Beauty

Welke bodyverzorging past bij jou?

Niets is vervelender dan een té droge huid, waarbij je de krassen op je armen kunt tekenen. De een heeft een betere huid dan de ander, maar dit hoeft niet te betekenen dat extra verzorging niet belangrijk is. Dit geldt niet alleen voor je gezicht, maar ook voor je body. In de winter is je lichaam misschien iets beter bedekt dan in de zomer, maar toch kan je lichaam 'beschadigen' door de kou en het continu switchen van temperatuur. Extra verzorging is daarom essentieel. Body butter is een product die je deze verzorging kan geven, maar wat is nou eigenlijk het verschil met andere lichaamsverzorging producten en welk product past het beste bij jouw huidtype?

De heerlijke winterdagen zijn weer in aantocht en dat betekent dat het smeren weer kan beginnen. Verzorg jij je lichaam al dagelijks, dan is jouw body vast blij met je. De vraag blijft daarbij wel of jij het juiste product gebruikt?

Er is genoeg keuze voor lichaamsverzorging en telkens komen er nieuwe producten uit. Voordat je een keuze kan maken welk product bij jou past, moet je goed weten wat voor soort huid je hebt. Het kan zijn dat je een 'normale' huid hebt, een gevoelige huid, een droge huid of juist een vette huid. Je denkt misschien dat elk verzorgingsproduct hetzelfde eindresultaat geeft en dezelfde werking heeft. Toch is er een verschil tussen bodymilk, body gel, body cream, bodylotion en body butter. 

Bodymilk
De substantie is erg dun bij bodymilk en daarom zou het vast de naam 'milk' gekregen hebben. Bodymilk is een stuk dunner dan bodylotion. Het vochtpercentage is bij dit product erg hoog. De gemiddelde bodymilk bestaat namelijk voor 80% uit vocht, vandaar dat de substantie erg dun is. Bodymilk heeft een hydraterende werking, het product wordt dus goed in de huid opgenomen. Voor de ladies met een vettere huid of een huid die snel transpireert is bodymilk een goed product om te gebruiken. 

Body gel
Dit verzorgingsproduct is iets minder bekend en is ook niet overal te koop. Bij de drogist zou je dus even kunnen navragen welk merk deze gel wel verkoopt. Gelukkig is deze gel voorlopig niet nodig, want het is vooral fijn voor je huid tijdens de zomerdagen. De body gel heeft namelijk een verkoelende werking en brengt je gebruinde huid tot rust. De substantie is een beetje plakkerig en het is voor elk huidtype geschikt. 

Body cream
De substantie van body cream is dikker dan dat van een bodylotion. Het is een echte romige creamy verzorgingsproduct. De cream is een soort van mix van hydraterende en voedende ingrediënten. Voor elk huidtype is body cream geschikt, maar voor meiden met een droge huid en droge plekken bijvoorbeeld op de knieën en ellebogen is body cream zeer geschikt. 

Bodylotion
Bijna elk merk in de winkel heeft een bodylotion in haar collectie. Bodylotion is het meest gebruikte huidverzorgingsproduct. Waarschijnlijk heb jij dit product ook in je kast staan. De substantie van bodylotion is vloeibaar, maar ietsjes dikker dan bodymilk. Bodylotion smeert erg goed uit en je hebt er maar weinig van nodig. Tevens trekt bodylotion goed in. Dit verzorgingsproduct is voor ieder huidtype geschikt.  

Body butter
Dit verzorgingsproduct heeft de dikste en vetste substantie van alle bovenstaande genoemde producten. In de butter wordt vaak sheabutter of cacaoboter verwerkt. Body butter hydrateert goed en geeft de gevoelige en droge huid een boost. Door de dikke structuur duurt het wel iets langer voordat de boter goed intrekt. 

Vaak zijn de verzorgingsproducten in verschillende kleuren en geuren beschikbaar. Dit is vooral het geval bij body cream en body butter. Als je een extreem gevoelige huid hebt wordt er aangeraden verzorgingsproducten te gebruiken waar geen parfum in gebruikt wordt. Let hier dus goed op! 

Welk product gebruik jij het liefst en welk product past bij jouw huidtype? 

Pin je body inspiratie in Pinbook

Must reads 👀