News

Shocking: vermiste jack russel legt 4300 kilometer af

Deze kleine terriër heeft zijn baasje wel heel erg verrast… De kleine jack russel, genaamd: Gidget, was bijna een half jaar vermist toen het baasje door een aangenaam telefoontje werd verrast. Haar hondje was terecht. Wonderbaarlijk alleen niet in de buurt waar ze zelf woonde, maar aan de andere kant van de Verenigde Staten. Hoe? Dat blijft nog steeds een raadsel. Gidget heeft in ieder geval in die weggelopen maanden heel wat kilometers afgelegd, zo'n 4300 kilometer!!!

Het was voor het baasje al een hele opluchting dat haar hondje Gidget gevonden was. Zo'n telefoontje had ze zeker niet verwacht, aangezien de jack russel al 5 maanden vermist was! Na deze aangename verrassing was er alleen nóg een verrassing… Gidget was namelijk niet teruggevonden in de oostkust van de Verenigde Staten waar haar baasje woonde, maar in de buurt van Huntingdon Pennsylvania zo'n 4300 kilometer verderop! 

Gidget werd in de Westkust van de Verenigde Staten in Tualatin Oregon gevonden. De zevenjarige viervoeter ging voor zijn doen dus op wereldreis en stak 'eventjes' de Verenigde Staten over. De vraag blijft hierbij natuurlijk hoe en waarom? Helaas weten we dat beiden tot op de dag van vandaag niet, maar gelukkig is het hondje wel goed opgevangen in Tualatin. De medewerkers van de opvang vermoeden dat het hondje niet alle stukken heeft gelopen, maar hier en daar de route liftend heeft afgelegd. Dit omdat de kleine viervoeter er erg gezond uitziet en slechts een paar kilo lichter is.

Het baasje wil Gidget natuurlijk zo snel mogelijk weer zien en in de armen sluiten, maar kan helaas het vliegticket naar de Westkust van de Verenigde Staten niet betalen. De opvang hoopt dat iemand met een geboekte vlucht richting de Oostkust het hondje wil meenemen. Fingers crossed!

Heb jij weleens je trouwe viervoeter moeten missen, omdat hij in zijn eentje op avontuur ging?

Bron: Metro, AD, Telegraaf

Must reads 👀