News

Funny: unieke voetpaden voor telefoongebruikers

Tegenwoordig zien we steeds meer mensen op straat lopen in hun telefoon gedoken. Van geen enkel stoplicht, zebrapad of voorbijganger zijn zij zich bewust. Komt je dit bekend voor? Je bent vast wel eens tegen een paal aan gelopen of een andere WhatsAppende voorbijganger. China bedacht hiervoor een geniale oplossing: een gesplitst voetpad, waar duidelijk staat aangegeven waar de mobiele eenheid mag lopen. Zullen we dit in de toekomst overal tegenkomen?


Omg! De Girlscene redactie kan het bijna niet geloven dat er een oplossing gevonden is voor dit ‘first world problem’. 😉 Vind jij het vervelend als mensen tijdens het lopen totaal in hun telefoon zijn gedoken? Dan is er goed nieuws voor jou! De oplossing voor deze wereldwijde wandelende telefoongebruikers is eigenlijk zo simpel en ook zo slim. De telefoon is anno 2014 een obsessie voor vele mensen, zeker als ze alleen op straat lopen.

Op één van de drukste straten van de Chinese stad Chongging, probeerde ze dit experiment letterlijk uit. De drukste straat werd gescheiden in twee delen. De ene kant was voor de 'normale' wandelaar en de andere kant voor de telefoongebruikers. Het voetpad voor de telefoongebruikers is gebaseerd op een experiment dat in Washington werd uitgevoerd. Hier werd onderzocht hoe de voorbijgangers op zo'n soort wegsplitsing zouden reageren. De meeste mensen stonden vooral voor het voetpad stil om foto's te maken met hun telefoon. De intensieve telefoongebruikers merkten het voetpad niet eens op en liepen rustig verder. 

China heeft dit experiment daadwerkelijk in het straatbeeld opgenomen. Momenteel is er alleen in deze straat in Chongqing zo'n voetpad gemaakt. In China zijn er meer dan 500 miljoen telefoongebruikers en dit zijn er anderhalf keer zoveel als Amerika. Het is dus geen slechte beslissing van China om zulke voetpaden daadwerkelijk uit te voeren. 

Toch denkt een voorbijganger hier anders over. De voorbijganger Xing Xing denkt dat dit geen oplossing is, maar juist een verwennerij voor de mobiele verslaving. 

Wat denken jullie? Zou zo'n voetpad een goed idee zijn voor de toekomst? 

Bron: Chinadaily, People Daily, Hello Giggles