Fashion

Welke hoed past bij jou?

Hoeden zijn helemaal hot, hip en happening! Deze zomer zagen we al veel looks met hoeden voorbijkomen, maar ook in de herfst en winter mag een hoed zeker niet ontbreken. Het rieten hoedje was helemaal hot op het strand en deze winter is de wollen hoed is een must! Wil jij graag een hoed dragen, maar weet je niet goed welke bij je hoofd past? Girlscene geeft tips welke hoed het beste bij jouw gezichtsvorm past.

Door een mooie hoed aan je outfit toe te voegen zie je er al snel uit als een echte fashionista. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een hoed draagt die bij je past. Bij iedere stijl en gezichtsvorm past namelijk een andere hoed. Bekijk eerst goed in de spiegel welke gezichtsvorm je hebt. Zorg dat je je haar uit je gezicht haalt, zodat je goed kunt zien welke gezichtsvorm je hebt.


Bron

Hartvormig: Je gezicht is hartvormig als het breedste punt ter hoogte van de zijkanten van je voorhoofd zit. Je jukbeenderen zijn ook wat breder en je gezicht wordt smaller naar je kin toe.

Lang: De lengte van gezicht is duidelijk langer dan de breedte van je gezicht. Je gezicht is smaller dan dat van de meeste mensen.

Ovaal: Je wangen zijn wat breder dan de rest van je gezicht. Je kin is smal en ook heb je een smal voorhoofd. Je hebt scherpe jukbeenderen.

Driehoekig: Als je een driehoekig gezicht hebt is je voorhoofd duideljk het breedste deel van het gezicht. het onderste deel van je gezicht is smal.

Vierkant: Als je een vierkant hoofd hebt is je voorhoofd ongeveer net zo breed als je kaaklijn. Waarschijnlijk is je hoofdhoofd wat hoger dan gemiddeld. 

Rond: Je gezicht is ongeveer even breed als lang. Je hebt een ronde kin en kaaklijn. Mensen met een rond gezicht lijken vaak jonger dan mensen met een andere gezichtsvorm.


Bron

Als jij je gezichtsvorm hebt bepaald is het tijd om te kijken welke hoed daar het beste bij past.

Hartvormig: Met een hartvormig gezicht staan veel hoeden goed. Het is dus even experimenteren welke hoed je bij jezelf vind passen. Een klokhoed staat jou goed, maar ook de baret en asymmetrische hoeden zullen jouw goed staan.  Eigenlijk staan bijna hoeden jou goed, behalve hoeden met grote flappen, die kun je beter vermijden. De grote flappen leggen het accent op je smalle kin en dat is juist niet de bedoeling.

Lang: Zorg dat je met je hoed een horizontale lijn creëert. Dit zorgt ervoor dat je gezicht niet nog langer lijkt, maar iets breder. Een hoge hoed wordt afgeraden, want dit laat je gezicht langer lijken.

Ovaal: Veel mensen vinden een ovaal gezicht de ideale gezichtsvorm. Met een ovaal gezicht staan veel verschillende kapsels je goed. Met hoeden is dit ook zo. Veel hoeden zullen je goed staan, de mogelijkheden zijn voor jou eindeloos. Probeer verschillende modellen en bepaal zelf wat je het leukst vindt.

Driehoekig: Als je een driehoekig gezicht hebt is het belangrijk dat je met je hoed evenwicht creeërt. Je kunt je gezichtsvorm vergelijken met een hartvormig gezicht. Veel hoeden zullen jou dus ook goed staan. Ook voor mensen met een driekhoekig gezicht geldt dat je hoeden met grote flappen beter kunt vermijden, want deze benadrukken je smalle kin.

Vierkant: Als je gezicht wat vierkanter is, dan wil je juist dat de hoed je gezicht ronder laat lijken. Waarschijnlijk is je gezicht symmetrischer dan dat van mensen met andere gezichtsvormen. Een asymmetrische hoed zal jou goed staan. Een hoed met een flap past ook goed bij je. Ga voor een mooie zonnehoed of draag een stoere cowboyhoed.

Hoeden met een kleine rand of zelfs zonder rand zijn niets voor jou. Ze benadrukken je vierkante gezicht. 

Rond: Kies voor een hoed met een kleine rand. Ook mensen met een rond gezicht hebben vaak een symmetrisch gezicht. Dus ook als je een rond gezicht hebt geldt dat een asymmetrische hoed je goed staat. Een wat hogere hoed geeft je gezicht wat meer lengte en laat het minder rond lijken.


 Asos €9,95


C&A €8,90


Primark €9,00

Forever 21 €10,45


Scapino €9,99

 

Doe jij al mee aan de hoedentrend of sla jij liever over? Welke hoed is jouw favoriet?

Pin je inspiratie in Pinbook

Must reads 👀