News

Covergirl krijgt een verontrustende Photoshop behandeling

De marketingcampagne 'Get your gameface on!' van de NFL (American Football) -vergelijkbaar met onze KNVB- heeft een hele andere wending gekregen. Met 'Get your game face on!' campagne wilden ze fans stimuleren hun gezichten te beschilderen in de kleuren van het team. Een prachtig covermodel werd hiervoor als voorbeeld gebruikt, maar na publicatie was het model en haar make-up compleet gephotoshopt inclusief kneuzingen rondom het oog! De vraag hierbij is natuurlijk waarom?
 
De goede versie:

 
De actie is eigenlijk gericht op de speler Rice van NFL club Baltimore Ravens. Deze speler heeft een tijd geleden zijn toenmalige verloofde vreselijk mishandeld in de lift. Zijn verloofde Janay Palmer werd hierbij zelfs bewusteloos geslagen. Verschillende videobeelden zijn hier toen van opgedoken. De nieuwe versie heeft echter ook nog een andere boodschap. Met de nieuwe versie van de campagnefoto wordt er namelijk extra aandacht gegeven aan nog een groter probleem: huiselijk geweld. Tevens vraagt de foto om een reactie van de NFL. Hoe gaan zij als organisatie om met dit voorval en hoe denken zij hierover? De speler van 'Ravens' speelt namelijk gewoon rustig door alsof er niets gebeurd is, terwijl hij eigenlijk in de rechtbank hoort te zitten.

De bewerkte versie:

De nieuwe versie van de advertentie dook ineens op Twitter. Deze versie heeft volgens journalist Sil Lai Abrams een dubbele betekenis. Make-up wordt namelijk ook gebruikt om kneuzingen van huiselijk geweld te bedekken en te camoufleren, zodat het niet zichtbaar is voor de buitenwereld.
 
Het beeld wordt nog steeds op het internet verspreid onder de hashtag #GoodellMustGo. De commissaris Roger Goodell wordt daarmee vriendelijk gevraagd om op te hoepelen. Toen der tijd heeft hij namelijk geen aandacht gegeven aan het voorval van zijn loshandige speler Rice. Goodell zegt dat de NFL toen geen toegang had tot de beelden van de mishandeling, maar de politie heeft hierbij aangegeven in april een kopie van de tape te hebben opgestuurd. De leugen is hierbij dus een feit!
 
Uiteindelijk heeft de NFL na deze social media aanval actie ondernomen en speler Rice voor onbepaalde tijd geschorst voor de wedstrijden. Op deze manier is hij door de NFL gestraft voor het mishandelen van zijn toenmalige verloofde Janay Palmer.
 
Wat vind jij van deze Photoshop actie?

Must reads 👀