Lifestyle

Houd meer van jezelf!

Tegen mensen in onze omgeving zijn we niet altijd even aardig, maar we maken het onszelf ook niet gemakkelijk. Voor jezelf ben je vaak zelfs nog strenger. We vergeten vaak dat niemand perfect is en dat fouten maken bij het leven hoort. Iedereen heeft wel een talent. Met deze tips ga jij nog meer van jezelf houden!

1. Stop met vergelijken
We vergelijken onszelf vaak met anderen. En dan niet op punten waar we zelf beter in zijn, maar vooral op punten waar we minder goed in zijn. Stop met vergelijken. Dat is natuurlijk moeilijk. Probeer het anders eens om te draaien. Bedenk positieve punten waarop jij beter bent dan degene met wie je jezelf vergelijkt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hierin doorslaat en dat je denkt dat je in alles beter bent dan anderen. Natuurlijk zijn er meiden die beter zijn dan jij in sommige dingen, maar er zijn ook echt dingen waar jij veel beter in bent dan andere mensen. Iedereen bezit wel een talent. Wat goed werkt is jezelf vergelijken met een aantal jaren geleden. Je bent ouder en wijzer geworden dus zeker weten dat je beter geworden bent in dingen.

2. Wees niet alleen lief voor jezelf, maar ook voor anderen
Als je aardig bent voor anderen doet dat jezelf ook goed. Accepteer ook dat andere mensen fouten kunnen maken, want ze zijn zelf ook maar mensen. Als je aardig bent voor anderen, dan zijn ze vaak ook aardig voor jou.

3. Accepteer je fouten
Iedereen maakt fouten dus jij ook. Fouten maken is een belangrijk onderdeel van je leven, want zonder fouten te maken kun je nooit iets nieuws leren. Je kunt niet van jezelf verwachten dat je alles in een keer goed doet, want dat kan niemand. Nieuwe dingen zijn nu eenmaal moeilijk. 


Bron

4. Aardig zijn voor jezelf
Je hoeft voor jezelf echt niet altijd streng te zijn. Als je een keer niet zo gezond hebt gegeten hoef je niet direct te balen van jezelf. Als andere mensen een dag niet zo gezond zouden eten, reageer je ook niet zo streng. Waarschijnlijk zou je zeggen dat het niet erg is en dat een dag ongezond eten niet erg is. Zeg dit ook tegen jezelf. Reageer op jezelf zoals je ook op anderen zou reageren.  

5. Zorg goed voor jezelf
Eet gezond, slaap genoeg en sport regelmatig. Je hoeft echt geen streng dieet te volgen, maar je zult merken dat je je een stuk fitter voelt als je gezond leeft. Je voelt je fitter en energieker. Je huid en haar zullen meer stralen, waardoor je beter in je vel zit.

6. Geef jezelf complimentjes
Geef jezelf iedere dag een complimentje. Kijk in de spiegel en bedenk wat je mooi vindt aan jezelf. Vaak kijk je in de spiegel en zie je alleen alle dingen die je niet mooi vindt aan jezelf, probeer het nu eens andersom te doen. Het hoeft natuurlijk niet alleen maar om uiterlijk te gaan, want het kunnen ook je eigenschappen of kwaliteiten zijn.

Het belangrijkste is dat je trots bent op wie je bent. Stop met denken dat andere mensen alles beter kunnen en dat jij geen talent hebt. Iedereen heeft haar eigen talent en is mooi op haar eigen manier. We staan er alleen misschien niet vaak genoeg bij stil.

Welke tips zou jij andere Girlscene lezeressen geven?

Bron: Hellogiggles, SoChicken

Must reads 👀