Lifestyle

Hoe stap je uit je comfort zone?

Niets is fijner dan een vertrouwde omgeving, vertrouwde vrienden, familie en al jaren dezelfde sport uitoefenen. Het voelt fijn als je op alles voorbereid bent en je leventje rustig zijn gangetje gaat. Niets is nieuw en dat voelt fijn en comfortabel. Toch gaat dit op een gegeven moment een beetje een leeg gevoel geven. Je bent toe aan een uitdaging. Hiervoor moet je wel openstaan voor nieuwe dingen. Precies, je moet uit je comfort zone stappen! Girlscene vertelt hoe je dit op 20 verschillende manieren kan aanpakken.


Foto: Vivian

Het kan echt scary zijn om sommige dingen uit te voeren, maar uiteindelijk geeft het je altijd wel een trots gevoel. Bij twijfel, gewoon DOEN! Dat is levensles numero één bij het stappen uit je comfort zone. Niet elke optie kan een goede optie voor jou zijn, maar in ieder geval wordt je creativiteit hierdoor wel getriggerd. 

1. Leer viool spelen of een ander muziekinstrument

2. Bel een oude vriendin of vriend op die je eigenlijk niet meer spreekt. Je gaat deze persoon zeker verrassen!

3. Sta om 6.00uur op en begin je dag met yoga. Het liefst op een grasveld in de buitenlucht. Geen idee welke oefeningen je moet doen? Bekijk dan dit filmpje voor inspiratie. 

4. Ga alleen de straat op en voer een gesprekje met 3 mensen die je niet kent. Je kunt dit bijvoorbeeld doen tijdens het winkelen. Hier kom je veel mensen tegen en in je favoriete winkel zijn misschien wel mensen met dezelfde interesses. 

5. Maak een buitenlands gerecht waar je nog niet bekend mee bent. Goed voor je kook skills! En voor je algemene ontwikkeling. 

6. Moet iemand voor de klas zijn werk laten zien? Steek dan als eerste je hand op en pak de kans om te spreken. 

7. Loop jij op straat altijd met een grote boog om de goede doelen donateurs heen? Stap er nu een keertje zelf op af en schrijf je in voor de donatie. 

8. Ga je altijd eten bij dat vertrouwde restaurantje? Bezoek vanaf nu elke keer een ander restaurant. Je staat verstelt hoeveel leuke zaakjes er zijn in Nederland. 

9. Ga een keertje stappen met je vriendinnen in een stad waar je nog nooit uit bent geweest! 

10. Begin met een nieuwe sport. Boksen, tennis of zumba bijvoorbeeld. 

11. Doe iets uit vrije wil. Met vrijwilligerswerk maak jij je nuttig en zie je dat je op een andere manier voldoening krijgt. 


Foto: Vivian 

12. Schrijf jezelf in voor een cursus schilderen of fotografie. Hier kun jij jouw expressies helemaal in loslaten.

13. Gooi je garderobe om en verkoop je kleding via Facebook of Marktplaats. Van het geld dat je met je oude kleding verdiend hebt koop je nieuwe kleren. Deze keer alleen kleding wat je in eerste instantie niet zou kopen.

14. Overwin een van je grootste angsten. Ik (Vivian) zou deze stap toch liever overslaan.. No way, dat ik mijn spinnenangst durf te overwinnen. 

15. Leer een vreemde taal. Chinees bijvoorbeeld! 

16. Ga in je eentje op reis. Als je alleen gaat word je vaak sneller aangesproken, je stelt je meer open voor nieuwe contacten en je maakt zoveel mee.

17. Val jij normaal gesproken op mannen met bruin haar? Stap nu eens op een blonde god af! 

18. Zeg ja tegen iets waar je normaal gesproken nee tegen zegt. 

19. Ben jij normaal gesproken tijdens een groepsproject dé controlfreak? Probeer deze keer de controle los te laten. 

20. Stap zelf op een knappe jongen af, ook al ken je hem totaal niet. Nee heb je, ja kun je krijgen!

Het is best een challenge om uit je comfort zone te stappen. Als jullie zelf ook nog leuke ideeën hebben dan kunnen jullie dit natuurlijk delen! 🙂

Is er een uitdaging die jij wel zou willen aangaan om uit je comfort zone te stappen? 

Pin je inspiratie in Pinbook