
♥ Citroen (1)
♥ Kappertjes
♥ Mayonaise of fritessaus (3 eetlepels)
♥ Een zak rucola
♥ Rode ui (1)
♥ Pijnboompitten

Op vier borden verdeel je eerst de zak rucola en de kalfsfricandeau, hier maak je een bedje van. De tonijn laat je uitlekken en deze doe je in een kom. Van de citroen gebruik je het sap, maar het is ook lekker om de schil te raspen en deze toe te voegen. Vervolgens meng je drie eetlepels mayonaise of fritessaus door de tonijn. Wil je op de calorieën letten, dan kun je beter drie eetlepels fritessaus toevoegen. Na het toevoegen van deze ingrediënten voeg je een klein beetje water toe, hiermee verdun je het tonijnmengsel. Voor de smaak kun je zout en peper toevoegen. 

Next! De kalfsfricandeau verdeel je ook over de borden, dit leg je net zoals carpaccio neer. Het tonijnmengsel verdeel je in het midden over de borden. Last but not least garneer je de gesneden ui, kappertjes en pijnboompitten. Je kunt vitello tonato zowel als voorgerecht of als lunch eten. 

Kende jij bruschetta en vitello tonato al? En wat is jouw eigen twist?

Pin je Italian inspiratie in Pinbook