Beauty

Hoe hak jij de knoop door voor een haar make-over?

Je kent het vast wel… Je bent je haar zat en besluit voor iets totaal anders te gaan. Deze keer weet je het zeker: je gaat je lange coupe inruilen voor een kort pittig kapsel. Of je gaat deze keer voor een andere kleurtje. Met veel enthousiasme bel je de kapper voor een afspraak en zoek je leuke inspiratie op het internet. Eenmaal aangekomen bij de kapper gieren de zenuwen door je heen en durf je de stap toch niet te zetten… Alleen de puntjes zijn weer geknipt. Lees snel verder hoe je deze knoop wél kan doorhakken!


Bron

Kappers zijn best eng… En dan bedoelen we vooral het eindresultaat! Heeft ze er niet te veel van af geknipt, vallen de laagjes wel mooi, is je pony niet te kort of te lang? Het is makkelijk om bij je vertrouwde kapper voor het vertrouwde kapsel te kiezen. Je komt tevreden thuis, maar eigenlijk is er aan je look weinig tot niets veranderd. Het valt je vriendinnen niet eens op dat de schaar in je haren is geweest…

Oké, volgende keer ga je voor meer verandering! Je weet van jezelf dat je deze deal al vaker met jezelf hebt gesloten, maar hier elke keer toch van afwijkt… Girlscene vertelt what to do! Deze haardip wil en moet je toch echt een keertje overwinnen. 

Ga ten eerste goed nadenken wat je met je haar wilt? En bedenk hier ook bij wat je vooral niet met je haar wilt. Je kunt mooie afbeeldingen op het internet zoeken of in je tijdschriften. Hierbij is het belangrijk dat je goed kijkt naar de vorm van je eigen hoofd en het hoofd van het model. Zo kan je voor jezelf een beetje inschatten of dit jou ook zou staan.  


Bron

Rond gezicht
Mensen met een rond gezicht kunnen het beste kiezen voor een lang kapsel. Het beste is om niet korter te gaan dan de schouders. 

Hartvormig gezicht
Als je een hartvormig gezicht hebt, dan is de bovenkant breder dan de onderkant. Hierbij kun je het best kiezen voor een kapsel rondom je kaaklijn of iets langer. Korter moet je niet gaan! Op deze manier verplaats je het volume ook naar de onderkant van je gezicht en dit kun je beter hebben. 

Ovaalvormig gezicht
Bij zo'n gezicht heb je een bredere kaaklijn. Gelukkig kun je met een ovaalvormig gezicht vrijwel elk kapsel hebben. Ideaal dus! 

Peervormig gezicht
Hierbij is de onderkant van je gezicht breder dan de bovenkant. Het is belangrijk dat je met zo'n gezicht je haar naar achteren draagt, anders benadruk je jouw kaaklijn te veel en zal deze alleen maar breder lijken. 

Vierkant gezicht
Kies voor een kort of halflang kapsel. Een te lang kapsel staat vaak niet goed. 

Sorteer de kapsels bij elkaar die veel op elkaar lijken en kies uit deze foto's de mooiste drie. Op één beeld kun je niet wagen, maar met drie afbeeldingen is de bedoeling van je nieuwe haar veel duidelijker, plus dat je zo ook wat dingen voor jezelf hebt uitgesloten. 

Wil je jouw haar niet kleuren? Zoek dan naar afbeeldingen met de haarkleur die dicht bij je eigen kleur ligt. Als je jouw haar wel wilt kleuren, dan ga je natuurlijk opzoek naar afbeeldingen van de kleur die je graag zou willen hebben. Houd er wel rekening mee dat jouw kapsel nooit hetzelfde eruit zou zien als op de afbeelding. De persoon op de foto heeft namelijk net een andere huidskleur en een andere slag in haar kapsel. 

Als je dit voor jezelf hebt uitgezocht komt de volgende stap… Ben je toch onzeker over je drastische besluit? Vraag dan aan je vriendinnen wat zij van jouw uitgekozen nieuwe haarlook vinden en of ze denken of dit kapsel bij jou zou staan. Je kunt er samen over praten en zo voel jij je misschien iets zekerder. 

Wederom bel je de kapper voor een afspraak. Hierbij kun je alvast uitleggen wat je ongeveer wilt doen met je haar. Zo weten zij wie het meest geschikt is om je haar te knippen of te verven en kunnen ze zeggen wat zij van jouw uitgekozen kapsel vinden. 

Het klinkt stom en makkelijker dan gedaan, maar het is eigenlijk zo simpel als wat. Na al deze research moet je de knoop doorhakken, door het gewoon te doen! Hoe spannend het ook is. Als je uiteindelijk toch besluit het niet te doen, dan ben je blijkbaar toch nog niet klaar voor verandering. 

Ben jij wel eens voor een extreme haar make-over gegaan?

Pin je inspiratie in Pinbook