Food

5x lekkere & gezonde winterse drankjes

Brrrrr, wat is het koud. De winter is voor de meeste meiden niet echt het meest favoriete seizoen van het jaar. Om die vreselijke koude winterdagen wat aangenamer te maken drinken we veel warme chocolademelk! Het liefst met heel veel slagroom en een koekje (of twee, drie, vier) erbij. Natuurlijk kunnen we dit niet iedere dag drinken. Maar geen paniek, want wij hebben een gezonder alternatief voor je gevonden.

 Warme chocolademelk van witte chocolade
Bijna ieder meisje houdt wel van warme chocolademelk. En witte chocola gaat er over het algemeen ook wel in. We hebben het perfecte recept voor chocolademelk gevonden, namelijk met witte chocola.

Wat heb je nodig:
– 200 ml melk
– ongeveer 6 blokjes witte chocolade
– 1 theelepel suiker
– Slagroom
– Kaneel

Warm de melk op in een pannetje. Blijf goed roeren zodat er geen velletje ontstaat. Als de melk warm is voeg je de blokjes chocolade toe en blijf roeren. Als de blokjes chocola gesmolten zijn is je chocolademelk klaar. Doe het in een grote mok en maak het af met slagroom en wat kaneel.

Bron

♥ De perfecte warme chocolademelk
Dit recept is wel echt het lekkerste recept ooit. En waarschijnlijk ook het meest calorierijke. We raden het niet aan om deze chocolademelk iedere dag te drinken, maar je moet het zeker eens proberen. 

Wat heb je nodig:
– 200 ml volle melk
– (minstens) 50 gram pure chocolade
– 1 theelepel bruine suiker
– Een snufje zout
– Slagroom
– Marshmallows

Kook de melk in een pan. Voeg de chocolade pas toe als de melk warm genoeg is. Zo voorkom je dat je chocolade aanbrandt. Voeg de suiker en een beetje zout toe en roer het geheel goed door. Doe je chocolademelk in een grote beker en maak het af met heel veel slagroom en marshmallows.

Bron

Dit zijn natuurlijk niet de meeste gezonde recepten. Je kunt ze helaas maar beter niet iedere dag drinken. Probeer deze twee gezondere varianten ook eens.

Warme chocolademelk met amandelmelk
Warme chocolademelk is natuurlijk heerlijk, maar als je het uit de supermarkt haalt zit het vol met suikers. En die grote klodder slagroom maakt het ook niet gezonder. Zelf warme chocolademelk maken is al een stuk gezonder. Je hoeft je in ieder geval niet schuldig te voelen na een heerlijke warme chocolademelk.

Zoals je misschien wel weet is rauwe cacao een superfood. Superfoods zijn natuurlijke producten die heel goed zijn voor je gezondheid. Rauwe cacao zit vol met antioxidanten en die zijn goed voor je hart, bloeddruk en cholesterol. 

Voor twee mokken heb je nodig:
– 500 ml amandelmelk
– 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
– 2 eetlepels honing
– 1 theelepel kaneel

Het is heel eenvoudig. Warm de amandelmelk op in een pannetje. Voeg dan alle ingrediënten toe en meng het goed.

Op je warme chocolademelk hoort natuurlijk ook slagroom. Ook hiervoor hebben we een gezonder alternatief gevonden. 

Wat heb je nodig:
– 500 ml kokosmelk
– 2 eetlepels ahornsiroop
– 1 theelepel vanille extract

Hoe maak je de kokosroom?
– Het is belangrijk dat je het pak kokosmelk eerst een nacht in de koelkast zet. Zo kan de room en het water van elkaar scheiden.
– Het is niet de bedoeling dat je het pak schudt voordat je het gaat gebruiken, want dan mengen de room en het water natuurlijk weer.
– Schep de room er uit en doe het in een kom. Het kokoswater heb je niet nodig. Dit kun je voor iets anders gebruiken.
– Voeg de ahornsiroop en het vanille extract toe en klop met de mixer totdat het eruitziet als slagroom. 

 ♥ Chai tea latte
Ook chai tea latte is helemaal hot. Heerlijk om op een koude winterdag mee op de bank te kruipen. Chai tea latte is een drankje op basis van melk, thee, water en verschillende kruiden. Chai tea latte kun je gewoon in een zakje kopen, maar het is natuurlijk veel lekkerder en gezonder om het helemaal zelf te maken. Voor je chai tea latte kun je gewone melk gebruiken, maar om het iets gezonder te maken gebruiken we sojamelk. 

Begin met het maken van je eigen chai-mix. Dit is een mix van verschillende kruiden. 

Wat heb je nodig:
– 1 theelepel kruidnagel
– 1 theelepel gemalen peper
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kardemomzaad
– 1 kaneelstokje (of een theelepel kaneel)
– 1 theelepel nootmuskaat

Doe alle kruiden in een koekenpan en rooster ze. Doe daarna het mengsel in de keukenmachine. Deze chai-mix is natuurlijk niet voor één kop thee. Je kunt er ongeveer tien koppen chai tea latte mee maken. In een luchtdicht bakje blijft dit mengsel heel lang goed.

Als je geen zin en geduld hebt om de kruidenmix zelf te maken, dan kun je ook gewoon een zakje in de winkel kopen. Je hoeft dan ook niet zelf zwarte thee toe te voegen.

Wat heb je nodig:
– 200 ml sojamelk
– 100 ml water
– 2 zwarte theezakjes
– Een half theelepeltje van je zelfgemaakte chai-mix
– Honing

Hoe maak je chai tea latte?
Warm de melk met het water op in een pannetje. Haal de pan van het vuur zodra de melk kookt. Doe de chai-mix in een thee-ei en laat het samen met de theezakjes trekken. Als je het lekker vindt kun je ook nog wat honing toevoegen.

♥ Grapefruit-thee

Wat heb je nodig:
– 1 grapefruit
– 125 ml water
– Kaneelstokje
– Honing

Hoe maak je de grapefruit thee
Pers de grapefruit uit. Doe het water grapefruitsap en het kaneelstokje in een pannetje en breng het aan de kook. Voeg naar smaak honing toe.

Wat is jouw favoriete winterse drankje? Zou jij de gezonde warme chocolademelk willen proberen of houd je het liever bij de minder gezonde versie?

Pin je inspiratie in Pinbook

Must reads 👀