Fashion

Zo was de Elite Model Look castingdag in Utrecht

De zoektocht naar de nieuwe Doutzen Kroes is in volle gang! Afgelopen weekend werden er in Utrecht nieuwe talenten ontdekt tijdens de castingdag van Elite Model Look. Meer dan 500 modellen in spé beleefden een super spannende dag. Helaas kon niet iedereen door… Benieuwd hoe deze dag is verlopen? En wil je weten wie de nieuwe presentatrice is van de volgende ronde? Lees snel verder!

Een record aantal kandidaten tijdens deze Elite Model Look castingdag verzamelden zich afgelopen weekend in Hoog Catharijne te Utrecht. Meer dan 500 kandidaten schreven zich in en presenteerden zich voor de jury. Gelukkig waren er verschillende Elite modellen als Jim, Nadine, Aline, Sidney, Femke en Jeffrey die vorig jaar in de finale stonden van Elite Model Look op de castingdag aanwezig om de modellen in spé te helpen met inschrijven en van tips te voorzien.

Speciaal voor de gelegenheid kwam International Model Scout Alexis Louison uit Parijs naar Nederland om de castingdag bij te wonen!  

Veel mannelijk en vrouwelijk schoon betraden de catwalk om hun beste loopje te showen aan de jury en hierbij probeerde iedereen zijn zenuwen zo goed mogelijk te verbergen. 

Tweede Ronde
Het was wederom een erg drukke tweede ronde in Utrecht, Lobke Leijser, de Elite Model Look fotografe, had maar liefst 67 modellen voor de camera! De grote opkomst maakte het de jury zeker niet makkelijk. Het was lastig voor de jury om een keuze te maken. De kandidaten moesten zich daarom meerdere keren presenteren voor de jury. 

Halve finale
17 kandidaten behaalden een plek in de halve finale. Zij gingen naar huis met een exclusieve goodiebag, beschikbaar gesteld door parfumerie Douglas.

Alle finalisten die de halve finale hebben gehaald worden op zondag 5 oktober verwacht in de salon van Rob Peetoom. Aan het einde van de dag weten wie dé 10 vrouwelijke en 10 mannelijke finalisten van Elite Model Look 2014 zijn. Spannend!

Na een rustgevende nacht in het Spa en Sport Hotel ZUIVER staat deze finalisten een pittige bootcamp te wachten waarbij ze optimaal worden voorbereid en klaargestoomd voor de grand finale op 15 oktober in de prachtige Amsterdamse Beurs van Berlage. Zo krijgen ze verschillende workshops, trainingen en advies van professionals uit de wereld van fashion, beauty en gezondheid. Een heel leuke ervaring, maar zoals je leest is het ook keihard werken voor deze finalisten. 

Kandidaten
Wie kwamen er op deze castingdag af? Er was op deze dag een bekend gezicht aanwezig namelijk: Leodie uit Zeist. Ze heeft al aan meerdere modellen competities deelgenomen waaronder Hollands Next Top Model en Future Faces, toch blijft zij het ook iedere keer spannend vinden. Gelukkig heeft ze de halve finale gehaald en dit was voor Leodie een grote opluchting en prestatie. 

We vroegen aan Leodie waarom ze zo graag model wil worden, waarop zij antwoordde dat de aandacht, de kleding maar vooral het reizen haar fantastisch lijkt. We zien Leodie terug op 5 oktober in de halve finale.

Ook bij de mannen zat er veel leuks tussen. De 19-jarige man in het gezelschap, Quint uit Amsterdam, vond het een echte kick om mee te doen aan Elite Model Look. Wat hem zo leuk lijkt aan het modellenleventje is het ontmoeten van nieuwe mensen. Ook hem zien we terug in het de halve finale op 5 oktober.

Voor de 16 jarige Yasmin uit Amsterdam was het de eerste keer op de catwalk. Ze wil al heel lang model worden en toen ze hoorde van Elite Model Look greep ze haar kans. Haar droom is om een show te lopen voor Victoria's Secret en natuurlijk de vele fotoshoots waar een model dagelijks mee te maken krijgt.

De halve finalisten Maurits, 21 jaar uit Utrecht, en de 19-jarige Quin uit Naaldwijk hadden allebei zo min mogelijk verwachtingen bij de wedstrijd en zijn dan ook positief verrast dat ze door zijn naar de halve finale. Wat de twee jongens leuk lijkt aan een modellencarrière is vooral de combinatie van fashion en het leren kennen van nieuwe mensen.

Castingdagen
Na Utrecht volgen er nog twee castingdagen. Als je nog wilt meedoen kun je naar één van deze twee castingdagen:
– 21 september Druten
– 27 september Spijkenisse (Woonboulevard)

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Elite Model Look nieuws, tips & tricks ontvangen van professionals? Kijk dan op Elite's Facebook, YouTube of Instagram

Beeld: Ilso en Isidoor